Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
może tak!- niektórzy są niereformowalni i dodatkowo bezkrytyczni wobec siebie...
da się z tym żyć, choć społeczeństwo cierpi...
za mało mnie obchodzi twoja "wojenka tamronowa" ,abym miał w niej dalej uczestniczyć. piszę to tylko po to ,aby raz jeszcze spróbować przemówić ci do .... - a bo ja wiem? do czego... rozsądku???
chcesz pisać takie banialuki - pisz - najśmieszniej będzie , jak już kupisz sobie dobry obiektyw i przypomnisz sobie co pisałeś. jest też oczywiście ewentualność,że dzięki swojemu ego/centyzmowi/ wyrzucisz to z pamięci, ale to już nie mój ból!
O czym ty gadasz? Moja wina że as... maniakalnie uczepił się mnie i tamrona a teraz pisze w każdym możliwym wątku na jego temat? DO MNIE masz o to pretensje, że mnie to denerwuje?
Ja nie latam za nim i nie mówie jaki to tamron jest wspaniały w każdym wątku w którym on coś napisze!
oracle, no skoro porównania robiłeś z rozbebeszonym i poskładanym własnoręcznie z powrotem szkiełkiem to ja nie mam już pytań
oracle napisał/a:
Ja nie latam za nim i nie mówie jaki to tamron jest wspaniały w każdym wątku w którym on coś napisze!
Za to piszesz jak szalony kiedy tylko zobaczysz o nim jakiekolwiek złe słowo
Poprawiłeś mi humor, a to dobrze bo miałem nieprzyjemne popołudnie. Czasami jednak warto się wkliknąć w te poblokowane posty
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Sie, 2009
oracle,
bardzo cię proszę.....
chyba widzisz,że piszę bardzo grzecznie i powoli...
poczytaj swoje posty i "kontry" kolegów - czy to naprawdę nie daje ci do myślenia?
chopie! ja cię nie atakuję! "kochasz" tamrona - ok. jak dla mnie!
ale ..... zróć uwagę,że inni mają odmienne zdania i też mają rację.
to tak , jak ja bym każdemu chciał udowodnić,że moje 15 albo 23 letnie volvo jest lepsze od nowego mondeo /choć dla mnie jest - bo mam i wiem / i wyciągał to przy każdej okazji.
każdy ma coś co lubi, ale bez przesady. trzeba normalnie oceniać rzeczywistość.
mam nadzieję,że jakiś litościwy mod spuści to wszystko w sedesie....
oracle, no skoro porównania robiłeś z rozbebeszonym i poskładanym własnoręcznie z powrotem szkiełkiem to ja nie mam już pytań
Ten obiektyw ma prostą budowę jak cep. Wszystko wchodzi na styk, na zatrzask. A porównuje jego jakość wykonania bo widziałem jego wnętrzności i wiem w jaki sposób się zepsuł.
Cytat:
Za to piszesz jak szalony kiedy tylko zobaczysz o nim jakiekolwiek złe słowo
Wcale nie, doskonale wiem co można w nim poprawić (głośny af i średnie wykonanie) i jak komuś nie pasuje to ok. Ale jak ktoś maniakalnie pisze w każdym wątku o jego wadach to chyba nie jest zupełnie normalne.
Cytat:
ale ..... zróć uwagę,że inni mają odmienne zdania i też mają rację.
Zwróć uwagę, że to nie temat o tamronie. Nie wydaje ci się podejrzane że nagle pojawia się as... i nagle zaczyna nawijać o tamronie? On po prostu widząc moj post na jakikolwiek temat odczuwa nieodpartą ochotę odpisania mi o tamronie.
Cytat:
każdy ma coś co lubi, ale bez przesady. trzeba normalnie oceniać rzeczywistość.
Zwróć uwagę, że plasticzaka znam 'na wylot' dosłownie i w przenośni. I jeśli oceniamy jakość wykonania tamrona na 5-7 na 10 to [50/1.8] jest 2-3/10.
Mówiłeś o wytrzymałym obiektywie. Vivitar jest z metalu praktycznie cały, nie da się go zniszczyć a wiem że upadł na skałę i jedynie ryski po nim zostały. Co z tego skoro to nie ja go upuściłem? Tym sposobem możesz zepsuć każdy obiektyw nawet Lki. ALE jest tylko niewiele obiektywów które są w stanie SAME siebie zniszczyć i do nich należy 50/1.8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10