Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009
oracle, a co to za różnica? Równie dobrze taki ranking mogę zrobić w języku polskim, podpisując się w jakiś sposób, w który ktoś by mi uwierzył. Po za tym nie ma co porównywać Polski do Japonii pod niemalże każdym względem.
Bo oni mają inną mentalność niż my, dlatego takie rankingi mogą służyć tylko jako ciekawostka.
A spreparować cos takiego to jednak więcej niż tylko napisać co wygrywa
serwer, wiarygodna domena itp itd...
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009
rozumiem, że kakaku.com dla Ciebie jest bardzo wiarygodne
Z drugiej strony taki ranking w ogóle by mnie nie zdziwił - pełna klatka i nagrywanie filmów w HD za nie za wysoką cenę - w krajach, w których cena nie odgrywa głównej roli, taki ranking na prawdę ma sens.
Ten niby ranking obejmuje tylko ostatnie 7 dni i nie ma się co podniecać. Warto jednak zauważyć, że statystycznie Canony częściej pną się do góry, a Nikony częściej spadają.
Jeśli chodzi o Japończyków, to oni kochają się w miniaturyzacji i takie małe zabawki mieszczą się im lepiej do walizki. Wystarczy popatrzeć czym fotografują w świecie. Zdecydowana większość to małe mydelniczki.
W ciągu swego 7 dniowego urlopu JP mało ogląda, a dużo fotografuje. Ma potem 11 miesięcy i 3 tygodnie na oglądanie.
mavierk:
Zapominasz że to jest cały serwis. Jest wiarygodny dlatego, że poza samym rankingiem mają mnóstwo innych materiałów.
Kilka dobrych lat by ci zajęło, żeby spreparować coś takiego. Naiwniaków może i byś oszukał ale internauci z reguły są podejrzliwi
Japonia jest specyficznym krajem, społecznościowo są bardziej rozwinięci niż my, przede wszystkim zdecydowanie bardziej otwarci i tolerancyjni (anime, manga, cosplay). Dla nas to są bajki, komiksy i... dziwaki w przebraniach
W związku z tym są bardziej zafascynowani drobiazgami, bajerami i mniej liczą się pieniędzmi.
Ich zamiłowanie do miniaturyzacji jest przeciętne akurat, powiedziałbym raczej że lubują się w ekstremach, albo bardzo duże albo bardzo małe. Specjalistą nie jestem ale często ocieram się o fascynatów japońskiej kultury z racji tego że sam oglądam anime.
Wysłany: Wto 07 Lip, 2009
Ja to wszystko wiem, troszkę interesuję się kulturą Japonii (głównie anime, manga, kinematografia, cosplay juz nie ) i różnice w społecznym rozwoju w porównaniu do Polski są kolosalne, ale nie sądzę, że na korzyść kraju kwitnącej wiśni, te kraje są po prostu inne
A co do portalu - jasne, masz rację, aczkolwiek nie do końca się z Tobą zgadzam
Japonia jest specyficznym krajem, społecznościowo są bardziej rozwinięci niż my, przede wszystkim zdecydowanie bardziej otwarci i tolerancyjni (anime, manga, cosplay). Dla nas to są bajki, komiksy i... dziwaki w przebraniach
W związku z tym są bardziej zafascynowani drobiazgami, bajerami i mniej liczą się pieniędzmi. .
Ale nigdzie nie widziałem tylu aparatów "analogowych" co w Japonii. Bardzo dużo osób fotografuje tam na filmach. I nie są to czcigodni starcy
To niesłychanie praktyczny naród. Widać to na każdym kroku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10