Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: komor
Pon 31 Sie, 2009
Czym się różni statyw za 80 zł od takiego za 4000 zł?
Autor Wiadomość
Groni 
Rozmowny

Wysłany: Pon 31 Sie, 2009   

Nie wiem z czego ale są rachityczne i to fakt.
Onegdaj jak szukałem statywu to udałem się do pobliskiego sklepu foto.
Stoi tam całe stado różnych,ale...co wezmę do ręki , co obejże to...i zamówiłem z internetu.
Stoją i są tanie.
Już ktoś napisał że można takie ustrojstwo użyć jako statyw do lampy...pewnie i do latarki się nada...i pewnie nada się do tego żeby zrobić zdjęcie w domu w tym rodzinne,takie tam doraźne.
I jak sądze po to właśnie są, bo w końcu ktoś to całe stado produkuje,a więc kupują ludziska.
Co więcej to nie było ani jednego firmowego,znanej marki, co o tyle dziwne że na półkach leżały i obiektywy,lampy,aparaty...nie mój sklep nie mój interes.

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Bo taka jest mentalność Polaka że kupuje się tanio a nie inwestuje na przyszłość.
Dużo ludzi też kupuje drukarki atrametowe w cenie.. atramentu. I później psioczą jakie to drogi i że wysycha.

Skądś się pojawiło to powiedzenie : "Biednych nie stać na oszczędzanie"

Groni 
Rozmowny

To nie tak.
Byłoby to prawdziwe w stytuacji gdzie stać cię kupić, ale chcesz oszczędzić za wszelką cenę (głupio), choć na parę skrzynek piwa forsa się znajdzie i to bezwzgldnie kupisz.
Polacy nie zarabiają tak jak Europejczycy i jak sądze często bywa tak że masz ten statyw za tyle ile ci zostanie po kupinie tego co jest istotniejsze i jeszcze długo po tych zakupach nic nie będziesz w stanie dokupić lepszego.
No więc kupić tańszy czy nei kupić i się męczyć? To nie jest takie proste w polskich warunkach jak sie z pozoru wydaje.
Więc ja bym polskiej mentalnośći tak nie dyskredytował bo nie ma jak dotąd pieniężnej skali porównawczej.

MasterB 
Maniak

hijax_pl,

Wyjaśnij mi jakiego to rodzaju inwestycją jest kupić statyw za 1000zł - kiedy fotografię traktuje się jedynie jako hobby (no wyobraźcie sobie że nie każdy zarabia na zdjęciach! ) a statywu używa raz na tydzień/miesiąc.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

MasterB, żadną. Inwestuje się w to co się używa.

Groni, nie można wszystkiego zrzucać na to że zarabiamy mniej. To jest żaden argument.

Groni 
Rozmowny

A za co kupujesz, za gęsi?
Jaką masz porównywalną siłę nabywczą?
No więc to co musisz kupić kupisz,na reszcie zmuszony jesteś oszczędzić.
Na pewno oszczędzisz na statywie bo on nie ma bezpośredniego wpływu na zdjęcie, to nie obiektyw,a uprzedzając fanatyków bezwzględnej stabilności jak czołg napiszę że nikt na bujającej się gałęzi zdjęć raczjej nie robi i na furkoczącym statywie na wietrze.

komor 
Moderator

Zamykam, bo to już nie jest wątek merytoryczny (o ile w ogóle nim był).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi