Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 27 Cze, 2009 Sony a 300 czy sony a 700
Witam wszystkich i proszę o odpowiedż na pytanie czy warto wymienić a 300 na a 700 czy jakość pracy z a 700 jest na tyle odczuwalna że warto dokonać zamiany a może ktoś już dokonał takiej zamiany i wypowie się na ten temat i proszę nie krzyczcie na mnie że powtarzam temat ale szukałem i nie znalazłem takiego porównania z góry dziękuję za pomoc
sony a700 jest lepsza pod każdym względem.
matryca-wizjer-ekran-obsługa.
jeżeli cie stać to warto.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 28 Cze, 2009
sub2, przejdź się do sklepu, pomacaj a nie będziesz musiał dalej czytać naszych wywodów, po złapaniu A700 do ręki wszystko się rozjaśni a co podepniesz pod to body to już inna jakby nawet istotniejsza para kaloszy.
zug [Usunięty]
sub2 napisał/a:
może ktoś już dokonał takiej zamiany
ja dokonałem takiej zmiany i jestem bardzo zadowolony,
przede wszystkim wielkość, mam duże dłonie i a200 była mała i zdarzało mi się dość często że naciskałem na przycisk wielofunkcyjny.
kozidron napisał/a:
omacaj a nie będziesz musiał dalej czytać naszych wywodów, po złapaniu A700 do ręki wszystko się rozjaśni
tak jak pisze kozidron idź pomacaj zobaczysz jak Ci leży, ja dodatkowo kupiłem grip to już jestem
menu i obsługę już znasz to nie będziesz miał problemu.
Sony ma tak naprawdę dwie lustrzanki cyfrowe. A700 i A900. Reszta to szmelc. Dlatego jak już koniecznie musisz się męczyć z Sony to taki A700 jest jedynym poważnym korpusem na początek.
kozidron [Usunięty]
BigB napisał/a:
a jak by mi kaski brakowało to wole K20 niż te A300 ...
K10 to dla mnie jeden z wzorów ergonomii na aps-c, no ale jak wyżej wszystko zależy co chce się podpiąć.
sub2, jakość zdjęcia z A700 w porównaniu do A200/300 to najmierniej jedna klasa różnicy jak nie dwie. Co do wygody robienia zdjęć, to muszę powiedzieć że jest to jedyny aparat (+ grip) którym pracowałem i nie spowodował powstania odcisków na moich dłoniach.
sub2, jakość zdjęcia z A700 w porównaniu do A200/300 to najmierniej jedna klasa różnicy jak nie dwie.
O, aby na pewno? Aby w każdych warunkach?
IMO w większości sytuacji efekty końcowe będą nierozróżnialne.
Nie neguje, że często MOŻNA z 700 więcej wyciągnąć i że jest to nieporównywalny z 300 aparat. Zgadzam się, że to pierwsza poważna lustrzanka S (podobnie jak d40/50 u C, d80/90 u N itede...), ii że waaarto zamieniać, ale znowu bez przesady z tym...
pomyśl najpierw o gripie do A300. Wydatek mniejszy niż A700, a zupełnie zmienia się komfort trzymania aparatu Chyba, że w A300 przeszkadza Ci coś konkretnego, innego niż chwyt - to wtedy grip na wiele się nie zda...
kozidron [Usunięty]
SlawGaw napisał/a:
sub2, jakość zdjęcia z A700 w porównaniu do A200/300 to najmierniej jedna klasa różnicy jak nie dwie. Co do wygody robienia zdjęć, to muszę powiedzieć że jest to jedyny aparat (+ grip) którym pracowałem i nie spowodował powstania odcisków na moich dłoniach.
1. jedna klasa różnicy ale w użytkowaniu, szybkości af, serii, czy wizjerze, bo chyba nie w jakości fot przynajmniej do iso400. Ja bym się skupił bardziej na tym co jest podpinane pod tą puszkę.
sub2, z jakiego obiektywu korzystasz przy A300....?
2. SlawGaw, masz po prostu delikatne ręce, odciski to się robią od ciężkiej pracy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10