Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Wto 25 Sie, 2009
Body
Autor Wiadomość
lotofag 
Optyczny

Wysłany: Pon 24 Sie, 2009   

kisiel1992 napisał/a:

Ale co mi z czytania, jak nie mogę tego obecnie w praktyce wykorzystać.

A podobno masz tryby pracy półautomatyczne i manualne w obecnie posiadanym sprzęcie... O ile nie są to dwie przysłony na krzyż do wyboru to można z tym powalczyć.

Cytat:
Ogólnie teraz nie mam tego aparatu, bo trata ma, a wróci dopiero na Boże Narodzenie

No tak... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez lotofag Pon 24 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

zug
[Usunięty]

ja tylko na chwilę :zalamany:

Monastor 
Optyczny

kisiel1992, wszystko o czym pisał palindrom możesz wykorzystać w praktyce bez kupowania lustrzanki. No chyba, że naprawdę musisz kupić każdy rodzaj obiektywu żeby wiedzieć do czego służy. Całe szczęście, że na mnie ta wiedza spłynęła z kosmosu bo poszedłbym z torbami :smile:
Swoją drogą niektóre z tych rzeczy mimowolnie wykorzystujesz. To kwestia świadomości. Twoim aparatem też da się zrobić bardzo fajne zdjęcia. Jeśli myślisz, że lustrzanka jest jakimś cudownym remedium na wszystkie problemy to srogo się zawiedziesz.

Jak już musisz brać lusto i myślisz o ptakach, robaczkach itd. to weź raczej jakąś tańszą puszkę i dołóż kasę do szklarni. Jak wystartujesz z 50D i będziesz kontynuował obecną politykę to przynajmniej 10 tysięcy zniknie z konta rodziców w mgnieniu oka.
Ostatnio zmieniony przez Monastor Pon 24 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

kisiel1992
[Usunięty]

lotofagJa piszę serio. Mam jeszcze kodaka c613

zug
[Usunięty]

Misek napisał/a:
Nudno się robi, proponuje zamknąć...

czas najwyższy :cool:

lotofag 
Optyczny

kisiel1992 napisał/a:
lotofagJa piszę serio. Mam jeszcze kodaka c613

Nie chce mi się już dochodzić co zabrał brat a co masz Ty.
Jeśli to co w tej chwili masz ma tryby PASM które się do czegoś nadają (tu pewnie powiesz, że nie, choć nie wydaje mi się żebyś mógł to określić na podstawie obecnie posiadanej wiedzy, której próbkę tu zaprezentowałeś) to nie rozumiem biadolenia o niemożności nauki i ćwiczeń.

krisv740
[Usunięty]

ludzie - litości - bo zaraz bana dostanę... :roll:

skończcie już - nie ma o czym pisać - wszystko zostało powiedziane czterokrotnie.

wysłać to w kosmos i ok!

kozidron
[Usunięty]

offca11 napisał/a:
Ide na piwo

ja to już 3 pije...... :razz:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

do zamknięcia.
offca11 napisał/a:
Az mnie natchnelo zeby wyprubowac zielony tryb, jeszcze go ani razu nie wlaczylem, ciekawe jak dziala. Ide na piwo

ehh dobry pomysł.... szkoda że już tak późno a rano trzeba wstać

Sejthan 
Bywalec
Mhroczny

Mimo wszystko polecam Ci kupić zaawansowanego kompakta. Jakiego? Poszukaj tutaj. Nauczysz się podstaw, zrozumiesz pojęcia, nauczysz się budować kadry. Z czasem, jak zacznie Ci brakować kilku rzeczy i będziesz już wiedział czego to przesiądziesz się na lustro. A kompakt zostanie na chwile, kiedy nie chce się nosić tobołka ;)

Monastor 
Optyczny

kisiel1992, wątek pewnie faktycznie skończy pod kłódką. Jeszcze raz napiszę, że MSZ powinieneś sprawić sobie własną hybrydę i nauczyć się wykorzystywać jej możliwości. Ostrzegam, że lustrzanka to droga impreza. Chyba za droga żeby sobie na nią pozwolić bez odpowiedniego startu.
Przemyśl to sobie koniecznie.
Pozdrawiam ;)

Kolegom manifestującym swoją wzgardę tematem gorąco polecam przycisk z wykrzyknikiem w PGR każdego postu. Gwarantuję Wam, że to szybszy i bardziej elegancki sposób by namówić moda do zamknięcia. No chyba, że naprawdę publiczne marudzenie poprawia Wam humor :smile:
Ostatnio zmieniony przez Monastor Pon 24 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

kisiel1992
[Usunięty]

Serdeczne dzięki za pomoc i za wyrozumiałość bądź też nie xD

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

kisiel1992 napisał/a:
Ja mam 1005zł, ale resztę rodzice dołożą (pewnie w zęby, ale niech będzie xD).
1. Do każdego można dodać teleobiektyw?? Nawet do tego z tym "kitem"

Uspokoiło sie tu trochę, więc może ja coś napiszę.
Będąc na Twoim miejscu, rozważyłbym zakup, jako pierwszej lustrzanki Canona 1000D w zestawie z obiektywem EF-S 18-55 IS w cenie od 1875 zł. http://www.ceneo.pl/1558000
Opis znajdziesz na stronie producenta: http://www.canon.pl/For_H...1000D/index.asp

Do tego aparatu będziesz mógł dokupić w przyszłości każdy obiektyw firmy Canon, jaki będziesz potrzebował lub na jaki Cię będzie stać.
Kup go i skup się na nauce fotografowania, poznawaj funkcje, zależności, a o konkrety zawsze możesz zapytać na forum.
Nie ma co się zrażać. :wink:

kisiel1992
[Usunięty]

Dzięki :D Entuzjasta pasuje do Ciebie xD

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

kisiel1992 napisał/a:
Dzięki :D Entuzjasta pasuje do Ciebie xD
Drobiazg. :wink: