Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Podobno bez problemu. Kumpel pożyczał ode mnie właśnie w celu sprawdzenia, bo jego stary Volito nie ma wsparcia pod MacOS. Mówił, że Bambus działa, ale nie sprawdzał z PS.
Stery są tu: http://www.wacom.eu/index2.asp?pid=29&lang=pl
Stery właśnie widziałem na stronie, i z drugiej strony nie wyobrażałbym sobie, żeby najlepsza (albo jedna z lepszych) firma od tabletów na świecie nie zapewniła wsparcia dla MacOS:)
Pytam się, bo może ktoś ma coś 'przeciw' temu połączeniu ?
tph, ale volito powstawał parę lat temu. To wieczność w świecie komputerowym
A jaki to ma związek ? To, że parę lat temu powstał tablet który nie współpracował z MacOS oznacza, że teraz wykluczona jest sytuacja w której z nowym tabletem mogą być jakieś problemy pod MacOS? Nie wydaje mi się, dlatego zadaję to pytanie. No, chyba, że potrzeba dopisania czegoś do każdego możliwego wątku jest zbyt silna.
tph, związek ma taki, że parę lat temu najwidoczniej nie było potrzeby wspierania MacOS. Oficjalnie teraz Volito juz nie jest wspierany - z wielkim oporem powstawał driver do Visty - w tej chwili działa mniej więcej - jeszcze pół roku temu nie było takiego wsparcie. W związku z tym zakładam że być może w ciągu kolejnego półrocza pojawią się stery pod Leoparda.
Weź pod uwagę że aktualnie Wacom skupia się na promowaniu norych produktów. np tabletów Intuos.
Wlasnie pogadalem z kumplem. Nie sprawdzal na PS, sprawdzal na Gimpie. Mowi, ze jakos wolno wspolpracuje z tym programem. Ale ma jeszcze wacomowska aplikacje, ktora byla dolaczana do jego tabletu i tam bylo spoko. Rowniez sterownik ma pelen zakres ustawien: czulosc, tryb, bindowanie przyciskow. Takze nie bylo problemow
tph, związek ma taki, że parę lat temu najwidoczniej nie było potrzeby wspierania MacOS. Oficjalnie teraz Volito juz nie jest wspierany - z wielkim oporem powstawał driver do Visty - w tej chwili działa mniej więcej - jeszcze pół roku temu nie było takiego wsparcie. W związku z tym zakładam że być może w ciągu kolejnego półrocza pojawią się stery pod Leoparda.
Weź pod uwagę że aktualnie Wacom skupia się na promowaniu norych produktów. np tabletów Intuos.
Tak, ale my tu nie mówimy o Volito, tylko pada pytanie o współpracę nowych tabletów z MacOS. W związku z tym, że kiedyś z takim tabletem były problemy, ja chciałem się dowiedzieć, czy z tym nowym nie ma. Na co Ty rzucasz jakąś złotą myśl, że w 'świecie komputerowym' parę lat to wieczność. No niesłychane, nie przypuściłbym, oświeciłeś mnie. Tylko jaki TO ma związek z pytaniem? Ale rozumiem, że żaden i rozumiem, że dalej nabijamy Urocze.
dr11 napisał/a:
Wlasnie pogadalem z kumplem. Nie sprawdzal na PS, sprawdzal na Gimpie. Mowi, ze jakos wolno wspolpracuje z tym programem. Ale ma jeszcze wacomowska aplikacje, ktora byla dolaczana do jego tabletu i tam bylo spoko. Rowniez sterownik ma pelen zakres ustawien: czulosc, tryb, bindowanie przyciskow. Takze nie bylo problemow
tph, nowe tablety współpracują z MacOS. I jest to napisaje na stornie producenta. Krótki przegląd różnych for polskich czy zagranicznych potwierdza tą teze. Wszyscy wszędzie sugerują Wacomy pod MacOS X
A z tymi tekstami o nabijaniu ... ech szkoda gadać.
tph, nowe tablety współpracują z MacOS. I jest to napisaje na stornie producenta. Krótki przegląd różnych for polskich czy zagranicznych potwierdza tą teze. Wszyscy wszędzie sugerują Wacomy pod MacOS X
Chodzi mi cały czas o doświadczenia w użytkowaniu tego tabletu pod MacOS ludzi z tego forum.
Masz taki tablet? Pracujesz na MacOS?
Bo jeśli 2x 'nie' to nie musisz mi wrzucać swoich złotych myśli, tylko po prostu nic nie pisać. dr11 jakoś dziwnie był w stanie napisać na temat, Ty jedynie zdołałeś pochwalić się swoją umiejętnością pracy z wyszukiwarką Google. Gratuluję, jestem pełen podziwu.
hijax_pl napisał/a:
A z tymi tekstami o nabijaniu ... ech szkoda gadać.
Przed dłuższy czas bawiłem się Volito właśnie oraz Bambusem podstawowym. W pracy mam Pentagrama podłączonego aktualnie. W domu nie mam żadnego.
I nie - nie pracuję na Macu. Już od 1994 roku.
Informacje niesłychanie istotne dla tego tematu. Ale doczytaj może w moim poście, po co te pytania zadałem ? Zresztą, nie chce mi się prowadzić takich dyskusji, widzę, że się w wydłużaniu czegoś takiego lubujesz i fair enough.
Jakby ktoś miał coś do powiedzenia na temat, będę wdzięczny.
tph, ja mam coś do powiedzenia na ten temat, ale to nie będzie oświadczenie, a pytanie.
dr11 ale kumpel pracował na Bambusie i Gimpie pod MacOS? Bo ja też chciałem sobie strzelić taki tablet, ale mam Gimpa więc zastanawiam się jak działa pod Win XP? Ktoś ma takie doświadczenia?
dr11, Byłoby bardzo miło z Twojej strony. Myślę, że problemem może być tutaj raczej współpraca z Gimpem a nie pomiędzy systemami Windowsa. (mam XP), więc jak pójdzie na Viście to i XP poruszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9