Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009 Zaawansowany kompakt do 2000 zł
Witam.Szukam zaawansowanego kompaktu do 2000 zł,ponieważ lustrzanki nie chce ze sobą dżwigać.Zależy mi przede wszystkim na super jakości zdjęcia (szczególnie krajobrazów,portretów oraz makro) oraz na ergonomii.Jaki aparat byście mi polecili ?
W kwestii jakości zdjęć, LX3 jest lepszy o klasę od FZ28, a zdaje się, że autorowi na tej kwestii najbardziej zależy
Co do LX-4. Czekać można zawsze. Pytanie czy chce się mieć nowość, ale drożej, czy coś nieco starszego i sprawdzonego, ale taniej.
Od G10 wolałbym LX3, jeśli nie zależałoby mi na zoomie. Mniejsze szumy, jaśniejszy obiektyw...
tzn.tam miało być 18-krotnego zoomu.Chyba jednak zdecyduje sie na lx3 bo chce miec maly kompakt np.do kieszeni.
No to jeśli tak, i zooma nie potrzebujesz, to LX3 jest wprost stworzony dla Ciebie. Wielu twierdzi, że jakością zdjęć jest lepszy od niejednej lustrzanki z kitowym obiektywem. Jakością zdjęć jest też na pewno lepszy od każdego megazooma.
Cytat:
a co myślicie o tz7 ? Jak z jakością zdjęć ?
Na pewno gorzej niż w LX3. Poza tym nie pobawisz się tam choćby preselekcją przysłony czy migawki. Brak trybu manualnego.
Witam.Szukam zaawansowanego kompaktu do 2000 zł,ponieważ lustrzanki nie chce ze sobą dżwigać.Zależy mi przede wszystkim na super jakości zdjęcia (szczególnie krajobrazów,portretów oraz makro) oraz na ergonomii.Jaki aparat byście mi polecili ?
Może gdzieś znajdziesz uzywany aparat o nazwie Canon PowerShot PRO 1. Używam takiego od czterech lat. To jedyna nielustrzanka Canona z optyką L.
Tutaj znajdziesz opis i recenzje: http://www.recenzje.net.p...owershot_pro1.0
Ktoś niedawno kupił za 800 zł., inni nadal szukają.
Bogdan przyjrzałem się trochę temu Canonowi ponieważ sam wybieram aktualnie aparat dla siebie ( skłaniam się ku FZ38) i PRO1 to ciekawa propozycja . Trudno go dostać w Polsce :/. Najszybciej używany w Anglii poprzez ebay. Jeśli ktoś się nie boi( nigdy nie miałem przykrych niespodzianek przy zakupach z internetu ale mieć kase albo nie ) to może mieć dobry aparat za małą kasę 300-500 zł .
Jesli jakosc zdjec najwazniejsza to Lumix LX3- jesli ma byc maly. Jesli w lustrze przeraza cie noszenie szklarni a nie sama wielkosc aparatu to pomysl nad uzywanym Sony R1- jakosc zdjec gwarantowana ale aparat jest wielki- tyle ze szkiel do niego nie trzeba
Canon Pro1 to zabytek i nie warto sie w taki sprzet pakowac szklo niezle ale uzywke jak kupisz kilkuletnia to bedzie w szkle wiecej kurzu niz swiatla- ponadto uzywalne iso 200.
To trochę poczytaj , decyzje i tak będziesz musiał podjąć sam
Bo to jest już denerwujące jak kilku pyta o kompakty tylko podając zakres cenowy.
Troche więcej własnej incjatywy i przeczytaj regulamin forum i dopiero zadawaj pytania Panie komputerimac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10