Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Sro 10 Paź, 2012
Panasonic DMC FZ-38
Autor Wiadomość
Skubik 
Nowy

Wysłany: Pon 27 Lip, 2009   

Już jest, FZ38.

http://www.optyczne.pl/20...x_DMC-FZ38.html

Reklama

Erais 
Entuzjasta
Erais

:twisted: To czas sprzedać swój staro-nowy (lub nowo- stary) aparat (za pół ceny) i kupić nowy :twisted:

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

Skubik napisał/a:
Już jest, FZ38.
i z tego co piszą, to nie zwiększyli zoomu dalej jest x18 a to dobrze wróży, bo to juz jest trzeci kompakt z taką krotnością, wiec ewentualne wady poprzedników napewno się niweluje :) Szkoda tylko, że nie zdecydowano się na pierścień ostrzenia na obiektywie i zmianę ogniskowych przy pomocy pierścienia, no i tradycyjnie już, nie pojawiają się dalej sanki do zewnętrznej lampy :roll: Gdyby moja FZ 18 posiadała wymienione wyżej cechy, których brak wymieniłem, to kto wie, może nadal bym nią cykał do dziś dnia ;) Moim zdaniem jednak nie potrzebnie znowu dołożono 2MPX na matrycy ale za to mamy opcję nagrywania HD :) Zobaczymy, co z tego wyniknie, ale wróżę mu sprzedaż na conajmniej takim poziomie jak FZ28 ;)

Martin___ 
Rozmowny

Ktoś wie, kiedy będzie w sprzedaży w Polsce? Przeczytałem gdzieś, że w sierpniu i w sugerowanej kwocie 1899zł, ale nie wiem ile w tym prawdy, bo z kolei gdzieś indziej przeczytałem, że we wrześniu.

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

Witam!
Na forum w dziale pt. " Pomagamy wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego"
w założonym w moim temacie Pt. "Jaki wybrać kompakt Panasonic , Nikon ,Pentax, Olympus"
jest załączony wpis z datą Pon 27 Lip, 2009 21:15 i zamieszczone są linki dotyczące aparatu DMC-FZ38, dosyć jak na pierwszy raz względnie opisane oraz pierwsze zdjęcia z opisem.

Martin___masz rację w sklepach dostępny na początku sierpnia i w tej cenie na początek
pozdrowienia

Erais 
Entuzjasta
Erais

qadest1 napisał/a:
Moim zdaniem jednak nie potrzebnie znowu dołożono 2MPX na matrycy

I z tym się zgadzam całkowicie- powinni raczej odjąć; 8 by wystarczyło, dobrze, że nie powariowali z zoomem.
qadest1 napisał/a:
Szkoda tylko, że nie zdecydowano się na pierścień ostrzenia na obiektywie i zmianę ogniskowych przy pomocy pierścienia, no i tradycyjnie już, nie pojawiają się dalej sanki do zewnętrznej lampy

:smile: Jak w Zenicie :smile: Też mi tego brakuje- jednak trochę wprawy i nauczyłem się ostrzyć przyciskiem (choć ostro mnie to na początku ... wiało). Najbardziej jednak chyba brak sanek :smile:

[ Dodano: Pon 27 Lip, 2009 22:26 ]
ZDZICHOOO napisał/a:

dosyć jak na pierwszy raz względnie opisane oraz pierwsze zdjęcia z opisem.

:wink: jak mi opisali mojego Sony P73, to bym go w życiu nie kupił (już nie raz to pisałem)- dobrze, że nie miałem internetu, a opinię i testy przeczytałem cztery lata po zakupie (przypadkiem kupując Nikona), a tyle świetnych zdjęć zrobiłem tym Sony- dlatego odnoszę się z dystansem do testów; poczekam na opinie pierwszych użytkowników :wink:

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

Tutaj chodzi tylko o ciekawość i pierwsze wrażenie zaparę dni może to ulec
zmianie na - lub na +
Na użytkownika tego modelu FZ38 to chyba nie prędko się doczekamy i na testy z prawdziwego zdarzenia też.

cube007 
Rozmowny

Wysłany: Wto 28 Lip, 2009   

qadest1 napisał/a:
Szkoda tylko, że nie zdecydowano się na pierścień ostrzenia na obiektywie i zmianę ogniskowych przy pomocy pierścienia, no i tradycyjnie już, nie pojawiają się dalej sanki do zewnętrznej lampy :roll: Gdyby moja FZ 18 posiadała wymienione wyżej cechy, których brak wymieniłem, to kto wie, może nadal bym nią cykał do dziś dnia ;) Moim zdaniem jednak nie potrzebnie znowu dołożono 2MPX na matrycy ale za to mamy opcję nagrywania HD :) Zobaczymy, co z tego wyniknie, ale wróżę mu sprzedaż na conajmniej takim poziomie jak FZ28 ;)

Jesli Panas zrobi nastepce FZ50, w co bardzo watpie, to bedziesz mial sanki i zoom na pierscieniu. Czy dodatkowe mpx cos dadza - pewnie nie, ale po co produkowac kilka matryc skoro mozna jedna?

Martin___ 
Rozmowny

Wysłany: Sro 29 Lip, 2009   

Ciekawi mnie dlaczego np. na fotopolis piszą: "Aparat trafi do sklepów jeszcze w sierpniu." a wszędzie na zagranicznych stronach (np. dpreview, spotykam się ze zdaniem:
"Available from September".

Jak wiadomo "september" znaczy "wrzesień"...

Na jakiejś francuskiej stronie też: "Disponible à partir de Septembre au prix de 399$".
Ciekawe jak będzie naprawdę.

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

Wysłany: Sob 22 Sie, 2009   

Na stronie www.panasonic.com.pl ukazał się DMC-FZ38EP-K sugerowana cena 1'899,00 zł brutto
To chyba nieźle
W sklepach powinna być niższa (zawsze jest niższa) :lol:

[ Dodano: Sob 22 Sie, 2009 18:58 ]
Komputronik - DMC-FZ38 kosztuje 1499zł!

jordan23
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Sie, 2009   

Witajcie. Dawno mnie tu nie było ;) Właśnie zamówiłem ten aparat. Wcześniej miałem FZ18 i byłem bardzo zadowolony. W modelu Fz38 jakość kręconych filmów jest dla mnie rewelacyjna (50klatek)- m.in tym skusiłem się na ten model..
Jak przyjdzie we wtorek to dam znać i dam jakieś sample :)
pozdrawiam

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

Witam
jordan23
Cytat:
Jak przyjdzie we wtorek to dam znać i dam jakieś sample

Tylko nie zapomnij!
Mam nadzieje że napiszesz recenzję z FZ38
Pozdrowienia

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

jordan23, trzymam za słowo i chętnie podyskutuję nad samplami i nie tylko :)
Może dorobię się takiego FZ38 jako właśnie wycieczkowy sprzęcik ? (choć przydałoby się coś malutkiego)

jordan23
[Usunięty]

Hmm. Aż tak nie znam się żeby napisać recenzje :) Ale podzielę się wrażeniami :razz:

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

I OTO CHODZI KOLEGO jordan23
Nie musi to być recenzja, ale własne spostrzeżenia i uwagi użytkowanego aparatu - i są bardziej wiarygodne niż recenzje pisane przez "naukowców".
I jesteś pierwszym posiadaczem FZ38 z uczestników na forum. Gratuluję
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu