Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kup 30D i rób zdjęcia Tego nikt Ci już nie zabierze. A jak będziesz kombinował i czekał, zeby staniał kolejną stówkę, to równie dobrze może podrożeć, a Ty nadal nie będziesz miał aparatu i ujęcia będą Ci uciekać.
Znam bardzo bezstresowy sklep internetowy, gdzie można trafić także używany aparat w wyśmienitym stanie (Kwazar niech Ci swoje nowo kupione używane body opisze). Nie wiem czy nie mają tam jakiejś używki 30D na stanie. Naprawdę czasami trafiają się okazje. Też bym się bał tak na odległość, ale ja te aparaty widuję na własne oczy, rozmawiam z ich właścicielami (niektórych znam) i są to czasami ludzie dbający dużo bardziej o sprzęt niż o żonę czy własne dzieci
Kupowałem w cyfrowe.pl jeszcze jak tego portalu nie było. To bardzo dobra firma, zresztą "znam" się z tym sklepem od jakiegoś już czasu
Bardzo dobrym, solidnym i sprawdzonym sklepem jest też pstryk.pl, ale tam są ceny właściwe do prestiżu a ten jest naprawdę duży.
Polecam też gorąco fotoaparaciki.pl Znam się dobrze z właścicielem, sam tylko tam teraz kupuję i jestem w stanie załatwić dla forumowiczów pewne upusty. Czasami nawet mogę konkretny egzemplarz przed wysłaniem przetestować i sprawdzić
Polecam też gorąco fotoaparaciki.pl Znam się dobrze z właścicielem, sam tylko tam teraz kupuję i jestem w stanie załatwić dla forumowiczów pewne upusty. Czasami nawet mogę konkretny egzemplarz przed wysłaniem przetestować i sprawdzić
Właśnie niedawno zakupiłem w tym sklepie obiektyw 70-200/4L do Canona, polecam, mają dobre ceny. Gdyby tylko jeszcze nie ta nazwa... W każdym razie obsługa, wgląd na konto zakupowe przez WWW - wporzo.
Lepiej trochę dołożyć do Canona 30d niż potem pluć sobie w brodę, że kupiłeś 400d a mogłeś mieć takie cudeńko jak 30d ;P
Arv [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007
MM napisał/a:
Przyjemnie niedrogo.
Muszę polecić też [url]fotopanorama.pl[/url] bo mam dług wdzięczności wobec przeaktrakcyjnej właścicielki.
Witam ponownie
Coraz więcej czytam i zaczynam coraz bardziej świrować. Na chwilę obecną chyba jestem zdecydowany na Nikona D80 - body jest w sklepie Fotooskar z 2600 zł do tego Tamron 17-50/2,8 w tym samym sklepie jest za 1 300 zł. W nieco ponad 4000 zł zmieszcze się wraz z kartą - mój budżet wzrósł od wczoraj bo dostałem niespodziewanie wpłatę z PZU z którym sądziłem się od ponad roku . Canon 30D wydaje mi się być za drogi. Drugą opcją jest zakup polecanego przez kolegę MM w innym wątku używanego 20D za 1 800 zł + powyższy Tamron i wtedy byłbym skłonny brać nawet jakieć tele np. 70-200/4 L na raty. Tylko mam obawy jak z jego faktycznym przebiegiem. Ogólnie rzecz biorąc to zgłupiałem już totalnie od nadmiaru informacji i opcji do wydania tych jednak nie małych dla mnie pieniędzy. Co myślicie o zakupie jednak Nikona? I czy przy opcji Tamron plus 70-20/4 L nie będzie za dużej dziury?
Pozdrawiam
W takim tempie to zanim zdecydujesz się na Canona 20D to już dawno go nie będzie. Z takimi okazajami tak jest, że długo nie trwają.
Ja nie mam wątpliwości, że Canon 20D jest lepszy od Nikona D80 a zestawik z Tamronem 17-50/2.8 plus 70-200/4 L niejeden by chciał mieć.
No więc śpieszę poinformować że wczoraj kupiłem 30D - używka 2 miesiące z przebiegiem 3000 kl za 2 550 zł. Do tego Tamron 17-50/2.8. Paczuszka powinna przyjść w poniedziałek - chyba nie zasnę z nerwów do tego czasu Teraz jeszcze muszę nabyć kartę - znalazłem u pewnego gościa z Allergo u ktrego kupowaem już Xd do mojego Fuji San Diska Extreme III 2 Gb za 115 zł - na razie może chyba być.
Teraz trzeba będzie szukać też jakiejś torby, choć narazie wcisnę aparat chyba do tej co mam do S5500.
Muszę też pomyśleć o sprzedaży mojego Fuji - chyba nie będzie wygórowaną ceną 500 zł? Przebieg to ok 4000 kl. filtr polar Matin, Sky Hama, pokrowiec Lowepro, 2 kpl. aku ładowarka GP, tulipan, pudełko instrukcja kable? Nówka sztuka. Z tego co widziałem na Allegro to po tyle chodzą.
Pozdrawiam
Karty mogłeś u Tomka kupić razem z aparatem. Nawet jakby kosztowała o 10 złotych więcej to masz pewność, że to oryginał (na necie jest wysyp podróbek, sam taką kupiłem kiedyś w "dobrym" sklepie internetowym) a przesyłka byłaby gratis.
Mam nadzieję, że z wyboru będziesz zadowolony. Szkoda, że mnie tam wczoraj nie było bo bym od razu pod to body ostrzącego idealnie Tamrona dobrał
No widzisz mogłeś tam jechać a tak za karę że tyle marudziłem o fotkach tego body dadzą mi jakąś padakę
Szkoda że aparat będzie dopiero na poniedziałek bo już w niedzielę bym chętnie pofocił ale skoro dziś wysyłają to raczej nie dojdzie na sobotę
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11