Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tak w ogóle to wy wszyscy nie istniejecie. Jesteście tylko kolejnymi wątkami wielowątkowego procesu Sztucznej Inteligencji Generującej Wypowiedzi Wyglądające Na Prawdziwe, którą ktoś mi zainstalował na moim komputerze. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że jak zamknę komputer to nie widzę waszych dalszych wypowiedzi.
w takim razie następnym razem oberwiesz dużym pakietem bajtów ode mnie
Dla mnie dowodem na autentycznosc wyprawy nie sa wcale zdjecia ale video...a raczej przekaz tv.
To byl rok 1969, czy pamietanie filmy fabularne z tych lat? Jakie byly tam efekty specjalne na najlepszych produkcjach amerykanskich - praktycznie zadne
A pamietacie w jaki sposob poruszali sie astronauci?
Ciezko byloby chyba w tamtych latach tak perfekcyjnie sfingowac video ktore
markowaloby poruszanie sie z 6-krotnie mniejsza grawitacja.
Faktycznie strasznie ciężko zważywszy na wręcz perfekcyjny zaps tego przekazu.
Jest tak dokładny i stabilny że widac nawet pie przyk na nosie astronauty.
Jeyna różnica między kiedyś a dziś to brak kolorów.
Ja nie ogladalem tego z youtube czy jakiejs podejrzanej, wspolczesnej wersji video ktora
rownie dobrze mogla byc przemontowana miesiac temu.
Ja ogladalem to na zywo. Wtedy byly wakacje, lato i w nocy siedzielismy ogladajac na "zywo" cala transmisje w 1969, mialem wtedy 14 lat...
i o tej wersji mowie
I ja również o tej mówie.
Pod względem jakościowym żadna rewelacja (słaba) lub inaczej : taka była jaka była w tamtych latach...lub też to pokazano co się należało publiczności (nie, wcale nie zagajam tajemniczo).
Widziałem te filmy i dawniej i teraz bo co jakiś czas zapodają powtórkowo.
I generalnie jakość tego jest taka że i lewitującą myszkę Miki podłożysz,zatem jako dowód in plus-minus kiepski.
A na marginesie (o którym wspomnaiłeś) to błąd porónywac możliwośći techniczne klasycznego studia komercji filmowej z wojskowymi możliwościami technicznymi.
Za przykład podam tu projekt KORONA i zdjęcia jakie wówczas uzyskiwano.
To znaczy ja nie twierdze ze to jest dowod tylko to jest cos co mnie najbardziej przekonuje
bo wydaje mi sie ze to bylo by najtrudniejsze ze wszystkiego do podrobienia.
Technika wojskowa, technika wojskowa ale cyfrowego zapisu video to chyba wtedy jeszcze nie mieli, nawet w armii.
Sprostuj mnie jesli sie myle.
Poza tym takich rzeczy sie dzisiaj juz nie doswiadcza. Wspolczesne pokolenie juz sie
rodzi z komorkami, cyfra, satelita....itd
Wtedy dla 14-latka takiego jak ja bezposrednia transmisja z Ksiezyca byla
"bliskim spotkaniem III stopnia", Science fiction - na zywo. Nic tego juz nie potem nie "przebilo", zaden najlepszy film,
zadne gwiezdne wojny nie daly juz takich emocji jak tamta letnia noc spedzona przy czarnobialym telewizorze
(to se ne wrati)
[ Dodano: Pon 27 Lip, 2009 22:19 ]
Arek napisał/a:
Ja proponuję, żeby w takim temacie każdy wypowiadał się na tym, na czym trochę się zna. Nie ma żadnego przekonującego dowodu, że lot na Księżyc to mistyfikacja. Są za to dziesiątki dowodów,
na to, że do lądowania doszło...........
Zgadzam sie z tym.
Zwolennicy teorii spiskowej probuja udowodnic ze nieznana nam i niedostepna na rynku w tamtych czasach "technika wojskowa"
pozwolila technicznie na przygotowanie najtrudniejszej mistyfikacji.
To ja mam do nich pytanie - Dlaczego w takim razie statkiem Apollo sterowal komputer
klasy komputerow instalowanych w dzisiejszych komorkach albo i gorzej?
