Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Brunów 2009 - II Zlot czytelników Optyczne.pl
Autor Wiadomość
zug
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009   

Monastor napisał/a:
(walały się wciąż tu i ówdzie jakieś lustra, szkła, laptopy)

a ludzie gdzie byli ludzie? :wink:

Reklama

Monastor 
Optyczny

zug, tu i ówdzie. Gadali, jedli, spacerowali. Mnie tam nie chciało się targać wszystkiego na każdym kroku. Jak nie odchodziłem dalej niż na kilkadziesiąt metrów to często zostawiałem sprzęt tam gdzie leżał, sporo innych osób robiło tak samo. Rekordy biły obiektywy sigmy, które znaleźć można było praktycznie na każdej płaskiej powierzchni poziomej. Tu na stole, tam na ziemi, jeden na schodach, trzy na parapecie :smile:

Kocur 
Maniak

Ja również chciałbym wszystkim podziękować za wspólnie spędzony czas. To jest zawsze więcej warte niż te 400 fotek (w tym ze 150 wakacjopstryków :P ), które przywiozłem do domu. Szkoda tylko, że tak krótko, a na następne takie spotkanie trzeba tak długo czekać. ;)

Dzisiaj wrzucę trochę reportażopstryków, bardziej artystyczne będą jutro, jak się trochę z nimi ogarnę. :)

1. Komor prezentuje swój sprzęt Maziekowi i Korafowi

2. Koraf przypina przejętemu sytuacją Komorowi 24/1,4L II, Edmun obserwuje z bezpiecznego dystansu :P

3. Komor ogląda zdjęcia testowe z 24/1,4L II, "coś nieostro jakoś..." :mrgreen:

4. Niezwykły tandem: 5D Mk.II + Samyang 8/3.5 Fish-eye, zwróćcie uwagę jaką część pełnej klatki kryje. :)

5. Monastor - full-profi ;)

6. Pogaduszki na schodach przed wejściem na pierwsze wspólne spotkanie.

7. Przy wejściu wywołująca uśmiech na twarzy niespodzianka :D

8. oglądana, obfotografowana... Zastanawiam się teraz, kto ma więcej zrobionych przez nas zdjęć, Emilka, czy Sigma 200-500? :lol:

9. Prawdziwy róg obfitości od Sigmy... :roll:

10. Warsztaty z Pentaxem...

11. ...a kobiety w kwiatach ;) btw Paulina odezwij się, bo wstawię więcej Twoich zdjęć :P ;)

12. Była też Bigma w akcji, Arek i Koraf zapięli do niej TCx2,0 Canona, potem chyba Edmun dopiął jeszcze Kenko 1,4x :lol: działa z niezłym skutkiem.

13. Naczelny ocenił działanie zestawy własnoocznie :P

14. Warsztaty Sony. Dziwne te uśmiechy były kiedy słuchaliśmy wykładu o alfie :mrgreen:

15. Warsztaty Sony c.d. Miny spoważniały, gdy przeszliśmy do oświetlenia studyjnego :)

16. Przygotowanie do zdjęcia grupowego.

17. Przygotowań c.d. i najlepszy tekst dnia dzisiejszego: "Krzysiek, nie zdjąłeś dekielka!" :mrgreen:

18. No i po zdjęciu i po zlocie, rozeszliśmy się każdy w swoją stronę, ale napewno jeszcze się zejdziemy :)

No to tyle mojej reporterki, dołączam się zatem do czekających na więcej. :) Więc wstawiać, było nas tam sporo nie wmówicie mi, że zdjęć nie robiliście! :mrgreen:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

taa... wlasnie poszukiwalem kogokolwiek z TC. padlo na korafa ktory go posiadal po czym zaczelismy sprawdzac jak bardzo jeszcze mozna to wymnozyc. efekt warty chocby jednorazowego zobaczenia.
p.s. ja na szczescie emilki to mam tylko jedno zdjecie, gdyz jako "prowadzacy sesje" po zrobieniu pierwszego strzalu, nie moglem wstrzelic sie w chocby kilkusekundowa przerwe w dzialaniu lamp. nie ukrywam ze chcialem przekazac komus paleczke, jednakze praca w studiu jednak chyba nie polega na pstrykaniu shota co kilka sekund w 10 osob, bez zmiany ustawien lamp, ich kierunku czy mocy :-)
powstal wzgledny chaos... czy to dobrze? nie wiem. opuscilem sale :-D

goltar 
Optyczny

Wiedziałem że będzie fajnie... :) pogoda widzę także dopisała, a dworek wygląda nawet lepiej niż sądziłem jak go z Robertem znaleźliśmy w necie... no trudno, mam nadzieję że za rok uda się spotkać... Wrzucajcie więcej zdjęć, może choć nimi się naciesze ;)

jarecki_jg 
Rozmowny
Jarecki

Krótka relacja ze zlotu na Jelonce wraz z fotkami: http://www.jelonka.com/ne...t,article,22468

