Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Bardzo dobrym wyborem - nawet i może optymalnym - byłby EOS 50D. Matryca o dużej rozdzielczości i odpowiednim zakresie tonalnym na ISO 100 dały by z dobrym obiektywem szczegółowe i naturalne zdjęcia, a to ważne przy pejzażach. Niestety 50D na razie stoi powyżej 3000PLN.
Na drugim miejscu Nikon D90. Zakres tonalny do iso 200 ciut lepszy niż 40D, również bardzo dobra matryca i duży wybór niedrogich a niezłych obiektywów.
Na trzecim miejscu umieściłbym EOSa 40D. Mniej napakowana niż w 50D matryca, zbliżony DR na ISO 100, na wyższych iso nawet lepszy. Mniejsze wymagania co do rozdzielczości obiektywu. Można kupić za niecałe 3000PLN.
nie brałem pod uwage Fuji z oczywistych wzgledow. Mało ludzi uzywa tej marki wiec nie bedzie kto mial pozyczyc obiektowow.
Toż to oczywiste dla kazdego kto raczył costam costam o lustrach Fuji przeczytac, że jest to korpus, bagnet, gadżety i szkła Nikona z matrycą i oprogramowaniem Fuji...
A ja od użytkownika S5 Pro słyszałem, że nie wszystkie obiektywy działają identycznie jak na Nikonie. Ale nie wiem czy przypadkiem nie dotyczyło to… tadam! szkieł Sigmy
Niestety szczegółów nie znam, ale może ktoś też coś słyszał?
A ja mam pewne wątpliwości co do S5 Pro do krajobrazu. Zakres tonalny jest świetny, ale należy pamiętać, że 12 mpix jest tu interpolowane z sześciu. Wątpliwości te nie są li tylko moim udziałem. Myślę, że warto zapoznać się z tym wątkiem
http://forum.optyczne.pl/...der=asc&start=0
ale w całości. S5 Pro to bardzo interesująca propozycja, ale trzeba mieć świadomość wszystkim za i przeciw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9