Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 Lustrzanka do ok 3500 zł z obiektywem
Witam, jeszcze w wakacje chcę kupić aparat. Mój budżet to ok 3500zł. Tematy to: krajobrazy, imprezy, makro, przyroda, zwierzęta i architektura. Czyli aparat uniwersalny.
Moje typy to:
Sony Alpha 700
Nikon D90
Nikon D5000
Canon EOS 500D
Olympus E-620
Który z tych wybrać? Może jakiś inny? Nie chciałbym przekroczyć tej kwoty.
Pozdrawiam, sprzęt będę kupował w FOTOJOKER.
Ostatnio zmieniony przez komor Sob 12 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Tam może o ok 300zł przekroczyć budżet. Obiektyw na razie tylko kit... Później kupie coś lepszego. Czytałem testy. Mój kuzyn ma A700 i sobie chwali bardzo. Nie wiem czy warto brać Canona, bo nie wykorzystam raczej 15mpx
A czy bierzesz pod uwagę, że oprócz korpusu musisz kupić jeszcze obiektyw, a część propozycji które napisałeś pozwala na zakup korpusu co najwyżej z obiektywem kitowym by nie przekroczyć budżetu?
W podanej cenie można spróbować Olympusa E620 w dualkicie.
Sony a700 będzie co najwyżej z dość nędznym kitem.
Nikon D90 także z kitem.
Da się kupić Nikona D5000 z obiektywem 18-105VR.
Canon też tylko z kitem.
Z tego wszystkiego najciekawsza wydaje się propozycja Olympusa i Sony, ze wskazaniem na Olympusa ze względu na obiektywy.
lotr15, to kup od razu z obiektywem sony 16-105 i na jakiś czas będziesz miał spokój
zug [Usunięty]
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009
lotr15, ja mam A700 i jestem
wszyscy Ci piszą o możliwościach wyboru jeśli chodzi o cenę
a ja Ci proponuję na początku iść do sklepu i "pomacać" i zobaczysz który Ci w ręku najlepiej leży.
żeby później nie było rozczarowania że za mała za duża itd...
Powtarzam się, ale jest jeszcze Samsung GX20, bliźniak Pentaxa K20D, można go kupić w Auchan za 2699 z kitem + 25% na kartę skarbonka, byłem w poniedziałek i widziałem.
Myślę że to ciekawa propozycja, warta brania pod uwagę.
A700 + 16-105 to fajny zestaw, mam i polecam, ale w tej chwili trzeba mieć trochę więcej niż 4 tyś zł.
Ta a700 mi leży w dłoni bardzo dobrze, kuzyn ma to sprawdzałem.. Chyba w piątek pójdę aparaty pooglądać. Na razie te alphe niestety tylko z kitem. Ale napewno w tym roku kupię porządniejszy obiektyw. A co myślicie o A300+fajny obiektyw?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10