Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2009 Jaki aparat ?- priorytet jakość filmów - SX20 czy FZ38
Mam nadzieję że nie urwiecie mi jaj, że 4 wątki niżej podobne dyskusja - ale u mnie ten wyłoniony faworyt odpada, a doszedł inny kandydat. ale do rzeczy...
/ co do fotografii - to będzie dużo, ale tylko rodzinne. Jakość zwykłej małpy jak A510 by mi z pewnością wystarczyła. /
Na wokandzie zostały mi dwa modele:
- Canon SX20 IS
- Panasonic FZ38
(i może jeszcze Panasonic TZ7)
Przeanalizowałem i odrzuciłem jeszcze:
- Canon SX1 IS - za drogi, za bardzo szumi w stosunku do ceny, brak 720p (dziwne)
- Sony HX1 - słaby dźwięk, durne karty pamięci, durne złącze.
Jeśli chodzi Ci o filmy (zarówno o dźwięk jak i obraz), to podejrzewam, że najlepszy będzie któryś z Canonów. Pod tym względem najlepsze z wymienionych są raczej Canony.
FZ38 choć jakość obrazu ma świetną, to dźwięk ciągle nie taki jak być powinien. SX1 jest tu lepszy, więc być może SX20 też będzie lepszy - trzeba sprawdzić. Jeśli jednak jesteś w stanie zaakceptować dźwięk, który produkuje FZ38, to byłby to chyba najlepszy wybór.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że HX1 ma słaby dźwięk? Pewnie chodzi Ci o bas (niskie tony)? Bo jeśli tak, to mogę się zgodzić.
Kumpel ma Lumix TZ7- dzwiek lepszy niz w tanich kamerach zoom 12 x od 25-300mm dziala w czasie nagrywania+ nagrywanie z efektami z programow scen jest zabawa niezla.
TZ7 lumix- rewelacja jesli chodzi o filmy- dzwiek stereo i naprawde wysokiej jakosci obraz HD zoom pracuje w czasie nagrywania i co najwazniejsze wcele nie slychac jego pracy na zapisie video. Nie wiem czy w tym momencie jest kompakt ktory kreci lepiej filmy- szczerze to jakoscia przebija tanie kamery- fotki tez niezle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11