Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Panasonic Lumix DMC-FZ50 czy Fujifilm FinePix S9600 ???
Autor Wiadomość
Misiek75
Nowy

Wysłany: Nie 02 Gru, 2007   

Jakbym gdzieś za około 1.5tys dorwał ten aparacik to może bym sobie dokupił coś takiego :
http://www.allegro.pl/ite...gwarancja_.html :idea: [/url]

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Odradzam takie wynalazki...

eska
Redaktor

Znając jakość filtrów uv kinga, nie brał bym tego za darmo...

Podobnie jak MM, odradzam.

konrad

sluuurp 
Bywalec

Ja kiedyś podobny zestaw kupiłem do Canona A620, tulejka, filtry, tulipan. Raz założyłem, a przez resztę życia aparatu zestaw przeleżał w szafie, szkoda kasy, również odradzam.

Smola 
Maniak

Misiek75 napisał/a:
Jakbym gdzieś za około 1.5tys dorwał ten aparacik to może bym sobie dokupił coś takiego :
http://www.allegro.pl/ite...gwarancja_.html :idea: [/url]

Misiek kup to G9. Zobacz na ceneo jakie sa ceny. Potem zapytaj na forum czy sklep w ktorym chcesz kupic jest ok, bo możesz trafić na jakis leserów.

Co do tego zestawu stanowczo odradzam. Stracisz cala jakosc obiektywu.

Natomiast jak już chcesz coś przydatnego to możesz kiedys dokupic sobie tulejke i jakiś dobry filtr polaryzacyjny ( swietne efekty daje w górach ). Choc używanie polarka z kompaktem nie jest wygodne, ale daje rade. Jest pewien dobry patent. A dobry filtr CPL to np. B + W . Drogi ale przydatny.

Misiek75
Nowy

Wysłany: Pon 03 Gru, 2007   

Podoba mi się to forum, konkretni ludzie i rady.
Oglądałem dzisiaj aparat w Bielsku w sklepie, cena 1699 - zestaw podstawowy - z kartą 32 mb ;-/, chciałęm ponegocjować cenę ale nie było szefa - zobaczę czy da się coś utargować względnie może coś dorzuci do zestawu w tej cenie np kartę 2gb lub tulejkę na filtry.
Odnośnie aparatu - w rękach maleństwo, za to super big LCD, obudowa kojarzy mi się z ZENITEM - pancerna :wink: , niestety nie miałem możliwości włączyć i pobawić się więcej. Pozdrawiam !

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Wto 04 Gru, 2007   

U mojego znajomego miałbyś poniżej 1600 zł a karty też ma tanie i z pewnością są to oryginały. :wink:

komar_kzy 
Rozmowny

Jako zaawansowany kompakt polecam FZ-30. Mozna go jeszcze dostac (nowki sztuki) w dobrej cenie na allegro od uzytkownika sklepcyfroman. IMO Jest on znacznie lepszy od fz50 - szumy.

Jakosc obrazu na niskich iso jest naprawde zadowalajaca. Pozatym mnogosc opcji tez jest calkiem si.

"Tuz" przed kupnem lustra wystrzelalem nim 6 tysiecy fotek. Bylem z niego zadowolony. jedyny minus to szumy matrycy na wyzszych iso. Powyzej iso 200 to juz tylko B&W jest uzyteczne, ale w FZ50 jest jeszcze gorzej.

Wg mnie to nadal najlepszy z aparatow kompaktowych z zacieciem "profi"

Pozdrawiam

Misiek75
Nowy

Znajomy MM chce 1650 no i jeszcze przesyłka ;-/

Luke_S 
Maniak

Swojego czasu miałem Fuji E900 - kompakt z półki Canonów serii G. Ma on taką samą matrycę, jak Fuji S9600, więc mogę coś powiedzieć na temat szumów. W sumie to można powiedzieć, że są niższe od typowego dla kompaktów poziomu o jakąś jedną działkę. Z jpegów, przy iso 800, robiłem nie najgorsze wydruki formatu A4. Natomiast z wywołanych (i odszumionych, ale bez utraty detali w porównaniu do jpegów) rawów przy iso 800 były naprawdę przyzwoite i można je było oglądać niemal z nosem dotykającym papieru :) (byle nie pod lupą). Nie miałem nigdy do czynienia z Panasonikiem FZ-50, ale sądząc po jego jpegach (ciekawe jak jest z rawami?), raczej nie dałby tak dobrych rezultatów. Ale pewnie dałby sobie świetnie radę w zdjęciach statycznych, o ile ta stabilizacja rzeczywiście daje zysk rzędu trzech działek, jak twierdzą jego użytkownicy.

Smola 
Maniak

Wysłany: Sro 05 Gru, 2007   

Misiek75 napisał/a:
Znajomy MM chce 1650 no i jeszcze przesyłka ;-/

Misek ten aparat musi kosztowac. Bo to dobry sprzet. Dokupisz do niego jakas karte 2gb ( np. Sandisk - polecam, choc nie wiem jaka predkos G9 obsluguje - trzeba sprawdzic ) i zmiescisz sie w 1800 zl.

A potem dasz rodzinie rozpiske akcesoriów - no i bedziesz czekal na imieniny, gwiazdke, rocznice slubu itd. :wink:

Misiek75
Nowy

Już zamówiłem, na weekend chyba będzie :D Na p[ewno muszę dokupić dobrą kartę SD, SDHC, MMC, tylko która to dobra ?? Czy taka 2gb na początek wystarczy ??

P_M_ 
Maniak

Misiek75 napisał/a:
Już zamówiłem, na weekend chyba będzie :D Na p[ewno muszę dokupić dobrą kartę SD, SDHC, MMC, tylko która to dobra ?? Czy taka 2gb na początek wystarczy ??

1GB tez styka. Nie musi byc najszybsza. Wazne, zeby byla solidna.

Misiek75
Nowy

http://www.directshopper....can_g7front.jpg :roll: ładnie się prezentuje w takiej obudowie.
Myślę o takiej karcie: SanDisk Extreme III lub SanDisk Ultra2, tylko nie wiem czy mozna na tych karach robic panoramy :?

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Ja do G9 mam kartę Extreme III 2 GB i śmiga aż miło patrzeć.

Odpowiedz do tematu