Jarecki

Monastor 
Optyczny

goltar, dworek fajny, ale o wiele gorzej wkomponowany w teren niż dwór w Walewicach. Obudowany gospodarstwami wątpliwej urody, z jednej strony otoczony niezbyt ładnym płotem. Tamtejszego kompleksu pałacu, parku, stawu i stadnin w połączeniu z alejką prowadzącą do bramy absolutnie nie przebija, choć było bardzo sympatycznie ;)
Było coś, czego trochę brakowało na ostatnim zlocie, sporo stołów rozstawionych na dworze pod dużymi parasolami, można było spocząć w cieniu i pogadać.

goltar 
Optyczny

Monastor następny zlot ma być nad morzem, więc na naszym terenie. Postaramy się poszukać czegoś równie fajnego jak Walewice ;)

jarecki_jg 
Rozmowny
Jarecki

Teraz czekamy kto pozmienia avatary na te z udziałem Sigmy 200-500/2.8 :)

Ja chyba zmienie na ten z Emilką :)

Monastor 
Optyczny

jarecki_jg, Emilka trochę zdominowała notkę prasową na Jelonce :P

Zdjęcia z 200-500 fajne, ale taki awatar to już przesadne szpanerstwo. Żeby się ją chociaż miało na własność :smile:

komor 
Moderator

Kocur napisał/a:
Była też Bigma w akcji, Arek i Koraf zapięli do niej TCx2,0 Canona, potem chyba Edmun dopiął jeszcze Kenko 1,4x działa z niezłym skutkiem.

Niezły skutek to może był na pełnej klatce. Na moim 40D Bigma + Canon TC 2 + Kenko TC 1,4 dało rezultaty niezbyt oszałamiające, choć dostępna w tej kombinacji ogniskowa i światłosiła jest ciężka do pobicia. No, zastrzegam oczywiście, że to wszystko na szybko, w szoku i euforii robione, więc pewnie da się to na spokojnie lepiej przygotować. Jak otrząsnę się z szoku wywołanego powrotem do roboty to wrzucę jakieś sample z tej akcji "TC".

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

komor napisał/a:
No nie wszystkich, np. Maziek okazał się strasznie oziębły w stosunku do mojej osoby :)

Komor, ja po prostu zewnętrznie to jestem taki premier Pawlak, czyli cyborg, ale w środku mi się lawa przelewa :wink: .

Monastor - zbiera Ci się, zbiera... Najpierw skrypt "YOU" a teraz 400D bez karty... :mrgreen: . Ale szacuneczek, żarcik świetny! Rozważałem wysadzenie Cię w miejscowości Małochwiej Mały (sprawdź na mapie, gdzie to), ale ze względu na Jesiennego odpuściłem...

Moje foty będą może wieczorem, jak nie padnę, bo dziś znów o 5.00 miałem pobudkę.

Monastor 
Optyczny

maziek napisał/a:
Rozważałem wysadzenie Cię w miejscowości Małochwiej Mały (sprawdź na mapie, gdzie to)

Ciekawe jakie tam mają krajobrazy :)

Kiedy oficjalna relacja ze zlotu? Od rana pojawiają się newsy, ale nie ten najważniejszy :razz:

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Monastor napisał/a:
maziek napisał/a:
Rozważałem wysadzenie Cię w miejscowości Małochwiej Mały (sprawdź na mapie, gdzie to)

Ciekawe jakie tam mają krajobrazy :)
Piękne. Z punktu widzenia celowości całego zabiegu najistotniejszą ich cechą jest to, że trzeba iść pół dnia bezdrożami na azymut, żeby się do przystanku PKS dostać :mrgreen: .

goltar 
Optyczny

Monastor napisał/a:
Kiedy oficjalna relacja ze zlotu? Od rana pojawiają się newsy, ale nie ten najważniejszy :razz:
Monastor coś dla Ciebie w newsach było - Sony A850 :mrgreen:

Odpowiedz do tematu