Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
1. Czym się różni EZYBOX HOTSHOE KIT (ok 700zł netto) vs EZYBOX MEDIUM SQUARE (ok 500zł netto) vs EZYBOX HOTSHOE (425zł netto) - wszystkie identyczne rozmiary. Zgaduję, że najtańsza wersja to sam kosz wersja droższa z mocowaniami a najdroższa full gotowa do strzałów? U dystrybutora lekko lakonicznie to opisane - wręcz bym napisał, że nie mogę doszukać się w/w informacji.
2. Na jakiej podstawie dobiera się boxa do lampy? Zakładając, że mam 580EX II jaki kosz jest uniwersalnym? 60 x 60cm? Jest do tego jakiś wzór doboru czy wszystko zależy od tego co chcę focić?
The new EzyBox Hotshoe kit offers an all in one portable solution for photographers. The kits are available in two sizes featuring the 38cm x 38cm (15" x 15") or 60cm x 60cm (24" x 24") EzyBox Hotshoe.
The kit includes:
- the EzyBox Hotshoe (with plate),
- 4 section stand,
- tilthead bracket,
- extending handle (38cm - 80cm),
- padded shoulder bag and circular carry case.
Kit zawiera podane powyżej elementy. Sam Ezybox Hotshoe to jak rozumiem softbox dostępny w dwóch rozmiarach: available in two sizes - 38cm x 38cm and 60cm x 60cm, bez dodatkowych akcesoriów.
Najciemniej pod latarnią. Za głęboko sięgałem (manual) a tu na głównej zawarte było. Dziękuje.
Pozostaje jeszcze sprawa doboru bo to nie do końca jest dla mnie zrozumiałe.
[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 14:04 ]
Dla zainteresowanych tematem sprawdzona i pewna informacja z pierwszej ręki:
Cytat:
skład zestawu Ezybox Hotshoe Kit wchodzi:
· Softboks z płytką mocującą i uchwytem z sankami do lampy błyskowej oraz gniazdem o średnicy 16 mm do statywu oświetleniowego;
· Głowica do pochylania softboksa - LAS-2401
· Drążek teleskopowy 24-48 cm z rączką - LAS-2400
· Statyw oświetleniowy
· Pokrowce na softboks i statyw
Ezybox Hotshoe (LAS-2438, LAS-2462) zawiera softboks z płytką mocującą i uchwytem z sankami do lampy błyskowej oraz gniazdem o średnicy 16 mm do statywu oświetleniowego
Ezybox Hotshoe przeznaczone są do reporterskich lamp błyskowych.
Głowice do pochylania LAS-2401 oraz drążek LAS-2400 można zakupić oddzielnie.
Softboksy Ezybox Medium Square przeznaczone są do wykorzystania ze studyjnymi lampami błyskowymi.
Softboks LAS-2462 Ezybox Hotshoe 60x60 cm ma większą powierzchnię dyfuzora, posiada dodatkowy dyfuzor wewnętrzny. Może posłużyć do oświetlania postaci w amerykańskim planie (od kolan w górę).
Softboks LAS-2438 Ezybox Hotshoe 38x38 cm ma mniejszą powierzchnię dyfuzora. Może posłużyć do oświetlania postaci w ujęciu portretowym (popiersie).
W ciągłej sprzedaży znajdują się u nas softboksy LAS-2438, LAS-2462, drążki LAS-2400 i LAS-2413, głowiczki LAS-2401. Pozostałe produkty z grupy Ezybox Hotshoe dostępne są na zamówienie. Wszystkie pozycje są kompatybilne z lampa Canon 580 EX II
[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 14:07 ]
Jednocześnie od innego kolegi otrzymałem na priv info, że to są tańsze zamienniki (nie wie niestety jak z jakością)
[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 14:13 ]
Wracając jeszcze na chwilę do Ezy. Nie ma możliwości kupna za pobraniem. Jedynie PRZEDPŁATA CAŁOŚCI. To tak już jako ciekawostka.
Fajnie gdyby się znalazł ktoś kto używał i Lastolite i wspomnianych zamienników by określić ich jakość.
Ja się cały czas zastanawiam nad czymś podobnym - Strobies XS
Dostępne tylko jako import? Bo z tego co widzę cena ~150$
Ja na razie zbieram informacje (próbuje) odnośnie tych dwóch. W tej chwili najlepiej dla mnie by było pobawić się pojedynczym pudłem (nie chcę inwestować w drugą lampę) nie jestem na tym poziomie. Do zabawy wystarczy mi przedłużony OC-E3 a to powinno dać mi odpowiedź czy złapie temat i chęć do dalszego powiększania asortymentu czy nie. Czas jeszcze do Świat mam. Dać te 300zł za "zamiennik" w zasadzie na kolana nie powali - jednak jeżeli ma to się rozsypać po kilku miesiącach (na pewno na początku będę intensywnie się tym zabawiał) to wolę zacisnąć pasa i Ezy (o ile też się nie rozsypie po kilku miesiącach).
Dostępne tylko jako import? Bo z tego co widzę cena ~150$
ale gdzie znalazłeś za 150$? Chyba, że mówisz o kicie z softem albo z dishem od razu. http://www.warehouseexpre...racket/p1031903 jest za £39.99 a to wychodzi jakieś 190zł.
Poza tym o ile dobrze wyczytałem masz na tym mocowanie Bowensa (S-type) a więc większe możliwości.
Soft do tego od Quantuuma 80/120 za 250zł, statyw za 100zł i mamy fajny komplet za 550zł + koszty przesyłki
Ezyboxa nie kupisz z tak dużym softem, nie podepniesz beautydisha...
Niech mnie ktoś naprowadzi czy dobrze piszę o mocowaniu S-type
Za 150$ na myśli miałem:
a) 2 x Air-cushioned Light stands 7ft 10" (240cm)
b) 2 x 32" Translucent/Silver/Black Cover Umbrellas
c) 2 x Umbrella mount brackets with hotshoe adaptors
d) 1 x All-In-One Bag
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10