Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa lornetka - BUSHNELL LEGEND 10x50?
Autor Wiadomość
bogoles 
Nowy

Wysłany: Czw 25 Paź, 2007   Nowa lornetka - BUSHNELL LEGEND 10x50?

Na początku witam wszystkich.Jestem tu nowy,ale od tygodnia czytam forum aby dowiedzieć się jaką wybrać lornetkę,która ma służyć do obserwacji turystycznych a także przyrody.W Zasadzie mój wybór padł na lornetki 8-10x42 lub 10x50 porro.Czytam testy, opinie,wasze zdania,równocześnie przeglądam oferty sklepów internetowych i wpadła mi w oko Bushnell Legend 10x50 porro.W testach plasuje się w środku stawki i w podobnej cenie ok.800pln są lepsze,ale skusiła mnie cena 297pln i dokonałem zakupu.Teraz czekam na przesyłkę i przeglądam forum,ale oprócz testów jest o niej b.mało informacji.Nie pamiętam kto napisał że się na niej zawiódł,i teraz już nie wiem co i jak.Dotychczas miałem(mam)BPC 8x30 dwudziestoletnią ale od kiedy przez przypadek zajrzałem na to forum to nie mogę spać.Jeżeli ktoś może napisać parę słów na jej temat będę wdzięczny.

Reklama

Arek 
Redaktor

Wysłany: Czw 25 Paź, 2007   

No jeśli dałeś za nią 297 zł, to nie będziesz miał powodów do narzekań. To solidny instrument.

bogoles 
Nowy

Dzięki.Trochę mnie uspokoiłeś.Lornetka była z wystawy sklepowej na licytacji(w Militaria,kliknąłem 300pln i tak zostało),dają 5 lat gwarancji i piszą stan idealny oprócz lekko sfatygowanego futerału.Myślę że innych wad nie będzie.

Arek 
Redaktor

Lornetka jest solidna i nie sądzę aby stanie na wystawie i dotykanie przez klientów jakoś mocno jej zaszkodziło. No chyba, że ktoś ją upuścił. Ale jeśli firma daje 5 lat gwarancji, to mało prawdopodobne ;)

bogoles 
Nowy

Wysłany: Nie 28 Paź, 2007   

Lornetka już doszła.Po wstępnych oględzinach mogę powiedzieć że jej stan jest rzeczywiście idealny,jak nowa.Na zewnątrz jest mglisto więc nie mogę sprawdzić jej możliwości,ale rzuciła mi sie w oczy bardzo solidna i "chwytna" obudowa(korpus).Na razie jestem zadowolony,biorąc pod uwagę cenę (307pln z presyłką)za jaką ją nabyłem i konfrontując to z opiniami wyrazonymi na tym forum i testami - myśle że w tej cenie nic rozsądniejszego bym nie zdobył.Jestem bardzo zadowolony że tu trafiłem i dziękuję wszyskim dzięki którym mogłem dokonac wyboru.Myślę że jeszcze napiszę parę słów po "próbach z lornetka".
pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Odpowiedz do tematu