Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009 Dlaczego NIE powinno się kupować lustrzanek firmy SONY?
Dlaczego NIE powinno się kupować lustrzanek firmy SONY?
Zapewne wielu użytkowników Sony będzie się bronić, ja się nie dziwie, lecz zdanie (które często słysze) którym rozpocząłem ten temat, zastanawia mnie od dawna. Kogo bym nie zapytał - biorąc pod uwagę osoby, które mają jakiekolwiek pojęcie o fotografii - każdy mówi: Canon albo Nikon, no Pentax. Pytam się: skąd to się wzięło? Może stąd, że nie najlepiej wygląda firma produkująca wieże HI-FI, telewizory, różny sprzęt RTV i ... aparaty fotograficzne. Czyżby to decydowało? Czyżby jakość? Czyżby Sony chciało dorównać liderom? Nie wiem.
Ostatnio byłem świadkiem, jak sprzedawca w dobrze nam wszystkim znanej sieci sklepów fotograficznych, zachęcał laika do zakupu Sony bo ... "bo proszę Pana Sony stosuje matryce Canona, to musi być dobrze..."
Nie wiem, nigdy nie miałem Sony. Co myślicie na ten temat?
System Sony pomału się rozwija i szybko wskoczył na pozycję trzeciej potęgi na rynku lustrzanek. Ze sprzętem nie jest tak źle, choć braki nadal są, oczywiście nie dla każdego odczuwalne.
Aparaty są ok w sensie technicznym, ale złe w sensie metafizycznym. Dzieci przy nich płaczą, zwierzęta też instynktownie reagują strachem. Jeśli nie ma się małych dzieci albo pupila w domu, to w sumie wszystko jedno.
Nie ma czegoś takiego jak najlepszy system. Można ewentualnie wybrać najodpowiedniejszy do indywidualnych potrzeb. Nikon i Canon dają tu największą swobodę, ale dla niektórych jest to Sony. I nic w tym dziwnego.
Podobnych tematów jest kilka. Poszukaj po tytułach, które już koledzy wspomnieli
Ostatnio zmieniony przez Monastor Sro 26 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz
zug [Usunięty]
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009
i żeby nie było tylko ja mam Sony koledzy nie
krisv740 [Usunięty]
Monastor,
ty się robaczku prosisz o nalot KKM do szczecina...
krisv740, nie marudź, popatrz, nawet z jakiegoś powodu punkt dostałem
Znam ja tego diabła i się nie boję, mam w rodzinie A100, a na pierwszym zlocie mieszkałem z MC. Ostatnio nawet wszedłem z własnej woli do Sony Center
BeCkS, a tak żeby coś sensownego wreszcie napisać. Powody takich opinii o Sony są różne. Niektórzy odpowiadają tak bo są świadomi, że inne systemy mogą być bardziej perspektywiczne. Inni są cięci na Sony bo system nie spełnia ich indywidualnych, często bardzo specyficznych potrzeb i nie potrafią się utożsamić z osobą, której doradzają. Są tacy, którzy weszli w C lub N, ale z jakiegoś powodu nie są co do swojego wyboru przekonani i drażni ich fakt, że inny aparat za podobne pieniądze ma coś, czego im brakuje (jak na przykład stabilizacja w korpusie).
Nawet zaawansowany amator czy profesjonalista może się w tym systemie czuć dobrze, jeśli wie dokładnie czego potrzebuje i nie przeszkadzają mu takie rzeczy jak brak stałek do reportażu sportowego czy fotografii przyrodniczej. Gorzej jak ktoś jeszcze nie jest pewien swojego kierunku rozwoju
Rany - jaki wątek
Jeden lubi Dodę, inny lubi sony. Jak chcą to niech to kupują - ich problem.
BeCkS [Usunięty]
No i gra. Dzięki za odpowiedź, przynajmniej jedna solidna.
Ja tam do Sony nic nie mam. Zapewne jakby moim pierwszym aparatem był system Sony to bym go sobie chwalił tak jak chwale sobie teraz Canona, bo nie miałem innego i na takim zaczynałem. Nie jestem nastawiony wrogo do Sony, bo racja, można nim robić takie same zdjęcia jak C czy N dlatego też dziwi mnie takie podejście ludzi, stąd to moje pytanie.
Sony ma teraz naprawdę fajne szkła. Zestaw zoomów o świetle f/2.8 (czyli 16-35, 24-70 i 70-200) chyba najlepszy na rynku. Do tego stałki Zeissa i ta fajna lampa...
Z lustrzanek Sony najbardziej podoba mi się A700, choć z niecierpliwością czekam na jej nową wersję z EXMOREM.
Jakby mi ktoś sprezentował nową Alfę z EXMOREM APS-C i dorzucił nowego Sony 500 mm f/4.0G SSM gratis, zaczynam robić zdjęcia sprzętem Sony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10