Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Teleobiektyw do Canon 450D/500D
Autor Wiadomość
azja111 
Nowy

Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009   Teleobiektyw do Canon 450D/500D

Witam serdecznie!
Przygotowuje sie do zakupu niedrogiego teleobiektywu (+,- 1000zl) do Canona 450D.
Produkty ktore w tej chwili mam na oku to: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS i Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM. Ktory waszym zdaniem lepiej spelni swoje zadanie? Mile widziane takze inne alternatywne propozycje ;]
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 22 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009   

Lepszy jest 55-250IS. Jesli zależy Ci na 300mm kup sigmę 70-300APO Macro.

azja111 
Nowy

To w takim razie rozsadzniej bedzie wybrac Sigme czy Canona;]? Innymi slowy ktory z nich ma lepsza optyke i af

Sunders 

A zdecydowanie lepszy ma canon, optyka jest podobnej klasy, jakość wykonania nieco lepsza sigmy. Weż też pod uwagę, że canon posiada IS.

azja111 
Nowy

Dlatego tez Canon najbardziej do mnie przemawia i chyba wlasnie na niego sie zdecyduje. Dzieki za pomoc ;]

Sejthan 
Bywalec
Mhroczny

Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009   

Miałem Canona i jak na swoją cenę bardzo dobre szkło.

sebastian0151 
Nowy

Wysłany: Nie 11 Paź, 2009   

Mam podobne pytanie, jaki kupić obiektyw/teleobiektyw aby móc fotografować dziką przyrodę głównie ptaki. Mam jedną propozycję: Teleobiektyw Samyang 650-1300mm IF MC f/8,0-16,0 co o nim sądzicie? Dodam jeszcze że aparat mam od 4 miesięcy i dopiero się uczę. Wasze typy też chętnie przeczytam tylko proszę aby były z jakiś objaśnieniem takim dla amatora co i jak?, Dlaczego tak? Z góry dzięki.

przemo140 
Początkujący

Wysłany: Pon 12 Paź, 2009   Martwe ptaki w locie...

Sebastian...naprawde potrzebujesz taka kosmiczna ogniskowa ?
Jesli z tymi przyslonami chcesz fotografowac ptaki to chyba tylko martwe :D hehe...
...wybacz nie moglem sie powstrzymac.

Nawet nie wiedzialem ze taki obiektyw wymyslil.Abstrachujac od jakosci optyki taka ogniskowa to chyba jak chcesz ksiezyc fotografowac ;) .Przy tak ciemnym obiektywie musialbys z lama robic foty, albo w bardzo sloneczny dzien.O ptakach w locie mozesz zapomniec. Lampa wydaje sie byc kiepskim wyborem przy odleglosci fotografowania do ktorych obiektyw jest przeznaczony.
Chcesz "robic" ptaki ?Mysle ze ogniskowa 200 , 300mm spokojnie starczy chyba ze chcesz jakies extremum :shock:
Jest mnostwo amatorskich :mrgreen: obiektywow z takimi ogniskowymi ale nie bede doradzaj zadnego bo nie mam pojecia ile chcesz wydac.
Pozdrawiam

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Pon 12 Paź, 2009   Re: Martwe ptaki w locie...

przemo140 napisał/a:

Jest mnostwo amatorskich :mrgreen: obiektywow z takimi ogniskowymi ale nie bede doradzaj zadnego bo nie mam pojecia ile chcesz wydac.
Pozdrawiam

sebastian0151 napisał/a:

Teleobiektyw Samyang 650-1300mm

Cena to okolo 800PLN, niestety raczej w tym budzecie sie nie zmiescisz, nie dosc ze potrzebny Ci jasny to jeszcze do tego dlugi (200mm to za malo).

przemo140 
Początkujący

Wysłany: Pon 12 Paź, 2009   

...do 200mm 300mm ...mialem na mysli obetktywy amatorskie.ZA "normalne" pieniadze
Pewnie ze 500ka sie swietnie nada ale to juz inna bajka i inne pieniadze.

sebastian0151 
Nowy

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009   

No najwięcej mogę wydać 1000zł. :roll: Niestety na więcej mnie nie stać. :sad:

Sunders 

sebastian0151, sigma 70-300APO Macro.

Tranquilizer 
Bywalec

sebastian0151 napisał/a:
No najwięcej mogę wydać 1000zł. :roll: Niestety na więcej mnie nie stać. :sad:

Jest jeszcze opcja żeby się wstrzymać z zakupem i spróbować dołożyć 500-600 pln i zaplować na C70-300 IS USM.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pią 16 Paź, 2009   

Możesz jeszcze rozważać EF 90-300, na wypadek gdybyś musiał mieć zaraz i natychmiast 300 mm (choć raczej przeciętnej jakości).
Smutna prawda jest taka, że im lepszy obiektyw tym droższy, dlatego teleobiektywy w/g jakości (i w/g tego co sam bym wybrał) ustawić można tak:
EF 70-300 IS
EF-S 55-250 IS
EF 90-300 USM
S 70-300 APO
S 70-300
Kup najwyższy obiektyw z listy, na który Cię stać.

sebastian0151 
Nowy

Wysłany: Pią 16 Paź, 2009   

Chyba się wstrzymam trochę i kupie ten z najwyższej półki na ile mnie będzie stać.

Odpowiedz do tematu