Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
w moim 40d działa .... ale mam jeszcze "starego" 350d ..... i o ile to możliwe , chciałbym zobaczyć ile napstrykałem ........ teraz nawet głupio w prezencie dać bo nie wiadomo kiedy migawka padnie......
W opanda exif znajdź pozycje total number of shutter relases for camera
Cytat:
....uruchomiłem Pandę i nie mogę znależć ....total number.....
Ja też nie widzę u siebie "total nr of szuter..." ,ale jak otworzę zdjęcie to jest "JPEG Interchange..." xxxx - tyle,że otwieram czyjeś zdjęcie i jest takie coś a gdy otwieram swoje nie ma nic
Proszę o dalsze wskazówki jak dla ułomnego ... ( Opanda IExif 2.3 )
Nie wiem czy to komuś pomoże ale pod linuksem a w szczególności przeglądarką Gwenview jest dostępny pełny exif zdjęcia. Jest tego ze 4 ekrany w tym między innymi licznik migawki a niektóre parametry to nawet nie wiadomo z czym się je. przynajmniej ja nie wiem.
Ja tak z innej beczki.
Nie wiedzialem gdzie zadac to pytanie a nowego tematu zakladac nie chcialem.
Pytanie moje brzmi czy mozliwe jest aby w Wielkiej Brytanii kupic nikona d300 za 400 funtow czyli ok 2000zł znalazlem taka oferte aparat nowy nieuzywany i sie tak zastanawiam bo wszedzie gdzie patrze to ok 1000 funtow nowy a uzywke mozna zlapac za ok 800 i tak mi sie to podejrzane wydaje. A pytam dlatego bo bede w Belfascie za pare dni
z gory dzieki za odpowiedz
Misek [Usunięty]
Wysłany: Pon 24 Sie, 2009
szym zależy to od wielu czynników. Aparat może być kradziony, może jest z jakiegoś lewego źródła bez pudełka, akcesorów, jakis styrany egzemplarz z wystawy. Może to zwykłe oszustwo. Jak możesz odebrac osobiście to spróbuj, jeśli miałbyś to robić przez neta to doradzam.
Misek zamawianie przez neta odpada jakos nie mam zaufania zeby zamawiac jaki kolwiek sprzet przez elektroniczny przez internet. Jak uda sie osobiscie to skorzystam z takiej opcji a jak nie to mowi sie trudno . Dzieki za odpowiedz
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2009 Jak sprawdzić ile zdjęć fizycznie zrobił NikonD60? - pilne
Koledzy chciałbym kupić używanego nikona D60 , sprzedaca zapewnia o liczbie 800 zdjęć
ale tak to sobie każdy może napisać, więc prośba o to czy jest możliwość sprawdzenia liczby pstryknięć migawki, mając aparat w ręku.
pozdrawiam
zug [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2009
arkadiuszarek, Opanda
będziesz miał pozycję w exifie "total number of shutter relases for camera"
A ja mam tak-
zrobione ponoć dwa RAW-y i 2 jpg- program wskazuje ogólną liczbę 2 ... no i stąd moje pytanie, o nie wiem, gdzie się te RAW-y podziały (a robione na pewno były)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10