Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Hm... Tylko puszka 50D nie ma stabilizacji, a te obiektywy (poza kitem canona) także jej nie mają... To może stwarzać pewne problemy, prawda? Ale i tak Sigma oraz Tamron są bardzo smakowitymi propozycjami.
Żadna puszka C czy N nie ma wbudowanej stabilizacji...
Zapytam tak - wiesz co daje stabilizacja? I kiedy ma ona zastosowanie? (bo nie zawsze się sprawdza)
puszka 50D nie ma stabilizacji, a te obiektywy (poza kitem canona) także jej nie mają... To może stwarzać pewne problemy, prawda? Ale i tak Sigma oraz Tamron są bardzo smakowitymi propozycjami.
Paulie, chcesz stabilizacji to kup tamrona SP AF 17-50/2,8 XR Di II VC
Co będzie najlepszym wyborem to nie wie, ale z własnego doświadczenia wiem, że przy fotografowaniu zestawem 50D + 17-85 IS USM, krzywda się nie dzieje żadna. Sunders już Ci znalazł taką ofertę. Porobisz trochę i jak Ci nie bedzie coś pasowało, albo gdy Ci się znudzi, to sprzedasz i kupisz coś innego.
Tak, wiem, co daje stabilizacja. I nie rozumiem waszego spinania się na to, jakie to nowe pokolenie fotografów jest 'ujowe'. Po prostu zapytałem, a napinacze i prześmiewcy od razu się pojawili. :]
Osobiście jestem ukierunkowany na zestaw body + tamron, ale do zakupu prawie dwa miesiące, więc wiele może się jeszcze zmienić.
Nikt tu na forum sie z kolegi nie naśmiewa, to pewnik, a stabilizacja naprawde nie jest konieczna i nie jest wyznacznikiem do wyboru sprzętu, szczególnie przy małych ogniskowych
A tak z innej beczki, znalazłem zestaw 50D + Tamron 17-50 + karta pamięci + torba za niecałe 4200.
Zestawy, składające się ze sprzetu różnych firm, oznaczają jedynie tyle, że razem kupujesz jednym kliknięciem i że KIT robi sklep. Niekoniecznie każdy produkt w takim zestawie będzie miała najniższą cenę. Sądzę, że warto to sprawdzić zanim zamówisz. Co innego tzw. KIT producencki, np. 50D + 17-85, bo to jest w jednym pudełku włożone w Canonie i wtedy każdy element tego kita wychodzi taniej niż kupowany oddzielnie.
No chyba że jest to D90 z kitem 18-105VR - wtedy to są dwa oddzielne pudełka. Różnica jest tylko w cenie - obiektyw jako kitowy jest trochę tańszy od kupowanego niezależnie.
No ja też nie opieram sie na nich w stu procentach, czasami ceny faktycznie się nie zgadzają, a niektóre sklepy są faworyzowany, ale w tym przypadku tego nie dostrzegłem.
znalazłem zestaw 50D + Tamron 17-50 + karta pamięci + torba za niecałe 4200
Ta cena bardzo atrakcyjna jest, ale tamrona lepiej kupować osobiście i sprawdzać jakość egzemplarza
To jest właśnie ten ból przy sigmach i tamronach, ale zawsze można zaryzykować, przecież można zgłosić szkło do gwarancji... A oszczędność to kluczowa rzecz w moim przypadku. :p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11