Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kompakt do 500zł ze stabilizacją
Autor Wiadomość
Kos
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009   Kompakt do 500zł ze stabilizacją

Cześć,

Wyjeżdżam na pół roku na wymianę studentów i zamierzam stukać tam tyle zdjęć, ile się da, więc stwierdziłem że zakupię jakiś wygody aparat na drogę (żebym nie stracił fortuny, jeśli coś mi się z nim tam stanie :) ). Nie chciałbym kupić bubla, więc chciałbym zapytać Was o doradzenie w sprawie modelu.

Jeśli chodzi o moje skille fotograficzne, to jestem amatorem i kariery w fotografii nie przewiduję :) , wiem niby co to ekspozycja, czułość, ogniskowa i może jeszcze parę rzeczy, ale zaawansowanym diabelstwem i tak bym się dobrze posłużyć nie umiał, nie ukrywam. :D

Czego oczekuję od aparatu:
- Cena do ~500zł, nieduży
- SDHC
- Bardzo mile widziana stabilizacja obrazu, bo lwia część zdjęć będzie naturalnie robiona z ręki. Z tego, co wyczytałem, praktycznie każdy kompakt w tym przedziale cenowym ma pseudo-stabilizację przez podbicie czułości; czy jest sens szukać aparatu z lepszym rozwiązaniem, czy te zaczynają się od 4 cyfr w cenie?

Inne:
- Wizjer niekoniecznie, bo domyślam się jakiej jakości są wizjery w tanich cyfrówkach :)
- Zapis wideo 640x480 i/lub 16:9 @30fps byłby miłym bonusem, ale to nie priorytet.

Polecicie coś konkretnego, co spełnia powyższe warunki i dobrze mi posłuży?

Jeśli nie ma kompaktu z porządną stabilizacją w takiej cenie, to rzucił mi się w oczy BenQ C1220, który że niby wygrał jakiś tam test w KomputerŚwiat. Ktoś coś może wie na temat tego modelu?

Reklama

Martin___ 
Rozmowny

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009   

To ja już bym wolał np. Canona A1100 IS. Ma stabilizację. Ma filmiki 640x480.
500zł z groszami.
Aczkolwiek ja bym aparatu za 500zł nie kupował ;)

cube007 
Rozmowny

Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009   

cos z serii Lumix FS - optyczna stabilizacja obrazu (z wyjatkiem modelu FS42), maly, obsluguje SDHC, filmy 640x680 oraz 848x480 (30fps)

lsaw 
Nowy

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009   

Ja kupiłem na prezent Canona A1100 i pierwsze wrażenia są mieszane, ale w sumie czego spodziewać się od aparatu za 480zł. Nie testowałem jakości zdjęć, gdyż jeszcze nie miałem czasu, ale pierwsze wrażenia po wyjęciu z pudełka:
- plastikowa zabawka (miałem wielokrotnie do czynienia z A580 i wydawał się porządniejszy), szczególnie przyciski z tyłu - w moim egzemplarzu słychać jakby sprężynki podczas puszczania;)
- wydaje dziwne dźwięki podczas pracy. Już próbuję się dowiedzieć, czy to tak jest, czy jednak mam walnięty egzemplarz:
1) lampka wspomagająca AF pstryka (słychać ewidentnie kiedy jest załączana)
2) podczas zmiany położenia aparatu (przy włączonym) oraz podczas ustawiania focusa dochodzą jakies chrobotania z wewnątrz, z największym natężeniem podczas wyłączania aparatu
Więc póki co mam bardzo mieszane uczucia. Sama obsługa jak to w Canonach A - standard.

Martin___ 
Rozmowny

Ja bym się nie spodziewał niczego więcej - 480zł to malutko jak na aparat ;) Coś za coś.

lsaw 
Nowy

Martin___, no ja się nie spodziewałem cudów, ale nie jestem w stanie uwierzyć, że te dziwne udzwiękowienie jest tak w standardzie :mrgreen:

Martin___ 
Rozmowny

Czy ja wiem? To chyba normalne, że podczas zmiany położenia aparatu, słychać chrobotania - to chyba stabilizacja, bo u mnie jest tak samo.
A dźwięk załączania lampki AF - może ten model tak ma.

lsaw 
Nowy

muszę to sprawdzić, bo zdarząło mi się w życiu mieć własny kompakt nawet z IS, jak i obsługiwać inne i jakoś wszystko było normalnie. Zobaczy się;)

Odpowiedz do tematu