Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Aktualnie przebywam na wakacjach w USA i ceny tutaj sa bardzo przyzwoite, jezeli chodzi o sprzet elektroniczny. Upatrzylem sobie nawet model Canon 500d, jak dla mnie marzenie, do tego dwa szkielka IS 18-55mm i 55-250mm. Zestawik zamyka sie w granicy 1060$, to jest juz takie moje maksimum cenowe.
A jeżeli nie to mowy 50D + 28-135 IS USM w cenie jedyne 1250 $ w tym samym sklepie: http://www.bhphotovideo.c...LR_Digital.html
Cena tego obiektywu w zestawie to tylko ok. 130 $ więc ja bym sie nie zastanawiał.
A dalej zobaczysz co Ci bardziej potrzebne, czy szeroki kąt, czy dłuższe tele.
Osobiście będąc w USA na Twoim miejscu kupiłbym ten drugi wariant w tym lub każdym innym sklepie.
Aktualnie przebywam na wakacjach w USA i ceny tutaj sa bardzo przyzwoite, jezeli chodzi o sprzet elektroniczny. Upatrzylem sobie nawet model Canon 500d, jak dla mnie marzenie, do tego dwa szkielka IS 18-55mm i 55-250mm. Zestawik zamyka sie w granicy 1060$, to jest juz takie moje maksimum cenowe.
Przypatrz sie dokladniej na tej stronie... Nie 900 a 809$, bylem w tym sklepie i akurat sprawdzalem dokladnie ten wariant, w raczce trzyma sie bardzo dobrze. I zostaje tak z 200$ na jakies szkielko... Nie moge przekroczyc tej magicznej granicy 1000$, po powrocie do kraju chce jeszcze miec jakies krotkie wakacje i wyprobowac nowy nabytek jakikolwiek by nie byl
zug [Usunięty]
Wysłany: Czw 06 Sie, 2009
Razmes napisał/a:
rzypatrz sie dokladniej na tej stronie... Nie 900 a 809$,
nie przypatrz się dokładniej,tylko należy dodać do koszyka aby zobaczyć niższą cenę
W takim razie jestes zmuszony kupić wariant, który sam wybrałeś (500D + 18-55 + 55-250), bo w tej cenie i z potrzebnym zakresem ogniskowych, żaden inny nie wchodzi w grę. Weź tylko pod uwage, że biektywy te nie należą do cenionych.
Ja wolałbym na Twoim miejscu kupić same boody 500D i dodatkowo systemowy obiektyw EF 28-135 za łącznie 1149 $, ale zauważ, że za 1249 $ możesz zakupić już aparat klasę wyżej, czyli 50D + EF 28-135. Co pradwa zakres ogniskowych jest węższy, ale może na początek wystarczy, a za to jakość dużo, dużo lepsza.
Innych rad w tej sytuacji nie widzę. Wybór należy do Ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9