Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam.
Mam problem z programem DPP kiedy zainstalowałem go po raz pierwszy wszystko było ok po sformatowaniu dysku i ponownej instalacji program nie widzi zadnego rodzaju zdjęcia nic nie widzi !!!?? pobierałem najnowsze aktualizacje ze strony canona ,próbowałem kilka razy instalowac różne wersje programu i dalej nic .
Może ktoś miał taki problem i zna rozwiązanie ? z góry dzieki za odp.
Mam problem z programem DPP kiedy zainstalowałem go po raz pierwszy wszystko było ok po sformatowaniu dysku i ponownej instalacji program nie widzi zadnego rodzaju zdjęcia nic nie widzi !!!??
Rozumiem, że miałeś np. Windows'a XP, wykonałeś ponowną jego instalację z formatowaniem dysku, czy tak?
A, czy do tego Windowsa dograłeś wszystkie supportpacki i uaktualnienia ze strony Microsoft? Jeśli nie, to trzeba to koniecznie wykonać. Odinstaluj wpierw DPP.
Wejdź na stronę http://update.microsoft.c...ault.aspx?ln=pl sprawdź co najmniej aktualizacje wymagane (o najwyższym priorytecie) i zainstaluj wszystkie. Potem, po przeładowaniu systemu jeszcze raz wejdź na te stronę i sprawdź ponownie, aż nic nie będzie do uaktualnienia.
Potem wgraj najnowszą wersję DPP - musi działać!
Własnie nie miałem i mam cały czas Viste a dysk formatowałem bo był staszny bałagan teraz system co jakis czas pobiera sobie sam aktualizacje wiec do tego czasu chyba pobrał juz wszystko co potrzebne a DPP ponownie instalowałem wczoraj i nic!!!
teraz system co jakis czas pobiera sobie sam aktualizacje wiec do tego czasu chyba pobrał juz wszystko co potrzebne
System, jaki by nie był sam niczego nie pobiera, jeżeli mu tego nie powiesz w ustawieniach. Musisz włączyć usługi liveupdate, albo skorzystać ze strony, którą Ci podałem i samodzielnie sprawdzić dostepne aktualizacje - będzie szybciej. Zakładam, że system masz legalny gdyż Microsoft sprawdza ten fakt poprzez odpowiednie oprogramowanie. Dopiero jak sprawdzi, to umożliwi Ci pobieranie aktualizacji.
automatyczne aktualizacje włączyłem zaraz po formacie więc system co jakis czas informuje mnie o pobieraniu i instalacji najnowszych obecnie mam SP2 zadnych problemów z innymi programami mam przeciez PS4 LR i
wszystko działa sprawnie ,tylko ten jeden program ,który bardzo lubię zawodzi nie mam pojęcia co jest cięte
Mam nadzieje ze to jest tego rodzaju problem opisany powyzej, bo moze byc "gorzej"....
Mozesz miec zablokowane pewne rejestry i pomimo instalacji program czy hardware moze nie dzialac
Ja mialem podobny problem z Wifi. Nie chcial instalowac driverow do hardware
To sie czasami zdarza z systemowymi filami .dll ze po reinstalacji systemu albo po usunieciu wirusa sa zablokowane.
Wejdz na google i wpisz haslo "(twoj program)+nie dziala" czy ""DPP installation problem".
albo "DPP problem on windows Vista"
Powinienes znalez kilka linkow do forums gdzie paru specjalistow powie ci jak odblokowac rejestry.
Musisz tylko uwazac bo nieumiejetne igranie z rejestrami moze sie zle skonczyc dla Twojego systemu (jesli to jest w ogole ten problem)
Oto jedna z odpowiedzina forum:
Re: Does anyone else have this problem with DPP?
--------------------------------------------------------------------------------
Did you reboot after that was done?
well when was the last time you had to format and reinstall windows is it xp? or win 98?
If it more than one year? then its possible that the regestry is totally corrupt or overcrowerd with too many old regestry. Are you using any regesrty checker or cleaner program?
well one way is to look for the program and delete the DLL files. then go to add remove the DPP program if there is anything there that say to repair it then see if it can repair it before deleteing the DLL file.
Its sad that it happens but unfortanely it happens.
But do back up any important data and file pictures ect.ect.
have you ever run sfc /scannow make sure your window cd is in the drive.?
in order to use it
start >run>cmd>
then type in in the cmd window sfc /scannow and hope fully it will find it and fixsome of the regestry.
nie wiem o co chodzi sprawdziłem już wszystko zrobiłem tak jak było opisane scan sfc w cmd wyszło ze wszystko jest ok system nie wykrył problemów szukałem w google tego tematu ale nie znalazłem nic chyba pozostaje mi obróbka RAW na innym programie:( jest moze cos w stylu dpp??
nie wiem o co chodzi sprawdziłem już wszystko zrobiłem tak jak było opisane scan sfc w cmd wyszło ze wszystko jest ok system nie wykrył problemów szukałem w google tego tematu ale nie znalazłem nic chyba pozostaje mi obróbka RAW na innym programie:( jest moze cos w stylu dpp??
Pewne rejestry trzeba odblokowac manualnie.
Niestety nie jestem az takim specjalista aby powiedziec ci jak bo nawet nie wiem ktore.
A probowales w wyszukiwarce wpisac twoj konkretny program i wejsc na jego forum?
Próbowałem na admina i usera ,bez efektu w necie tez nie mogę znaleźć tego problemu, to dziwne ,pewnie chodzi o te rejestry jak Allan napisał bo o co innego no nic dzieki wszystkim sprawdze inne programiki które proponujecie
pozdrawiam
he znalazłem na moim dysku jeden plik który widzi dpp jest to logo Dragonwarez JPG file(.jpg) size 245kb moge je normalnie przerabiac i zmieniac jak kiedys to dziwne jak widzi to jpg to dlaczego nie widzi innych ,a jak prubuje właczyc pojedyncze zdjecie klikajac prawym i uruchom przez dpp to pokazuje sie komunikat Decoding failed.This image is corrupted??????
[ Dodano: Wto 01 Wrz, 2009 20:50 ]
mam tez komiks Thorgal jest tam jakies 100 stron jpg i wszystkie widzi ,zdjecia sa niskiej rozdzielczosci 572x752 101kb próbowałem zmniejszyc zdjecie w LR do tego rozmiaru i otwozyc w dpp ale tez lipa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9