Przeciez NASA, ARMY - to sa scisle powiazane ze soba organizacje panstwowe
i nie wstawiono by do Apollo takiego badziewia
No ale sensacje sa widocznie na topie, przynajmniej cos sie dzieje
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Wto 28 Lip, 2009
a ja proponuje po prostu popatrzeć w muzeum (np. w washington dc) na rakiety i kapsuły z tamtych czasów i porównać z techniką obecną. wbrew pozorom nic wielkiego sie nie zmieniło (w osprzęcie elektrycznym-nie elektronicznym) , materiały to się zmieniły tylko w budowie wahadłowca (i to tez w wiekszości z zewnątrz).
całośc jest bardzo wiarygodna , ale jeśli ktoś lubi spiskowe teorie dziejów , to ..... proszę bardzo . przynajmniej ma jakieś zajęcie...
Dlatego właśne jako dobitny przykład różnic w możliwościach podałem ten projekt KORONA.
Nawet teraz jakość zdjęc potrafi zachwycić, i co mieli wóczas technologię cyfrową?
Poza tym im materiał bardziej zaszumiany, złej jakości i z przerwami to chyba tym łatwiej coś preparowac i (sić!) powoływać się na to iż to właśnie zła jakość i zakłócenia sa bezpośrednim dowodem na prawdziwość
"Dlaczego w takim razie statkiem Apollo sterowal komputer
klasy komputerow instalowanych w dzisiejszych komorkach albo i gorzej?" - a to ma być dowód na co niby ,bo ja nie rozumiem tego argumentu w kontekście.
Bo był taki słaby jak na dzisiejsze czasy czy taki mocny w porównaniu z setkilogramowymi szafami na rynku ?
Co ma korona do księżyca i efektów? Bezpośrednio nic, czytanie ze zrozumieniem się kłania.
krisv740 całość jest bardzo wiarygodna bo co ? Bo jest duża,czysta,ładna i pomnikowa ? A idąc dalej to gdybyś ogladał dobrze zrobioną makietkę UFO to też byś wierzył bo :jest duża,czysta i ładna ?
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Wto 28 Lip, 2009
Groni napisał/a:
krisv740 całość jest bardzo wiarygodna bo co ? Bo jest duża,czysta,ładna i pomnikowa ? A idąc dalej to gdybyś ogladał dobrze zrobioną makietkę UFO to też byś wierzył bo :jest duża,czysta i ładna ?
nie bardzo rozumiem o co ci chodzi i po co mieszasz mój nick do tego sporu bez sensu...
ja tylko widziałem rakiety i kapsuły , oraz pracowałem uzywając niektórych technologii z tym związanych. wniosek nasuwa się sam.
pierwsi zdobywcykosmosu, to byli naprawdę odważni ludzie , ryzykowali życiem wchodząc w rejony dotychczas bezludne. snując takie teorie spiskowe umniejszamy ich bohaterstwo (tak bohaterstwo!!!) i daninę krwi. nie pamiętam teraz dokładnie pierwszych ludzi borykających się z przekroczeniem bariery dźwięku, ale jedno nazwisko zawsze będe pamiętal charles yeager. nie chcę uzywac brzydkich słów, ale w....a mnie zarzucanie takim ludziom kłamstwa i fałszu.
gdyby nie on i jemu podobni do chwili obecnej pchalibyśmy wózek z przodu z osłem zaprzężonym z boku... (o ile ci którzy neguja ich dokonania wynaleźli by już koło!)
a o ilę sie nie myle , to mamy juz samoloty poddźwiękowe /pasażerskie/ a przez chwilę i naddźwiekowe /pasażerskie/ też były. o dziwo ich konstrukcja sięga lat '60 , a nie '90 zeszłego wieku.
czy to też jest fikcja?!
każdy może wierzyć w co mu pasuje. ja tylko zwracam uprzejmie uwagę na ludzi, ich godność i bohaterstwo. prosze także o kompletne zapoznanie się z technologią , a dopiero wówczas jej negowanie.
nie ma obowiązku wierzyc w lądowanie na księżycu.
mamy obowiązek szanować ludzi i ich dokonania .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15