Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Boję się tylko że podejmę niewłaściwy wybór , a wtedy na zmianę sprzętu kasy już nie będzie .
to nasze typy już znasz to teraz do sklepu i pomac.. tfu po dotykać zobaczysz który najlepiej leży Ci w dłoni.
50D jest spory
możemy tu pisać calymi dniami o naszych typach ale aby uniknąć rozczarowania polecam wycieczkę do sklepu
W sklepie już byłam i wiem że oba są świetne i dobrze leżą w dłoni . Menu i tak się muszę nauczyć , czy to w tym czy innym aparcie .Lepszy model nie jest mi potrzebny ! Nie wykorzystałabym jego możliwości .Natomiast nadal nie wiem czy canon - czy nikon , a w wypadku nikona -czy d300 czy d 90 ???
zug [Usunięty]
Wysłany: Sro 15 Lip, 2009
kajabis napisał/a:
a w wypadku nikona -czy d300 czy d 90
d300
[ Dodano: Sro 15 Lip, 2009 8:50 am ]
a jak z obsługą operowanie klawiszami?
jak pod tym względem?
d90 mi polecano a d 300 lepiej leży i szybciej robi serie ma też lepsze opinie w necie , ale jest również dużo droższy
[ Dodano: Sro 15 Lip, 2009 15:56 ]
Canon ma dziwnie ( dla mnie) ustawione przyciski , ale to przecież kwestia przyzwyczajenia
Mam w domu Nikona F65 - staruszka więc tą firmę troszkę znam , ale czy to ma jakieś znaczenie?
myślę że to powinien być Twój wybór, weź do ręki pobaw się guzikologią i podejmij decyzję 50D lub D300 to piękne puszki
ale decyzję podejmij sama nasze typy już znasz
PS możesz kupić co chcesz ale kup ........
pozdrawiam
zug [Usunięty]
Wysłany: Sro 15 Lip, 2009
lupo57 napisał/a:
możesz kupić co chcesz ale kup .......
D300
i tego bym się już trzymał, nie próbuj się samej na siłę przekonywać.
Obiektyw typu 17-50/2,8 będzie w Nikonie droższy niż w Canonie. Ponadto jak wszyscy wiedzą nie ma tam też budżetowego 70-200/4 tylko znacznie droższy model ze światłem f/2,8. D300 też droższy, choć D90 nie jest przecież wcale za słaby do takiego zadania.
Co do lampek i CLS to moim zdaniem to jest następny etap (umiejętności i finansowy) i tam nie ma już znaczenia czy CLS czy nie, bo w takich sytuacjach należy lampę ustawić na manual, a wyzwalać można radiowo, z Canona też. Lampę na gorącą stopkę zawsze można dokupić i używać do doświetlania w słońcu.
Ciekaw jestem odpowiedzi nikoniarzy czy zdalne wyzwalanie w systemie CLS pracuje w słońcu i przy braku widoczności optycznej lampa-aparat?
Tak jak koledzy wcześniej pisali. Idź to sklepu pooglądaj oba aparaty. Porób kilka zdjęć, pochodź po menu itp. Zobacz który aparat Ci bardziej odpowiada To powinna być TYLKO Twoja indywidualna decyzja. Obie puszki bardzo dobre i warte uwagi. Sama zdecyduj:)
Pozdrawiam
OGROMNE DZIĘKI wszystkim , którzy zaangażowali się w rozmowę
Wierzcie to naprawdę nie jest łatwa decyzja , a przecież chciałabym wybrać jak najlepiej . Szkoda że obu aparatów nie można po prostu wypróbować , a niestety za mało wiem na ten temat by wybrać patrząc na parametry , czy markę .
[ Dodano: Sro 15 Lip, 2009 16:31 ]
W sklepie już byłam i wiem że oba są świetne i dobrze leżą , ale któy bardziej i efektywniej wykorzystam do DH ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9