Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat nagrywanie filmu
Autor Wiadomość
Krzysiek91 
Nowy

Wysłany: Sob 01 Sie, 2009   Aparat nagrywanie filmu

Otoz posiadam stary nawet bardzo stary aparat cyfrowy Fujifilm FinePix A345. Wiem, ze aparaty nie nadaja sie do nagrywania filmikow ze wzgledu na bardzo slaba jakosc, ale 320x240 starczy na slabej jakosci filmik. Nagralem pare minut. Odtworzylem, dzwiek jest jakby opozniony w stosunku do obrazu i wystepuja jakies dziwne szumy jakby wiatr/szuranie papierkiem ( wiem moze malo obrazowo ) Na komputerze jest to samo jakosc nie jest najgorsza ( ni jak ma sie do hd, ale nie stac mnie kupowac zadnego nowego a ten starczy do zdjec ) ,ale dzwiek nie daje rady. Czy da sie to jakos naprawic ?
Posiadam rowniez kamerke internetowa o przekazi live video 352x288 ( wydaje sie lepszej rozdzielczosci niz aparat, ale nie potrafie nia nagrywac filmikow jesli jest jakis do tego program bardzo bym prosil. Chce poprostu nagrac filmik slabej jakosci i zeby dzwiek byl chociaz przecietny.
Dziekuje za pomoc ! Krzysiek.

Reklama

Erais 
Entuzjasta
Erais

Wysłany: Nie 02 Sie, 2009   

Jeśli używasz Windowsa, to spróbuj się pobawić kodekami w Windows Movie Maker (program, którego bardzo mi brakuje pod linuxem). Do dźwięku jest też bardzo dobry Audacity- ale to trochę roboty, obrobić w nim sam dźwięk, później podstawić pod film, wyregulować klatki :smile:

Krzysiek91 
Nowy

Aparat ten kupilem pare lat temu w USA, maly poreczny prosty. Nagrywanie filmow jednak udreka.
Mysle, ze latwiej bedzie mi nagrac cokolwiek moja kamerka internetowa(logitech quickcam chat )ktora jak sie okazalo ma rozdzielczosc 640x480 przy nagrywaniu ( niestety nie nagrywa dzwieku, wiec uzywam mikrofonu ). Sprobowalem nagrac cos przy pomocy Windows Movie Maker tj. capture video obraz calkiem niezle, slychac mnie wyraznie niestety przez cale nagranie slyszalny jest straszny pisk i ni jak nie da sie tego ogladac.
Dziekuje krzysiek za wszelka pomoc Krzysiek.

candy 
Maniak
óć

pisk moze byc wywolany przez to ze np.mikrofon jest za blisko glosnikow

Erais 
Entuzjasta
Erais

Ponadto WMM ma masę kodeków, z których do nagrania zaznaczasz tylko jeden- dawno nie miałem z tym do czynienia, więc nie podpowiem ci który; musisz jak ja kiedyś na minutowym, dwuminutowym kawałku sprawdzić który kodek, jak zgrywa, co powstaje po użyciu- dopiero po takim przetestowaniu zorientujesz się, czy to wina programu, czy czegoś innego.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Krzysiek91 napisał/a:
wystepuja jakies dziwne szumy jakby wiatr/szuranie papierkiem ( wiem moze malo obrazowo ) Na komputerze jest to samo jakosc nie jest najgorsza ( ni jak ma sie do hd, ale nie stac mnie kupowac zadnego nowego a ten starczy do zdjec ) ,ale dzwiek nie daje rady.

Miałem to samo gdy kiedys bawiłem się nagrywaniem filmików na swoim Canonie Pro1. Dokładnie tak jak opisałeś: swisty, szumy i szurania - nie dawało się słuchać.
Wpadłem na pomysł aby delikatnie przysłonic dziurkę mikrofonu i ... pomogło. Na wolnym powietrzu np. gdy wiał lekki wiatr, przysłaniałem miejsce mikrofonu palcami ale nie dociskając zbyt mocno aby porządane dźwięki dochodziły w miarę normalnie. Możesz też delikatnie przykleić w tym miejscu cienką gąbkę. Normalne mikrofony kiedys tez miały takie gabki, teraz są juz specjalne siatki rozpraszające nieporzadane dźwięki.

Niestety jest tak, że mikrofony (głównie piezoelektryczne) w tych aparatach są bardzo czułe i dodatkowo wyłapują dziwne dźwięki, których nasze ucho nie wychwytuje.

pozdrawiam :wink:

Krzysiek91 
Nowy

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Zastosowalem sie do twojej rady Bogdan jednak nie pomoglo.
Wciaz probuje nagrac kamerka+mikrofon jednak czym bym nie nagrywal wystepuje ten dziwny pisk. Nawet sony vegas 9 go ma. Wszystko ladnie przy nagrywaniu, jednak gdy odtwarzam nie da sie tego sluchac.

Odpowiedz do tematu