Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
picasa (wersja 3) - przeglądanie, zmiana rozmiaru, miniaturki, retusz (nie wiem, co ani tam zrobili, ale działa super, nie umiem tak operować zwykłym stemplem), sharpen (nie zawsze, ale często działa akurat tak jak powinno), hurtowa obróbka zdjęć do wywołania do albumu, szczęśliwy traf był fajny przy kompakcie, z lustra tylko czasami coś mi poprawia
gimp - cała reszta + korekta po picasie
hugin - panoramy, jest naprawdę mocny, wybór odwzorowania perspektywy, punktów kontrolnych, parametrów korekcji ekspozycji, wygładzanie przejść (dodatek), spokojnie można robić panoramy ze zdjęć "z ręki"
ustawić w opcjach ?
nie wiem... ja za każdym razem kiedy instalowałem gimpa to się instalował po polsku i uruchamiał się sam po polsku. kwestia jaki masz system i jakie ustawienia regionalne i czy na pewno pobrałeś polską wersję
Dopiero przyjechałem z urlopu i teraz czytam posty.
Instalowałem gimpa pl,przynajmniej tak pisało,że po polsku.link poniżej
http://www.instalki.pl/pr...rafiki/GIMP.php
Próbowałem kiedyś też instalować i również nie udało mi się po polsku.Nie wiem,gdzie to zmienić.?Mam windows xp proffesional,a ustawienia regionalne to nie wiem jakie.
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 2009 20:06 ]
Zainstalowałęm gimpa w przcy w komputerze i jest po polsku. Z tej samej instalki instalowałem w domu na kompie i niestety jest po angielsku.Gdzie to zmienić?Gdzie są te ustawienia regionalne?
Ja instalowałem chyba z "Niezbędnika" !
Tam były dwie wersje tego programu jedna po polsku a druga po angielsku! Więc może u Ciebie jest podobnie?Zobacz dokładnie ! Albo skombinuj sobie Niezbędnika to był chyba najnowszy numer (nie wiem dokładnie bo miałem go od kumpla) jak chcesz to mogę się dowiedzieć co to za numer i sobie kupisz albo ściągniesz z ich strony ( o ile tak można;)!
To mam problem bo w ustawieniach regionalnych mam język polski w trzech miejscach.Miałem kiedyś instalowanego gimpa (z rok lub dwa temu) i też był po angielsku,może został jakiś plik czy coś tam.
Instaluję gimpa z dysku przenośnego i w pracy jest dobrze a w domu nie.Próbowałem też teraz na innym kompie w pracy i też jest po polsku.
[ Dodano: Sro 30 Wrz, 2009 19:59 ]
Już zrobione.
"mój komputer"-"właściwości"-"zaawansowane"-"zmienne środowiskowe"-"zmienne systemowe" , tam miałem zmienną LANG a wartość 1024-tę wartość zmieniłem na pl.
Wszystko działa i dziękuję za pomoc.
Odświeżę troszku temacik bo chciałbym poprosić kolegę (no właśnie nie wiem którego;)
chyba kolega hijax_pl, pisał gdzieś na forum o programie robiącym ramki automatycznie do wszystkich zdjęć w folderze i chciałbym znać jego nazwę:)
Sam bym to sprawdził ale już nie wiem gdzie o tym wspomniał:/
Chyba że ludziska wiecie o innych programach które tworzą coś takiego, ale nie piszcie że PS bo wiem że on ma
jedyna rzecz która mi sie w tym programie nie podoba to - brak możliwości definicji ramki w %. No ale można definiować sobie różne profile porpzez ładowanie różnych konfiguracji, więc nie jest to duży problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14