Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 Startowy zestaw studyjny
Zima idzie, szaro za oknem i coraz więcej myślę nad zakupem jakieś studia entry level.
Wydaje się najrozsądniejszym wydać około 2000zł, choć to i tak dużo jak na moje obecne warunki
Nominowane są:
Fomei Basic 200 Fomei Academy Pack Elfo Miqro 200
Funsporty chyba sobie daruję, bo już ak na nie patrzę to chińszczyzną wali po oczach
Inna opcja to zbudowanie zestawu 2 lamp opartego to Quantuum R+300 Digital, albo bez digital w wersji tańszej.
Zaświtała mi też opcja kupienie Quantuum R+ 300 w wersji mobilnej (z akumulatorem), ale wtedy tylko jedną lampę bym miał.
Sejthan, podłączyłem Cię do już istniejącego tematu, gdzie jest już trochę na temat tego, co szukasz. Szkoda, że nie poszukałeś przed zadaniem pytania.
Sejthan, Ja bym Elfo na początku odrzucił bo mają nieBowensowski system mocowania modyfikatorów a przez to nie dokupisz do nich tanich akcesoriów.
Co do Funsportów to nie wiem o których piszesz bo ja mam Powerluxy vc400 i są to naprawdę fajnie wykonane lampy za niewielkie pieniądze. Najważniejsze że do tej pory mnie nie zawiodły a ponadto trzymają jadnakową temperaturę. Z Quantuuma można wybrać coś w podobnej cenie, ja bym sobie darował jednak te ich wersje plenerowe bo na Canon Board jest caly wątek o nich i generalnie lampki ok lecz aku juz nie bardzo - słabo trzymają. Być może są to choroby wieku dziecięcego i zostanie to poprawione w następnych wersjach.
Dzięki za odpowiedzi. Pytanie jeszcze mam czy mieliście do czynienia z Elichromem, bo przypomniał mi się zestaw 400 + 200 WS za 2000 około, który kiedyś wypatrzyłem w necie.
Znana i porządna firma - wyraźnie powyżej wymienianych do tej pory. Jedynym problemem jest fakt, że akurat w PL najbardziej rozpowszechniony jest system mocowania Bowensa i trudniej o tanie akcesoria w standardach mocowania innych producentów... To coś jak z Canonem i resztą...
W sumie jak kupię ten zestaw to i tak pieniędzy nie będę miał na więcej na razie, więc problemów z dokowaniem tanich nawet akcesoriów też mieć nie będę A jak mówisz, że jak z Canonem to tylko się decydować
Sejthan, Ale w późniejszym czasie zakup mocno zaboli portfel gdy na softbox zamiast 150 zł będziesz musiał wydać 350 zł więc proponuję się zastanowić. W sumie jeśli już nie chińczyki to Fomei jest najlepszym wyborem. Muszę dokupić jedną lampe i też chyba rozejrze się w ich ofercie.
Jeszcze jedno pytanie:
Mam do 40d popdpiętą 580exII - ta wyzwala fotocelę z inną lampą.
Tak już mam i działa.
Czy mogę za pomocą przewodu wyzwolić jeszcze inną lampę-rosyjską na 220v.
Podłączę ją przewodem z fotocelą. Czy tak można i nic się nie stanie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13