Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dodam jeszcze, że użytkownik fotoaparaciki dostał bana na naszym forum, za wrzucanie reklam swoich produktów wszędzie gdzie popadnie.
Nie wiem co ten użytkownik wrzucał za reklamy bo ja niczego takiego nie widziałem. Widziałem tylko dwa posty. Jeden napisany z rok temu w sprawie wyjaśnienia problemu z wysłaniem osłony przeciwsłonecznej a drugi banalny do mojej osoby. Może coś wykasowaliście. Nawet właściciel sklepu nie wiedział o tym, że jest tutaj "zalogowany" i zrobił to zapewne jeden z jego pracowników (który to akurat wiemy). Jeżeli zaś za "reklamę" uważacie nicka forumowicza to zachowaliście się idiotycznie. Na forum fotopolis jest użytkownik Cyfrowe.pl, jest to pracownik tego sklepu i nie miałem zamiaru go z tego powodu banować.
Co do opisów pod produktami na stronie sklepu to nie wiem co tam piszą bo ich nie czytuję. Nawet gdybym czytał to i tak bym niczego nie poznał bo niemal nie czytuję tych waszych testów. Zwrócę im uwagę na niestosowne zachowanie.
MM, w temacie na temat testu "starego" Tamrona 17-50 byly wklejone fotki "nowej" wersji z VR, a na nich podpis sklepu wlasnie autorstwa tego "forumowicza". Troche ponosza Cie nerwy z tym wyrazeniem "idiotycznie".
Postów z reklamą nie widziałeś, bo zostały wykasowane. Były zresztą podobnej treści do tego Twojego, który też wykasowaliśmy i za który dostałeś drugie ostrzeżenie. A za nazwę nicka nie banujemy.
MM napisał/a:
Zwrócę im uwagę na niestosowne zachowanie.
My im zwracaliśmy uwagę i prosiliśmy o zaniechanie tych praktyk. Nie poskutkowało, bo ponownie wrzucali. Nawet nie wiem ile razy bo nie śledzę Allegro. Dostaliśmy po prostu list od Czytelnika, który to zauważył i podesłał nam linka do aukcji. Powiedz kolegom ze rzeczonego sklepu, że to kradzież materiałów chronionych prawem autorskim. Ale myślę, że doskonale zdają sobie z tego sprawę.
dołożę swoje 3 grosze na temat rzeczonego sklepu, nikt mnie jeszcze tak nie olał jak oni
kupiłem u nich jedno szkło i chciałem kontynuować zakupy bo mam do nich blisko
kontaktowałem się z nimi kilka razy mailowo i telefonicznie z prośbą o ceny i termin realizacji
ale widocznie klient który chce zostawić kilka tysięcy w sklepie to dla nich nie klient
i tak jak na początku napisałem zero kontaktu i zero odpowiedzi kompletna olewka
ja nie polecę tego sklepu nigdy nikomu
Co prawda kupiłem tam (przy pomocy MM) mojego 30D oraz Tamrona 17-50, potem także kolega, również angażując MM, nabył tam 40D oraz Tamrona lecz mój ostatni mail z pytaniem o dostępność produktów został olany i 12,5 tyś zł zostawiłem gdzie indziej.
Trochę zabawna jest sytuacja, w której wszyscy nagle przypominają sobie o tych uchybieniach po zajściu ostatnich wydarzeń, a nie w momencie kiedy do tych uchybień doszło.
WaterBird [Usunięty]
Wysłany: Pią 18 Wrz, 2009
Zabawne jest jak ktoś kasuje cały temat zamiast skasować jednego posta :} Bardziej śmieszniejsze jest zbanowanie kogoś za nic i nawet nie danie mu ostrżeżenia. A najśmieszniejszą rzeczą z tego wszystkiego jest to że zbanowano kogoś za wystawienie próbnych fotek Tamronem 17-50 VC do Nikona. Jesteśmy tylko ludźmi i można się pomylić przy pisaniu posta nie w tym temacie (zwykła pomyłka) i dla informacji administratorów jak i użytkowników forum zdjęcia nie były ologowane. Przykro nam z powodu postów w/w o treści że klient został "olany" staramy się jak możemy by dogodzić każdemu z klientów lecz jest ich tak wielu że pomimo naszych starań niestety ale czasami można o czymś zapomnieć lub nie dostać czegoś na czas np z Nikon Polska czy Canon Polska. Dodam że od godziny 10:00 do godziny 18:00 poprzez emaile, gg i telefony jesteśmy atakowani milionem pytań o sprzęt, ceny i dostępność w dniu w którym zadzwoni do nas 100 osób na telefon stacjonarny zalicza się do dni przeciętnych. Nie wspominając o kontakcie za pomocą gg i emailem. Jeśli administratorów optyczne.pl tak uraził fakt wystawienia próbnych fotek z Tamrona 17-50 VC może czas najwyższy opisać już jego zalety i wady. Chyba że nie posiadają jeszcze w/w obiektywu z tego cały ten cyrk :} Pozdrawiam Łukasz R.
