Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Oczywiście teraz sobie pluję w brodę że nie wziąłem pożyczki pod zastaw
Przelicznik jest następujący (wg dzisiejszego kursu):
6.2 RMB to 1 USD
1 USD to 3.00 PLN
czyli - mając np. 2000RMB to cena w PLN to:
2000 / 6.2 RMB = 322,58 USD
322,58 x 3 = 967 zł
Uwaga - teraz zdjęcia (na niektórych możecie zauważyć ceny):
Sorry że wszystko z fish-eye ale nie miałem pod ręką innego obiektywu a do hotelu nie chciało mi się już wracać.
Co ciekawe, mamy 5 czy 6 pięter. Na każdym piętrze pełno sklepów, w każdym wszystko o czym tylko można pomarzyć. Ceny ? No cóż. Jeśli Speedlite II 580EX kosztuje 900 zł nówka... to ja nie mam pytań.
Canon EOS 1 - około 2100 zł (używany)
Nikon 24 2.8 - 770 zł
testowałem kilka rzeczy. o ile karta Kingston CF 4 GB 133x zachowywała się chyba jak wolny kingston (opróżnianie pełnego bufora rawów trwało wieczność), o tyle karta sandisk extreme III 4GB za 70 zł zachowywała się już poprawnie niczym ta zakupiona w Polsce. Przypominam że karta taka w polsce w sklepie kosztuje 149 zł (czasami trafiają się promocje za 119 zł).
Przy karcie Sandisk Extreme IV nie zauważyłem zbytniej różnicy w porównaniu do wersji III. Canon 40D widocznie nie jest na tyle szybki aby tą różnicę zauważyć.
Macałem kilka szkiełek, nie okazują one jakichkolwiek śladów podróbki, po zamocowaniu ich do mojego canona również nie uświadczyłem jakichkolwiek emocji związanych z faktem że trzymam produkt Chiński
[ Dodano: Czw 23 Lip, 2009 09:59 ]
p.s. na mieście ciężko było spotkać Chińczyka z Canonem który miał przypięte coś innego niż porządną Sigmę, Tamrona czy własnie Elki
Jeśli Speedlite II 580EX kosztuje 900 zł nówka... to ja nie mam pytań.
Troche Cie ponioslo , cena wywolawcza to ok. 3000RMB czyli ok 1400PLN, albo rzeczywiscie widziales podrobke
Poza tym od mozna (a nawet trzeba) sie targowac, czyli -10% pewne.
[ Dodano: Czw 23 Lip, 2009 18:00 ]
edmun napisał/a:
p.s. na mieście ciężko było spotkać Chińczyka z Canonem który miał przypięte coś innego niż porządną Sigmę, Tamrona czy własnie Elki
No i wydalo sie dlaczego musze biegac po Szanghaju z przypietym 70-200/2.8 IS
Troche Cie ponioslo , cena wywolawcza to ok. 3000RMB czyli ok 1400PLN
udało mi się stargować do 2200 RMB. faktycznie wywoławcza to 3000
Ale 2200 rmb to około 1064 zł. coś w liczeniu mi się pomyliło
czy podróbka? ciężko określić
Sklep wyglądał na porządny
edmun masz może adres tego sklepu ? Wybieram się w te okolice we wrześniu. Jakieś rady co do zabierania sprzętu foto do Chin ? Nie miałeś problemów na lotnisku ? Są jakieś ograniczenia co można fotografować ? Czy chodząc z dobrym sprzętem można czuć się bezpiecznie ?
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 23 Lip, 2009
edmun napisał/a:
edmun, ale Ty jesteś naiwny! To wszystko są podróbki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9