Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja sie tam nie znam, ale oryginalne nagrania zaginely lub zostalo cos na nich innego nagrane. Jak dla mnie to bardzo dziwne, ze TAKIE nagranie moglo poprostu zaginąć...
Drogi Arku zapomniałeś o tak nieistotnym szczególe jak niezależna weryfikowalność dowodu.
Bo przecież oczywiste jest że dziś dostanie się na srebrny glob nie stanowi problemu i jest to tak prozaiczne jak letnia wycieczka w góry.
Więc każdy może przy okazji pomacac dowody tudzież kopnąc od niechcenia jakiś kamyk na Księżycu.
Twój zwykły zdrowy rozsądek ma się opierać na tym co preorują "za"...a dlaczego niby ten sam zdrowy rosądek nie ma się oprzeć na tym co "przeciw"? Umysł zwariuje?
A już to : "słabość argumentów na brak lądowania jest właśnie najlepszym argumentem na to, że do lądowań doszło" pachnie mi mocno argumentacją socalistyczną
Na marginesie : nikogo nie dziwi chyba fakt fałszowania map krajowych w epoce PRL ?
I tyle w kwestii wiarygodności w obliczu aktualnych potrzeb polityczno-militarnych Szach i mat.
I jeszcze słoweczko w kwestii "na czym się zna" : jak sądze drogi Arku poprostu byłeś na "łysym".
Bo jeśli nie to wiesz ile jest warta twoja argumentacja?
Ja oglądałem Myth Busters i podstawowe wątpliwości co do: ruchu flagi, odcisku buta, charakterystycznego sposobu poruszania, układu cieni zostały tam rozwiane. Mnie to przekonuje.
Z drugiej strony jestem w stanie uwierzyć we wszystko od czasu powszechnej akceptacji i braku wątpliwości w związku z pierwszymi w historii zawaleniami wieżowców, do których według oficjalnego raportu przyczynił się przez pożar .... a mam tu na myśli 11 września...
zainteresowanych odsyłam na: ae911truth.com
od razu zaznaczam, że to nie jest kolejna teoria spiskowa - nie ma tam spekulacji typu dlaczego? po co? kto? i tego typu bzdur... których pełno w Zeitgiest, i filmikach z Youtuba.
Są za to fakty - poparte dowodami i naukowymi eksperymentami. Mówiąc, krótko budynki zostały wyburzone przy użyciu termitu i są na to chemiczne i fizyczne dowody. Portal założony i wspierany przez architektów z całego świata.
le oryginalne nagrania zaginely lub zostalo cos na nich innego nagrane
Cytowany na początku tego wątku Ken Rockwell pisał o tym, że na oryginalnych taśmach nagrano coś innego.
Arek napisał/a:
Misje Apollo przywiozły z Księżyca prawie 400 kilogramów skał księżycowych. (...) zostały wysłane do dziesiątków instytucji naukowych z całego świata (...). Żadna z instytucji nie podważyła ich autentyczności.
To akurat nie jest dla mnie żaden dowód, bo skoro nigdy wcześniej nikt tych skał nie przywiózł to nie ma pewności, że rzeczywiście te są księżycowe. Wiem, że naukowcy na podstawie składu mineralnego i innych czynników mogą tak domniemywać, ale w minionych wiekach nie takie rzeczy naukowcy domniemywali…
ghost, słuszna uwaga, z tym że ciągnąć teorie spiskowe skąd możemy wiedzieć, że Ruscy też w ogóle coś wysłali na ten cały Księżyc…
Typowy pat wywiadowczy mógł być: wiemy, że tamci kłamią, ale nie możemy tego przyznać bo wydałoby się, że wiemy coś czego nie powinniśmy wiedzieć.
Arek, niestety, ze względu na wykonywany zawód, stoi po stronie NASA i amerykanów. Myślę, że nie można mu ufać w tej kwestii.
