Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
komor, a używałeś takich dyfuzorów? Może wiesz jak jest z ich kolorystyką?
Nie, mam tylko ten neutralny, mleczny. Filtry żelowe (tak się to nazywa?) mają tę zaletę, że masz więcej wariantów. Ja przeważnie zakładam 1/4 CTO i wtedy ładnie (na mój gust) miesza się z zastanym przy doświetlaniu lampą.
dretan, większość szpejów foto jest droga, ale te filtry są akurat tanie, warto mieć.
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009
Moim zdaniem najlepiej by bylo jakbys nam powiedzial dlaczego akurat w nocy chcesz fotografowac samochody. Co chcesz uzyskac jakie efekty? Czym sie kierujesz? Moze pokazesz nam zdjecie wzorcowe ktore bardzo ci sie podoba i tez chcialbyc tak fotografowac? Trudno ci cos doradzic jak nie wiadomo jaki efekt chcesz uzyskac. MNie naprzyklad bardzo podobaja sie zdjecia a odbitymi swiatlami miasta w lakierze...
Mozesz tez wejsc na youtube i wpisac "How to photograph car in night". Moze cos zyskasz....
dretan, większość szpejów foto jest droga, ale te filtry są akurat tanie, warto mieć.
Masz pewne namiary z przykładem?
belkot77 napisał/a:
Moim zdaniem najlepiej by bylo jakbys nam powiedzial dlaczego akurat w nocy chcesz fotografowac samochody.
Mea Culpa więc biję się w pierś. Nie wspomniałem o tym. Instalacje LGP ładujemy a później dane auto na stronę wrzucamy. Jako, że w obecnym okresie kończymy gdy zachodzi słońce...
Obiecałem dzisiaj próbne zdjęcia (niestety nie daliśmy rady skończyć klamota więc dopiero jutro kończymy). Niestety będzie dzień więc "testy" odłożyć muszę w czasie.
Monastor wspominał o tym (miałem próby) ale z zastanym więc i efekt taki nie był.
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009
dretan napisał/a:
Mea Culpa więc biję się w pierś. Nie wspomniałem o tym. Instalacje LGP ładujemy a później dane auto na stronę wrzucamy. Jako, że w obecnym okresie kończymy gdy zachodzi słońce...
. NIe chce cie ograniczac ale wydaje mi sie ze jest tu przerost tresci nad forma. Spokojnie te zdjecia przykladowe jakie dales na poczatku mozna uzyc (w koncu nie sa na wystawe ).
dretan napisał/a:
Monastor wspominał o tym (miałem próby) ale z zastanym więc i efekt taki nie był.
Jesli jestes dobrym obserwatorem to zauwazysz ze nie ma na filmie swiatla zastanego...
Nie do końca rozumiem o co pytasz, ale jeśli o informację gdzie to kupić to cofnij się do linków, które Ci podałem wcześniej. A jeśli pytasz o przykłady użycia to… cofnij się do linków, które Ci podałem wcześniej.
komor, a używałeś takich dyfuzorów? Może wiesz jak jest z ich kolorystyką?
Ja używałem i nie polecam. Jak już wielokrotnie pisałem, znacznie lepszym rozwiązaniem jest kombinacja Ultrabounce i FXtra Lumiquesta. Kolorowe Omnibounce są nieporęczne i niepraktyczne, a do tego nienajlepiej skalibrowane kolorystycznie (mam oryginały).
NIe chce cie ograniczac ale wydaje mi sie ze jest tu przerost tresci nad forma. Spokojnie te zdjecia przykladowe jakie dales na poczatku mozna uzyc (w koncu nie sa na wystawe.
Jeżeli jest szansa, że można coś poprawić (zrobić lepiej) staram się to zrobić tym bardziej, że "zawsze" można coś zrobić lepiej. Mam się ograniczyć i strzelić "błyska" tylko dlatego, że nie idzie to na wystawę?
belkot77 napisał/a:
Jesli jestes dobrym obserwatorem to zauwazysz ze nie ma na filmie swiatla zastanego...
Monastor "polecał" obskoczyć błyskiem (stąd moje odniesienie do filmu bo też na przykładach wyżej było "obskakiwanie") a o zastanym nie wspominałem w filmie tylko podczas swojego obskakiwania co wskazałem na odmienne warunki.
Paweł_G, mam te filtry i używam. Jak na wyrób typu „zrób to sam” – jest OK. Filtry jak filtry, nie wiem z czego zrobione ale kolorki mają. Rzepy trzymają się. Nie jest to tak wyrafinowany produkt jak FXtra, bo nie ma „magazynku” na pozostałe kolory, trzeba to sobie jakoś samodzielnie zorganizować w torbie/plecaku. Ale całość trzyma się, można w miarę sprawnie odpiąć jeden i przypiąć drugi.
Za tę cenę myślę warto. FXtra ma tę wadę, że mając 2-3 lampy trzeba kupić też 2-3 sztuki, żeby w pełni skorzystać z możliwości, a wtedy cena robi się już konkretna. Zestaw Dulemby od biedy można kupić jeden i używać na dwóch lampach dwóch innych podobnych filtrów (o ile nie chcemy specjalnie nadać innej kolorystyki każdej lampie), np. 1/2 CTO i 1/4 CTO. No i kupno zestawu na 3 lampy (jest taki w ofercie) nie ruinuje kieszeni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10