Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Samsung GX-20 vs Olympus E-620 vs Pentax K200D i Nikon D5000
Autor Wiadomość
lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009   

LSCAFE napisał/a:

Canon 450D vs Canon 500D vs Nikon D5000

Co wybrać z "wielkiej jak dla mnie trójki" ?

sprawdzić pomacać i wybrać, nikt tego za Ciebie nie zrobi

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 03 Lis, 2009   

LSCAFE napisał/a:

Z tej trójki odrzuciłbym 450d. Czy d5000 czy 500d zdecydowałbym "na podstawie potrzebnych obiektywów" :cool:

komor 
Moderator

LSCAFE napisał/a:
a jesli chodzi o Samsung-a to jak dla mnie to ta firma produkuje dobre (telewizory,telefony)

Telefony produkuje moim zdaniem całkowicie g#$niane, natomiast aparaty foto – wręcz przeciwnie. :)

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Sunders napisał/a:
Z tej trójki odrzuciłbym 450d. Czy d5000 czy 500d zdecydowałbym "na podstawie potrzebnych obiektywów"

I ja z tym się zgadzam.
A jako użytkownik Nikona wybrałbym... D80, albo dołożył do D90. :P

Sejthan 
Bywalec
Mhroczny

Canona skalkulowanego w kwocie ile chcesz wydać i ile z tego chcesz dać na szkło. 450D zły nie jest (miałem), a 500D jest nowszy i lepszy, przy okazji odrobinę droższy.
Zmacaj, policz będziesz wiedział :)

lotofag 
Optyczny

LSCAFE napisał/a:
jesli chodzi o Samsung-a to jak dla mnie to ta firma produkuje dobre (telewizory,telefony) a nie aparaty,to jest moja opinia.

Przecież to Pentax robi(ł) dla Samsunga...

LSCAFE napisał/a:

z tej trójki to dopiero bedzie dylemat co wybrac.

Rzuć monetą ;)
Różnice w obrazowaniu zapewne na poziomie niuansów, a jak ktoś nie wychodzi poza ekran komputera i odbitki typu 10x15 to żadne, reszta ficzerów wedle własnego widzimisię przydatna lub nie...

LSCAFE 
Nowy

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009   

Cały tydzien poswiecilem na ...." macanie dotykanie i bawienie sie w miare mozliwosci w sklepie...." zarówno Canonem 450 D jak i również 500D oraz Nikonem D5000....pojawił sie jeszcze jeden aparat o którym wogóle nie myślałem a mianowicie Sony A330 z obiektywem Sony DT 18 – 55 mm F3.5-5.6 SAM a takze karta pamieci 8GB i torba (orygnialna Sony) za kwote 1750 zł.

Czy warto?

PS: Soniaka widziałem i nie jest zły jesli chodzi o wyglad....a reszta??

SlawGaw 
Optyczny

LSCAFE napisał/a:
Sony A330 z obiektywem Sony DT 18 – 55 mm F3.5-5.6 SAM a takze karta pamieci 8GB i torba (orygnialna Sony) za kwote 1750 zł.

Dziwnie tanio. Za nowe?
Za takie pieniądze lepiej od K200D i Olka, ale czy od GX-20 czy D5000 to nie wiem.

maser 
Początkujący

Ja tak swego czasu macałem K200d
Potem przyszedł kryzys i cena poszła z 200 zł do góry i skończyło się macanie.

LSCAFE 
Nowy

SlawGaw napisał/a:
LSCAFE napisał/a:
Sony A330 z obiektywem Sony DT 18 – 55 mm F3.5-5.6 SAM a takze karta pamieci 8GB i torba (orygnialna Sony) za kwote 1750 zł.

Dziwnie tanio. Za nowe?
Za takie pieniądze lepiej od K200D i Olka, ale czy od GX-20 czy D5000 to nie wiem.

Tak za nowe i to w dodatku ze sklepu (gwarancja 24 miesiace).Tez mnie to bardzo zaciekawiło.

lotofag 
Optyczny

LSCAFE napisał/a:
a takze karta pamieci 8GB i torba (orygnialna Sony)

To najważniejsze :mrgreen:
LSCAFE napisał/a:

Czy warto?

Jak zwykle zależy dla kogo i do czego, jeśli odpowiadają Ci jego zalety i nie przeszkadzają jego wady to bierz.
LSCAFE napisał/a:

PS: Soniaka widziałem i nie jest zły jesli chodzi o wyglad....a reszta??

Wygląd...?
Cytat:

Kwota nawet ok na tle ostatnich cenowych perwersji tego typu sprzętu, nie wiem czy D3000 nie da się też kupić za podobną sumę... Jeśli spełnia toto czyjeś wymagania to czemu nie ;)

dżony 
Rozmowny

jest taki promouszyn na alfe :D
gdyby to jednak miało inny grip o.O

SlawGaw 
Optyczny

Uchwyt A330, macałem, fakt jest dziwnie, jednak nie jest aż tak strasznie, jakby mogło wynikać z opisów na tym forum, przy małych i lekkich obiektywach jest ok, trzyma się to jak kompakt. Myślę że najbardziej uciążliwy będzie gdy założy się lampę zewnętrzną, ale to tylko moje odczucia.

LSCAFE 
Nowy

Wysłany: Nie 08 Lis, 2009   

[quote="lotofag"]
LSCAFE napisał/a:
a takze karta pamieci 8GB i torba (orygnialna Sony)

To najważniejsze :mrgreen:
[quote="LSCAFE"][/quote

Wiesz aparat jest bez karty wiec nawet nieh kosztuje 60-80 zł to chyba warto bo i tak bedzie potrzebna a jak nie karta Sony to chociaz SD ale to tez wydatek okolo 50-60 zł na alledrogo + torba (najtaniej jaka znalazłem 99zł) wiec jakby odjac cene to sam aparat kosztuje jakies 1600 zł.

Czy za takie pieniadze kupie jakąs lustrzanke z szybkim autofocusem.LV,no i z jakim kolwiek obiektywem nówke?Chyba bedzie ciezko........

Przesiadka z kompakta na lustro w moim przypadku moze isc ta droga......

Misek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Lis, 2009   

1. Kart nie kupuje się na allegro, chyba że od sprawdzonych sprzedawców, choć ja nadal nie widze sensu bo doliczając przesyłke wychodzi na to samo jakbyś kupił w sklepie. Najlepiej znaleść sklep w swoim mieście. Ja kupiłem CF Pretec x233 8GB za 99 zł. SDHC są tańsze od CF.
2. Torbe kupiłem właśnie na allegro i też znalazłem w moim mieście, ale przesyłka była za 8 zł a musiał bym jechać na 2 koniec miasta wiec wysłali mi do domu :razz: Fakt szału nie robi, ale używam jej już ponad 0,5 roku i jest ok. Widziałem też sporo osób z tą torbą na mieście, kosztowała 56 zł z wysyłką.
3. Co do lustarzanki to w tej klasie parametry są bardzo podobne, a sama A330 to tak naprawde A300 z nową obudową i mniejszą baterią.
4. Cena aparatu rzeczywiście fajna, choć ja bym wolał 450D. Jeśli kasa jest problemem to bierz Sonolte i baw się :wink:

Odpowiedz do tematu