Albo nie wiesz o czym piszesz albo zwyczajnie klamiesz. Zdjecia samego Tamrona BYLY z logiem sklepu. Z reszta admin zapewne gdzies ma to zapisane.
Identyczne jak tutaj. Czy to sa probne fotki??
WaterBird [Usunięty]
Czekam na printscreena i już nie mogę się doczekac :} Jeśli chodzi o zdjęcia to są one na naszej aukcji allegro tamron 17-50 vc próbne fotki i te oto zostały wklejone na forum. Są one umieszczone pod "Zdjęcia przykładowe Nikon D700 + Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC" na przyszłość sprawdź fakty a potem oskarżaj kogoś o kłamstwo.
Widocznie macie jakies rozdwojenie jazni. Do tego watku zostaly wklejone zdjecia jak wyzej i nie maja bynajmniej nic wspolnego z fotkami testowymi. Prosciej by bylo przeprosic niz isc w zaparte.
WaterBird [Usunięty]
MC napisał/a:
Widocznie macie jakies rozdwojenie jazni. Do tego watku zostaly wklejone zdjecia jak wyzej i nie maja bynajmniej nic wspolnego z fotkami testowymi. Prosciej by bylo przeprosic niz isc w zaparte.
W takim razie proszę o jakiś dowód bo na razie widzę oskarżenia a dowodów brak.
Koledzy z Fotoaparaciki, nie róbcie dalej syfu, bo to się źle dla Was skończy. Napipierw kradniecie fragmenty naszych testów i umieszczacie je na Allegro. Robicie to notorycznie, pomimo naszych próśb o ich usunięcie.
Następnie sami i przy pomocy MM robicie bezczelną akcję reklamową wrzucając posty o promocjach na produkty u Was zakupione (i to nie w dziale sprzedam tylko najabrdziej bezczelnie w dziale o obiektywach) oraz zdjęcia okraszone Waszym logotypem.
Jak tak dalej pójdzie, doczekacie się zakładki na stronie głównej w dziale "Tych sklepów unikać" gdzie Wasze złodziejskie praktyki opiszemy w szczegółach. Możecie nas za to podać do sądu. Z chęcią się tam spotkamy.
WaterBird [Usunięty]
Arek napisał/a:
Koledzy z Fotoaparaciki, nie róbcie dalej syfu, bo to się źle dla Was skończy. Napipierw kradniecie fragmenty naszych testów i umieszczacie je na Allegro. Robicie to notorycznie, pomimo naszych próśb o ich usunięcie.
Następnie sami i przy pomocy MM robicie bezczelną akcję reklamową wrzucając posty o promocjach na produkty u Was zakupione (i to nie w dziale sprzedam tylko najabrdziej bezczelnie w dziale o obiektywach) oraz zdjęcia okraszone Waszym logotypem.
Jak tak dalej pójdzie, doczekacie się zakładki na stronie głównej w dziale "Tych sklepów unikać" gdzie Wasze złodziejskie praktyki opiszemy w szczegółach. Możecie nas za to podać do sądu. Z chęcią się tam spotkamy.
Jeśli chodzi o wklejanie opisów na aukcje allegro tłumaczyłem Panu że są one brane z internetu nie moja wina że ktoś kopiuje Pana tekst z optyczne i umieszcza go na swojej stronie a potem ja kopiuje go od niego. Opisy z optyczne omijam z dala bo jak już napisał Pan sprawa była poruszona wcześniej. Zastanawia mnie fakt dlaczego nie pisze Pan do innych użytkowników allegro z powodu wklejania Pana opisów na aukcje bez Pana wiedzy? Wystarczy wpisać słowo kluczowe w wyszukiwarce allegro skopiowane z optyczne z któregokolwiek obiektywu tamrona czy sigmy i znajdzie się milion aukcji z opisem z optycznych. Ale niestety Pan przyssał się jak owad do nas i najwidoczniej nie ma Pan zamiaru się odczepić. A za teksty typu "gdzie Wasze złodziejskie praktyki opiszemy w szczegółach" może Pan zostać oskarżony o obraźliwe słowa publiczne do mojej osoby jak i sklepu. Jak już wszyscy wiedzą nawet słowo kurdupel jest obraźliwe więc proszę nie używać takich słów do mojej osoby jak i całokształtu sklepu. Pozdrawiam Łukasz R.
P.S. Nie jesteśmy Pana kolegami, nie mamy nimi zamiaru być i proszę też to mieć na uwadze.
Ostatnio zmieniony przez WaterBird Pią 18 Wrz, 2009, w całości zmieniany 6 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11