Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon 40D Pytanie dot. kalibracji focusa
Autor Wiadomość
lopico 
Nowy

Wysłany: Pon 19 Paź, 2009   Canon 40D Pytanie dot. kalibracji focusa

Witam
Jakiś czas temu kalibrowali mi aparat w Canonie (chodzi mi o focus).
Czy po wgraniu nowego softu te ustawienia giną?, ciekawi mnie to bo wgrałem najnowszy soft. Poprzednio był 1.0.8 a teraz mam 1.1.1

Dzięki za info.
Pozdrawiam

Reklama

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Paź, 2009   

zmiana softu nie powinna mieć wpływu na kalibrację, natomiast ustawienia "własne" w puszce niestety się "resetują".

lopico 
Nowy

Dziwnie się dzieje bo wydaje mi się że mało ostre foty wychodzą. Wieczorem wezmę statyw i kartke testową i będe badać.

sallad 
Nowy
sallad

Witam
Przepraszam ze tak sie wtracam ale chcialem zapytac a nie mam gzdie co znaczy okreslenie "katastroficzne matówka" Dlaczego matowka moze byc do kitu??? Nie rozumiem w czym matowka jedna jest lepsza od drugiej.
Pozdrawiam.

kubek 
Początkujący

sallad, to zależy od potrzeb użtkownika
są matówki pomagające w manualnym ostrzeniu, są matówki do makro
ta matówka którą masz w aparacie od razu po kupnie jest najbardziej uniwersalna i to tylko ty możesz powiedzieć czy jest odpowiednia do twoich potrzeb czy nie

seban4 
Początkujący

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009   

Czołem a z jakim obiektywem najczęściej? Pozdro

anka_szklanka 
Uczestnik

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010   

Pomóżcie, zmieniłam mojego cudownego C500D na 40D i ... mydli :( Na przeróżnych ustawieniach, w pochmurny dzień, słoneczny, w domu kilkaset zdjęć na dwóch obiektywach zrobilam i ... mydli. Czy to mozliwe że to moja wina? :razz: Z 500D robiłam podobne zdjęcia i było cacy. 40D używany, podobno miał wymienianą migawkę... Sprawdzany na obiektywach EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM i 70-200 mm f/4L... No i porobiłam troche rawów, ale żadnego pożytku z nich nie ma, aparat wyostrzony na 7, ostrzenie z kompa nie wygląda dość ... naturalnie :???:
Zaraz coś wrzuce....

EDIT:
oto i plik dla niektórych pewnie nawet wyda sie ostre ;)

http://dog-niemiecki.net/gfx/sss.jpg
Ostatnio zmieniony przez anka_szklanka Pon 15 Lis, 2010, w całości zmieniany 2 razy  

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

anka_szklanka napisał/a:
No i porobiłam troche rawów, ale żadnego pożytku z nich nie ma, aparat wyostrzony na 7,
tyle ze ustawienie wyostrzania w puszce nie wpływa na RAW. ;) choć nie wiem jak to jest z "wywoływarkami" od producenta...

anka_szklanka napisał/a:
Zaraz coś wrzuce....
wrzuć , łatwiej bedzie ocenic w czym problem.

a zakładam ze lustrzanka to żadne novum dla Ciebie wiec "winę" użytkownika chyba można wykluczyć ? ;)

anka_szklanka 
Uczestnik

kufel napisał/a:
anka_szklanka napisał/a:
No i porobiłam troche rawów, ale żadnego pożytku z nich nie ma, aparat wyostrzony na 7,
tyle ze ustawienie wyostrzania w puszce nie wpływa na RAW. ;) choć nie wiem jak to jest z "wywoływarkami" od producenta...

anka_szklanka napisał/a:
Zaraz coś wrzuce....
wrzuć , łatwiej bedzie ocenic w czym problem.

a zakładam ze lustrzanka to żadne novum dla Ciebie wiec "winę" użytkownika chyba można wykluczyć ? ;)

wiem że wyostrzenie nie wpływa na raw, ale radzono mi wczesniej apropos innego problemu zeby jednak podciagnac w korpusie co by napewno ostro wychodziło...
Tak, wiem co to lustrzanka, ale raczej wszelkie urządzenia mnie nie lubią :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez anka_szklanka Pon 15 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

anka_szklanka napisał/a:

Moim zdaniem wygląda ok. Może delikatnie przestrzelony, ale akurat na miniaturce ciężko to ocenić...

anka_szklanka 
Uczestnik

jaad75 napisał/a:
anka_szklanka napisał/a:

Moim zdaniem wygląda ok. Może delikatnie przestrzelony, ale akurat na miniaturce ciężko to ocenić...

troche zmniejszyłam ale poważnie to jest dla Ciebie ostre? Hmm to jest jedno z najostrzejszych zdjęć na kilkaset :cool:

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

anka_szklanka napisał/a:
Hmm to jest jedno z najostrzejszych zdjęć na kilkaset :cool:
no to wrzuć te najbardziej nieostre. i najlepiej cały plik albo wycinek 100% powiększenia.

anka_szklanka 
Uczestnik

kufel napisał/a:
anka_szklanka napisał/a:
Hmm to jest jedno z najostrzejszych zdjęć na kilkaset :cool:
no to wrzuć te najbardziej nieostre. i najlepiej cały plik albo wycinek 100% powiększenia.

http://dog-niemiecki.net/gfx/szantas.jpg zjadło dane, no ale przy powiekszeniu 100% widać o co chodzi. Większosc robiona na al servo przy punktowym pomiarze...

hydra
[Usunięty]

Mam dziwne odczucie, że ostrzy bardziej na "prawo". Lewa strona zdjęcia jest mniej ostra niż prawa na tej samej odległości ( gałązka tuż przy lewej tylnej nodze i gałązki tuż przy cieniu ).

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

anka_szklanka, wciąż ok.

Odpowiedz do tematu