Osobiście nie wierzę w lądowanie na księżycu. Sam fakt, że NASA i astronomowie świata od setek lat ukrywają fakt płaskości Ziemi przemawia za bardzo wysokim prawdopodobieństwem sfałszowania takiej wyprawy w kosmos.
Nie, oczy Was nie mylą. Ziemia jest płaska i na to też są dowody. Mam też nawet dowody na to, że agencje kosmiczne o tym wiedzą i drwią z opinii publicznej!
Tak, Ziemia jest płaska i jest podtrzymywana przez 4 słonie stojące na skorupie wielkiego żółwia. Można o tym przeczytać w cyklu naukowych książek pt. "Świat Dysku" pióra Terry'ego Pratchetta.
alsimair, bardzo śmieszne. Typowe podejście kompletnego ignoranta, który bezkrytycznie przyjmuje ideologię, jaką jest karmiony w szkole. Woda na młyn dla spiskowców
Widziałeś kiedyś zdjęcie kulistej Ziemi? Nie! Widać na nich tylko krążek. Ktoś zaraz powie, że cień się rozkłada tak czy inaczej itd. To było bardzo łatwe do zmajstrowania już lata temu, teraz każdy gimnazjalista potrafi takie cienie stworzyć.
Monastor, błagam, napisz, że piszesz z przymróżeniem oka.
A co mają do płaskiej Ziemi te misje?
COBE miała badać promieniowanie tła, a WMAP temperaturę promieniowania reliktowego...
A propos COBE - wyniki dostarczonych prze nią pomiarów idealnie pokrywały się z tym, co naukowcy wcześniej sobie wyliczyli. Powstał bardzo fajny xkcd na ten temat:
alsimair, to, że promieniowanie tła mówi nam wiele o strukturze całego wszechświata, a konkretnie jego płaskiej podstawy.
O ile obraz z COBE jest niewyraźny, to WMAP pokazuje już wszystko. Co więcej, naukowcy z NASA dostrzegli to już przy pomocy starszych pomiarów. Jak się przyjrzysz to zobaczysz, że ciemniejsze obszary układają się na kształt kontynentów. Widać wyraźnie Afrykę, obie Ameryki, Australię, Azję z wystającym półwyspem Indyjskim, Europę. NASA wiedziała o tym i zadrwiła sobie z nas samą nazwą sondy. WMAP to skrót od World MAP.
Groni,
umieszczenie na Księżycu masy złomu jest całkiem niezłym argumentem, a Arek w tym gronie jest akurat najbardziej kompetentną osobą aby o tych kwestiach rozmawiać. Jeżeli ktoś się tym poczuł urażony to niech mnie wyprowadzi z błędu
alsimair,
COBE miała badać promieniowanie tła, a WMAP temperaturę promieniowania reliktowego...
Napisz proszę czym te promieniowania się różnią
A teraz tak poważniej. Jakiś (niedługi) czas temu doszło do wywiadu z ludźmi odpowiedzialnymi za realizację misji Apollo 11. De facto przyznali że misja zakończyła się sukcesem ALE zdjęcia w tak trudnych warunkach (ogromny kontrast, temperatury etc) nie wyszły. Zostały więc sfabrykowane jeszcze przed rozpoczęciem misji. Niektóre z tych zdjęć naprawdę łatwo podważyć stosując odpowiednie cyfrowe filtry, których w tamtych czasach po prostu nie było.
Myślę że to jest właśnie cały problem. Zdjęcia od początku były fałszywe (ekhm... Medialne ) więc skoro zdjęcia są fałszywe, to misja też. Można powiedzieć że sami wyprodukowali te teorie spiskowe
Monastor, ale to przecież nie jest mapa Ziemi! To jest wykres pokazujący temperaturę promieniowania reliktowego (które jest tym samym co promieniowanie tła, co palindrom słusznie zauważył ) widzianej przez sondę przestrzeni kosmicznej.
Tak tylko, żeby uściślić - według Ciebie, Monastor, Ziemia jest płaska? Naprawdę tak uważasz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10