Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 Canon 18-55 IS Prawdziwy cud???
Zapewne znane są już Wam wyniki testów nowego Canona 17-55 f3.5-5.6 IS na stronach photozone.de i slrgear.com . Wynika z nich (jeśli im wierzyć) że naprawdę przynajmniej w aspekcie roździelczości ten nowy kit to rewelacja. Czyżby miały zniknąć na wszelkich forach tematy z pytaniami o najlepszy zamiennik kita dla amatora? Oczywiście budowa pozostała ta sama nie ma USM itd ale cena jest niewysoka. Nie wiem czy zaryzykować a może ktoś z Was już zaryzykował i kupił ten obiektyw przed testami na optyczne.pl i może podzielić się swoimi wrażeniami?
Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 Re: Canon 18-55 IS Prawdziwy cud???
maciejwb napisał/a:
Zapewne znane są już Wam wyniki testów nowego Canona 17-55 f3.5-5.6 IS na stronach photozone.de i slrgear.com . Wynika z nich (jeśli im wierzyć) że naprawdę przynajmniej w aspekcie roździelczości ten nowy kit to rewelacja. Czyżby miały zniknąć na wszelkich forach tematy z pytaniami o najlepszy zamiennik kita dla amatora? Oczywiście budowa pozostała ta sama nie ma USM itd ale cena jest niewysoka. Nie wiem czy zaryzykować a może ktoś z Was już zaryzykował i kupił ten obiektyw przed testami na optyczne.pl i może podzielić się swoimi wrażeniami?
Obejrzałem foty. Faktycznie jakby trochę lepiej na ogniskowej 55mm. Wynikami pomiarów ostrości na tym portalu raczej nie ma się co podniecać. Nie znam ceny, ciekawe jaka jest??
Ale nawet pierwsze sample na Optyczne.pl sugerowały lepszą jakość na długim końcu. Nareszcie Canon wpadł na dobry pomysł - brawo. Nawet wygląd tego szkiełka jest ładniejszy...:)
Wg mnie canon zrozumiał w końcu ,że biznes to biznes i nie ma co odpuszczać klientów na tanie obiektywy ( których do tej pory nie miał najlepszych) , przez co pewnie sporo kasy już stracił
Konkurencja na tym polu zrobiła mocne kroki w tym roku ... , nie ma to jak zdrowa konkurencja ... należy się cieszyć bo może w koncu produkty canon nie będą takie drogie...
"Podobno" nowy kit jest rewelacyjnie ostry. No i dobrze. Kit Canon to jak mercedes klasy A i test łosia... złapali go na wpadce to dał po garach i teraz będzie ciął konkurencję po oczach
Tak swoją drogą to ciekawe jak oni to zrobili. budowa starego i nowego kita jest prawie identyczna. Czyżby jak w reklamie pewnego napoju że prawie robi dużą różnice. Jak przyjżeć im się obu od frontu to wydaje się że w nowym jest większa średnica pierwszej soczewki. Tak to widać na zdjęciach starego i nowego podpiętego do 350D na photozone.de .
Ciekawe jak im się uda EF-S 55-250 IS? Swoją drogą to po co oni go "ogłaszali" w połowie sierpnia jeśli dotąd jest on nigdzie niedostęepny! Mogli go równie dobrze wprowadzić na następnych targach w styczniu czy lutym 2008. To jest irytująca polityka Canona mówią że jest a 3,5 miesiąca póżniej nadal go nie ma choć w dwóch czasopismach foto w Polsce pojawiły się jego testy a raczej pseudo testy.
Czy widzieliscie test tego obiektywu na łamach FotoVideo jakis miesiąc temu??
O ile pamietam to w tym pismie dosyć skrupulatnie robiili testy obiektywów.
Kita pochwalono za świetną ostrosć i to praktycznie w całym zakresie ogniskowych i jak za tą cene to daje rade. Niestety w 55-250 juz tak wesoło nie było...ale za to pochwalono go za świetną stabilizację i ładny bokeh...
Nie mogłem sie za djabła zalogować na swoje konto.. teraz wgrałem nowego explorera i się udało...
Ale przez 2 miechy nie móc sie wypowiedzieć - tragedia:)
Z tymi obiektywami to Canon zrobił tak jak Nikon z aparatami. Zapowiedział i ... podobno już są. Tak samo zrobił z 800/5.6 IS L i 200/2 IS L, w sprzedaży będą pewnie za pół roku najwcześniej
Też czytałem, że 55-250 IS jest cieniutki... zobaczymy.
Tak na marginesie... Konczako, a co to jest explorer? Wgraj sobie w końcu coś porządnego zamiast tego magnesu na wirusy Ja się loguję bez problemu. To trzeba mieć parcie na informację, żeby specjalnie nicka zmieniać
(...)To trzeba mieć parcie na informację, żeby specjalnie nicka zmieniać
Chodziło mi oczywiście o Internet Explorera7:)
Przyzwyczaiłem sie do Opery i jej uzywałem ale ze swojego komputera nie mogłem sie zalogowac ani z IE ani z Opery. Teraz wgrałem siódemke i jest ok...
(...)To trzeba mieć parcie na informację, żeby specjalnie nicka zmieniać
Chodziło mi oczywiście o Internet Explorera7:)
Przyzwyczaiłem sie do Opery i jej uzywałem ale ze swojego komputera nie mogłem sie zalogowac ani z IE ani z Opery. Teraz wgrałem siódemke i jest ok...
Przyznaje że pierwsze testy tego kita wypadają nieźle ale jakość konstrukcji, jasność i USM to cechy dla wielu osób bardzo istotne. To jednak nadal kit, nawet jeśli w kategorii ostrości wypada dobrze. Jeśli na optyczne potwierdzą się wyniki tego obiektywu to należy się cieszyć że Canon w końcu dorobił się w miarę dobrego kita, ponadto mam nadzieję że fakt ten wpłynie na obniżenie ceny 17-55 f/2.8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9