Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowy statyw.
Autor Wiadomość
R.Roobs 
Rozmowny

Wysłany: Wto 11 Sie, 2009   

candy Manfrotto 055CX Pro3 a Benro C 257n6 mają bardzo podobne parametry ,nawet Benro ciut lżejszy i tańszy kilka stów :)

Reklama

nazgul 
Entuzjasta
Leń

A ten?

http://www.allegro.pl/ite...bstudio_fv.html

zug
[Usunięty]

nazgul napisał/a:
No to się zdecyduję na 055XPROB + 322RC2

wybrałeś moim zdaniem b.fajny zestawik :razz:
nazgul napisał/a:
A ten?

a teraz szukamy oszczędności :cool:

candy 
Maniak
óć

R.Roobs, chodzilo mi o 190CXPRO4 a nie 055... :cool:
chyba nie dopisalem wczesniej

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

nazgul napisał/a:

Ktoś prawie kopiuje mój zestawik. Prawie bo moje "nogi" nie mają X w nazwie, nic im się nie łamie automatycznie (tylko trzeba mocno pokręcić łapkami) i przez to są troszkę stabilniejsze.

nazgul 
Entuzjasta
Leń

zug napisał/a:
nazgul napisał/a:

wybrałeś moim zdaniem b.fajny zestawik :razz:
nazgul napisał/a:
A ten?

a teraz szukamy oszczędności :cool:

Nie szukam oszczędności tylko ludzie polecają Benro więc lepiej wiedzieć więcej :) A na razie jestem głupszy niż mądrzejszy ;)

zug
[Usunięty]

nazgul napisał/a:
A na razie jestem głupszy niż mądrzejszy

a mówią, nie wiesz zapytaj :mrgreen:

skasowany
[Usunięty]

nazgul napisał/a:
A jak ciężkie warunki masz na myśli? W tajge się (niestety) nie wybieram

Mówiąc o ciężkich warunkach miałem na myśli silny wiatr, nic więcej :wink: Mam dokładnie 055XPROB i głowicę też frotki 808RC4. Sama głowica waży 1,4kg :wink:
Aluminiowy statyw wybrałem świadomie, ponieważ w moim wypadku statyw nie służy tylko do podpierania aparatu :wink: Na moim są już wgniecenia na rurkach, jest poobijany itd. Nie wiem czy włókna by to wytrzymały, mam wrażenie, że nie. ALE, są stabilniejsze i duuużo lżejsze. Głowica jest siermiężna. Minusów ma kilka. Wymienię dwa, imo, najważniejsze: 1. W czasie silnych mrozów trzeba ją naprawdę mocno skręcić, żeby 'dokręciła' się jak należy. Na tyle mocno, że kiedy skręcę, to potem nie każdy kolega jest w stanie odkręcić. Inaczej po prostu się 'ślizga'. No ale po coś te rączki mają śruby jak do kół samochodowych :wink: 2. Nie można jej 'zadrzeć' mocno do góry. Kolumny centralnej nie używam nigdy :wink:

Monastor 
Optyczny

Ruslan, włókno węglowe ma to do siebie, że na mrozie potrafi się zrobić naprawdę kruche, więc mało prawdopodobne, że taki statyw by wytrzymał na dłuższą metę.

skasowany
[Usunięty]

Monastor, zgadza się. Ale zaraz wpadnie Wujek Pstrykacz i napisze jak mu się na mrozie całkowicie rozleciała i aluminiowa frotka :wink:

Monastor 
Optyczny

Ruslan, wiem, wiem, plener na Skrzycznem i rzeź statywów ;)

R.Roobs 
Rozmowny

Wysłany: Sro 12 Sie, 2009   

MM na którą stronę masz ustawiony " spust" w 322RC2 , mnie lepiej operuje sie lewą ręką .

P.S

Masz podłączone wyzwalanie dedykowane pod tą głowicę ,zastanawiam sie czy właśnie nie zmienić obecne jakie mam na "fabryczne" :???:

nazgul 
Entuzjasta
Leń

Dobra, zdecydowałem się na opcje pierwotną. Dziś byłem pomacać 055XPROB + 322RC2 i powiem tyle: BAJKA. Tylko Frot mógł by jakiś pokrowiec dawać... No, ale przeżyję...

zug
[Usunięty]

nazgul, no to świetnie, jak odczucia co do tej głowicy bo cały czas się zastanawiam i nie wiem którą wybrać :roll:

goltar 
Optyczny

Frot ma fajne pokrowce do tego statywu - opcjonalnie za całkiem sporą opłatą ;)

Odpowiedz do tematu