Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 05 Wrz, 2009
Porównanie systemów N.D90 i C.50D
Autor Wiadomość
Paweł_G 
Maniak

Wysłany: Wto 08 Wrz, 2009   

A mnie 50D ze swoimi fioletami w ciemnych partiach już powoli wytrąca z równowagi. Wczoraj robiłem plener młodej parze i na każdej focie czarny garnitur był fioletowy. Niby nowy soft miał to poprawiać a tu ........

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Sejthan, D700 oprócz świetnego AF i współpracy ze wszystkimi starymi szkłami ma też fajną plastykę. Jak dla mnie.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

hijax_pl, masz D700?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Baku, Nie - bawiłem się chwilę. Parę zdjęć pstryknąłem - wypowiadam się subiektywnie. Ale tak jak napisałem - podoba mi się i zbieram już pieniążki na FF

Paweł_G 
Maniak

Ja też się nim bawiłem i jeśli nowy 7D ma taki wizjer jak D700 to ja na niego też zacznę zbierać, no chyba że w końcu Canon wypuści ff z dobrym af.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Paweł_G, Już wypuścił. 1Ds. :mrgreen:
hijax_pl, D700 to dla mnie najlepszy korpus FF w rozsądnej cenie.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Baku, toteż zbieram i zbieram :D

Paweł_G 
Maniak

Baku, Jak pożyczysz na nieoprocentowany dłuuuuuugo terminowy kredyt to ja nie mam nic przeciwko Deesowi.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009   

Paweł_G, ostatnio widziałem deesa mark 2 na aledrogo w całkiem dobrej cenie. Wcale nie trzeba pakować się tu w najnowszy model - mark II miałby wszystko to, co do szczęścia potrzeba. Tylko, że np. gdyby mnie żona z czymś takim przyłapała, to pewnie tak by się zaczęła pukać w czoło, że by sobie guza nabiła. I było by w tym sporo racji, bo na zdjęciach nie zarabiam i dla mnie szczytem marzeń byłby wilk w owczej skórze, czyli 5D2.

Daimon 
Rozmowny

Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009   

Baku napisał/a:
dla mnie szczytem marzeń byłby wilk w owczej skórze, czyli 5D2.

Dobrze powiedziane
No cóż Baku, najpierw wkurzałby Cię w tej puszce AF gorszy niż w Twoim 40d.
Potem rozpoznałbyś w niej większego brata 50d i zastanawiał, za co tyle zapłaciłeś.
Do momentu, w którym wywołałbyś pierwsze RAWy i oglądałbyś pierwsze foty i w pełnej rozdzielczości.
Dopiero wtedy z czystym sumieniem mógłbyś nakłonić żonę do tego, by przestała pukać się w czoło. :smile:

Do ślubów nie widzę nic lepszego niż D700, w systemie Canona to dopiero 1d bez s.
Ale jeśli alternatywa brzmi D90 czy 50d, to jednak ta druga puszka.
Wystarczy przyjrzeć się cenom szkieł. 17-55 IS Canona kosztuje grubo ponad 1000 złotych mniej od 17-55 Nikona.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pią 11 Wrz, 2009   

Cytat:
Do momentu, w którym wywołałbyś pierwsze RAWy i oglądałbyś pierwsze foty i w pełnej rozdzielczości.

Widziałem już z 5D. Kiedyś MM miał w swoim awatarze coś w stylu "Niewolnik FF i tele L". Można w to wpaść...
A jeśli chodzi o to pukanie się w czoło, to żona pewnie prędzej by przeżyła cenę 1D niż jego wygląd. Ten wbudowany grip, waga, nie daj bóg jakaś biała luśnia i już bym musiał kasę do domu przynosić za każdym razem po wyjściu z aparatem 'w teren'.
Nieee... ja tam wolę większego brata 50D. Nie przyciąga tak wzroku - rzekłbym wygląda skromnie. I ma FF. Ale nikt o tym wiedzieć nie musi.

darekk 
Rozmowny

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009   

Gdybym miał te 20 tyś. zł. to wybrałbym d700 i dwa obiektywy Nikona 17-35/2.8 i 24-70/2.8. Mam d300 (porównywalny pewnie obrazowo do d90) i komfort pracy oraz jakość zdjęć na wysokim ISO jest po stronie d700. Z d700 nie boję się żadnych warunków. Brakuje mi tylko tych dwóch zoomów. Ze stałkami trzeba się trochę namęczyć szczególnie w dynamicznych sytuacjach nawet na dwa body.

Odpowiedz do tematu