Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja bym zaproponował lowepro fastpack 200 którego sam używam... Jest nieduży ale na pewno wejdzie do niego sprzęt o którym mówisz.
Dodatkowo do mojego wchodzi:
- 2 pampersy
- t-shirt dla mnie i ciuch na zmiane dla młodego
- butelka picia dla mnie + butla ze smokiem
- pielucha tetrowa
- słoiczek z przecierem dla małego
- i pierdóły w stylu komórki, mp3 itp
No to jutro w takim razie czeka mnie wyprawa do "cyfrowych" w celu przymiarki sprzetu do tego plecaczka. Choc dzisiaj bedac u nich przypatrywalem sie CompuDayPack oraz slingow 200 i Naneu Pro Alpha. I jakos tak ten daypack mi podchodzic zaczal, tyle ze to kobyla jak nie wiem.
A myslalem ze to problemem jest wybor szkla albo body, a tu widze ze caly osprzet to jedna wielka droga przez meke
Jeszcze dodam od siebie, że na początku bardzo mnie kusił slingshot (ze względu na bardzo szybki dostęp do sprzętu) ale miałem okazję go parę dni ponosić i okazał się niewygodny przy dłuższych wyprawach. Po prostu ramię mnie bolało od nierównego rozłożenia wagi...
Wygodne, dosyć miękkie... Muszą być w sam raz bo nigdy nad tą kwestią się nie zastanawiałem
Najlepiej będzie jak sam się przekonasz, bo niestety co dla mnie jest wygodne dla Ciebie już nie musi być
na początku bardzo mnie kusił slingshot (ze względu na bardzo szybki dostęp do sprzętu) ale miałem okazję go parę dni ponosić i okazał się niewygodny przy dłuższych wyprawach. Po prostu ramię mnie bolało od nierównego rozłożenia wagi...
A dlaczego nie używałeś pasa biodrowego? Używając plecaka bez pasa, też mogą boleć ramiona.
Tranquilizer napisał/a:
Czy tak mało osób na forum posiada dzieci
Wiszisz, mają ale z pieluch dawno już wyrosły i nosza własne plecaki.
na początku bardzo mnie kusił slingshot (ze względu na bardzo szybki dostęp do sprzętu) ale miałem okazję go parę dni ponosić i okazał się niewygodny przy dłuższych wyprawach. Po prostu ramię mnie bolało od nierównego rozłożenia wagi...
A dlaczego nie używałeś pasa biodrowego? Używając plecaka bez pasa, też mogą boleć ramiona.
Bogdan,
a co przemawiać może za sligshotem? Jeśli nie brać pod uwagę braku przestrzeni "ładunkowej"?
Pas biodrowy kłóci się z nosidełkiem dla dziecka...
Kurcze, a jak można nieść i plecak i nosidełka jednocześnie?
MasterB napisał/a:
Hmm, noszą sprzęt dla taty? Podoba mi się ta koncepcja
Czasami noszą z konieczności. Trzeba czasami obdzielić sprzetem całą rodzinę np. podczas wylotu.
[ Dodano: Czw 30 Lip, 2009 22:43 ]
Tranquilizer napisał/a:
a co przemawiać może za sligshotem?
No jednak po coś wymyslono takie coś. Mają coś, czego nie daje zwykły plecak na ramiona. Już w innych wątkach się na ten temat rozpisywałem i nie chce mi się powtarzać. Ja bynajmniej sobie chwalę, ale każdemu według potrzeb.
Pas biodrowy kłóci się z nosidełkiem dla dziecka...
Kurcze, a jak można nieść i plecak i nosidełka jednocześnie?
Jeśłi jest to nosidełko zakładane na klatke piersiową (a dzieciaczyna nie jest zbytnio duża [do ok 12 miesięcy] tego typu to nie idzie już to w parze z pasem biodrowym.
Sam to przerabiałem w zeszłym roku, ale wtedy miałem kompakta i nie zawracałem sobie głowy sprzętem foto
Hi nie będę zakładał osobnego tematu bo sprawa dotyczy tez plecaka.
Aktualnie mam Lowepro Slingshot 100AW. Pakuje do niego C400D kable (ładowarka), dodatkowa pamięć, bateria. Podczas noszenia i przechowywania mam podłączony Tamron 17-50 a obok jest C70-200L (jakoś się zmieścił) oraz zestaw do czyszczenia. Na więcej niestety nie ma miejsca. Podoba mi się koncepcja tego plecaka ale najzwyczajniej brakuje mi miejsca.
Dopiero co zaczynam zabawę z SLR i poszukuje plecaka co będzie pojemny i koncepcja jak w Slingshot. Jak chce szybko wyciągnąć aparat to to robię jak i bezproblemowa (szybka) zmiana obiektywów. Są modele 200AW i 300AW ale nie wiem czy nie będą za małe i tak komfortowe jak 100AW. Docelowy sprzęt to C40D, 17-40L, 70-200L, zestaw do czyszczenia, okablowanie i lampa 580ex. Najlepiej jakby było miejsce na małą kamere.
Macie jakieś propozycje co do plecaka?
Jeżeli SlingShot 100AW Ci się sprawuje to kup z tej serii większy. Ja mam 300AW i ładuję do niego: 2 x aparat Canon, 3 (4) x obiektyw (łącznie z 100-400L), ładowarka i lampa 580 EX II. Reszta gratów niestety nie wchodzi - i dobrze bo ile mozna dzwigać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,75 sekundy. Zapytań do SQL: 13