Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009 LowePro Nova 170 AW czy LowePro Nova 3 AW
Witam
Z racji tego, że dokupiłem kilka rzeczy do mojego A300 chciałem się zapytać, która torba będzie bardziej odpowiednia do mojego zestawu: Chciałbym nosić A300 z zapiętym Km 28-75. Do tego tele 75-300, kit, lampa hvl 42, ładowarka do aparatu i druga do akumulatorków+kable i dodatkowo filtry, karty pamięci i takie tam mniejsze rzeczy. A może jakaś inna znana i polecana przez was?
170 moze okazac sie za mala. Moze lepiej wziac 180? Planujesz jeszcze jakies zakupy?
zug [Usunięty]
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009
tak jak pisze MC, lepiej kupić od razu większą nawet jeśli nie planujesz żadnych zakupów (na razie )
tylko żebyś nie miał później w planach ,zakupu większej torby
ja też tak myślałem że mała mi wystarczy no i myliłem się
Właśnie w planach nie mam nic narazie ... A nie chciał bym nosić torby np. w połowie zapełnionej... Czasem zabieram kompakta na rezerwę jakby coś tfu tfu tfu się złego stało z lustrem...Do tych toreb co podałem już nie wejdzie canon a560? Sam nie wiem czy coś większego będzie mi potrzebne.
Na moje to bedzie na styk albo cos Ci nie wejdzie do 170. Lepiej dolozyc 20zl do 180. Ja kupilem 190 i w sumie troche zaluje, bo bez ladowarek wchodzi mi na styk.
Dzięki za uwagi. Coś czuje w kościach, że bez dokładnego "pomacania" się nie obejdzie
A słyszałem też dużo dobrego o torbach naneu modele 200 i 300. Tylko ciężko je gdziekolwiek "na żywo" zobaczyć. Jakby miał ktoś dokładne zdjęcia lub posiadał taką torbę i zrobił jej małą sesję byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Ja mam Nova 3 i mieściłem do niej 30D z gripem z zapiętym Tamronem 17-50, plus 70-200 plus 580ex. Wszystko wchodziło na styk a o ładowarkach mogłem zapomnieć. Tak jak koledzy proponuję zakup od razu czegoś jeden rozmiar większego. Ostatnio w sklepie dla idiotów macałem torby Hama Defender. Bardzo fajnie wykonane i do tego największe modele (chyba Defender 200) sporo tańsze od odpowiednika Lowepro czyli Reporterów. Polecam pooglądać bo naprawdę są niezłe.
Witam
Wróciłem z wakacji i chciałem się podzielić uwagami co do wyżej wymienionej torby. Wiec kupiłem LowePro Nova 170 AW. Torba wykonana świetnie. Suwak i nakładka na główną komorę bardzo dobrze zabezpieczają przed dostaniem się do środka piasku i kurzu.(testowana na plaży). Dodatkowy pokrowiec nakładany na całość chroni przed wilgocią. Środek można zaaranżować według własnego uznania ( jedna duża komora przedzielona dwoma przegrodami na rzepy ).Materiał i zamki solidne.Miejsce na 2 karty pamięci (Cf wchodzą idealnie)Do tego wiele kieszonek na inne drobiazgi. Poręczny gruby pasek na ramię. Do środka zmieściłem: sony A300 z zapiętym KM 28-75 i szybkozłączką do statywu, tele 75-300, lampę hvl 42AM, ładowarkę akumulatorów+kable, 2 filtry i zapasowy akumulator. Całość weszła na "styk". Kupiłem ja na allegro w cenie 160 zł.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9