Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 Problem z zoomem C 580 EX II i manualem
Mam problem z lampą błyskową C 580 EX II, mianowicie non stop miga mu informacja o zoomie w prawym górnym rogu w wyświetlaczu na lampie. Powinna tam być informacja o użytej ogniskowej (wcześniej działało) a tylko miga. Nie mogę też zmienić trybu pracy lampy np. na manual ręcznie na lampie (nawet bez podłączenia do aparatu). Gdy lampa podłączona jest do C50D wszystkie parametry lampy mogę ustawić z poziomu aparatu ale jak pisałem nie da się to ręcznie na lampie. Może ktoś spotkał się z tym problemem ?
Podejrzewałem ten dyfuzor ale wielokrotne wsuwanie i wysuwanie nic nie daje. A lampę trzymałem w ręce, żeby ustawić manual. Czyli mam 2 problemy: zooom i manual nie związane ze sobą ?
Proponuję trzy kroki postepowania:
1. sprawdź, czy baterie są jeszcze działające, a najlepiej kup nowe
2. jeśli jesteś pewien, że są OK, wyjmij baterie na kilka minut z lampy i włóż do lampy spowrotem - parametry lampy wrócą do ustawień fabrycznych (wykona się jej reset)
3. spróbuj ponownie.
4. napisz, czy pomogło.
Aż z ciekawości sprawdziłem czy to takie proste, ale niestety nie Dalej nie działa. Dyfuzor niestety też działa bo przy wsuwaniu i wysuwaniu zmienia się na wyświetlaczu opis na manualny zoom (jakby nie działał to by jakaś mechaniczna zapadka to była, co włącza i wyłącza zoom ale to działa dobrze) Tak lampa działa dobrze, tylko żeby zmienić ustawienia manualne na parasolce muszę zakładać lampę na aparat i z aparatu zmieniać parametry.
To jest jakis trop. W takim razie jest odwrotnie niz myślałem - lampa Ci się zresetowała i ma parametry jak z fabryki. Może miałeś ją wcześniej odpowiednio zaprogramowaną do swoich potrzeb. Weź instrukcję i przeleć ustawienia.
PS. Lampa się resetuje z ustawień gdy wymiana baterii trwa dłużej niż 1 minutę.
W menu aparatu też jest możliwość zresetowania ustawień lampy, można na wszelki wypadek jeszcze i to wykonać.
Ciekawi mnie ten problem, nie udało mi się go zduplikować, choć pamiętam, że kiedyś w mojej lampie mrugał cały wyświetlacz, ale nie pamiętam jaka to była sytuacja. To było coś w stylu manualny zoom na długą ogniskową i wysunięty dyfuzor lub coś w tym stylu.
Reset wszystkich ustawien z poziomu aparatu też nic nie dał, miga tylko kontrolka zoomu, nie cały wyświetlacz (tak jakby nie widziała lampa ogniskowej obiektywu, a obiektywy same canonowskie, sprawdziłem na 4 obiektywach różnych obiektywach canona 50, 17-40, 28-135 i 75-300)
Ciekawi mnie ten problem, nie udało mi się go zduplikować, choć pamiętam, że kiedyś w mojej lampie mrugał cały wyświetlacz, ale nie pamiętam jaka to była sytuacja. To było coś w stylu manualny zoom na długą ogniskową i wysunięty dyfuzor lub coś w tym stylu.
Chyba jak jest wysuniecty dyfuzor i lampa nie 0 stopni (nie na wprost) to miga caly LCD
Trochę dłużej niż myślisz Zepsuła się latem ale 2008, w 2009 zacząłem się interesować naprawą a w 2010 naprawiłem
Bo jak była na stopce to zachowywała się normalnie z poziomu aparatu wszystko można było ustawić, dopiero przy parasolce i wyzwalaniu radiowym wkurzało ustawianie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13