Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 07 Lis, 2009
Sony Alpha 500 czy Canon EOS 500D ?
Autor Wiadomość
bartosz341 
Nowy

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009   Sony Alpha 500 czy Canon EOS 500D ?

Tak jak w temacie, którą wybrać ?

Reklama

SlawGaw 
Optyczny

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009   

Pomacać, który lepiej pasuje.
Oba różnią się detalami, mają wady i zalety, z pewnością Canon to dostęp do większej ilości szkieł, a Sony to dobry LV i stabilizacja z każdym obiektywem.

macki 
Nowy

Witam
Mam ten sam problem. Tylko zastanawiam się jeszcze nad 450D bo jest tańszy a lepiej różnicę w cenie dołożyć na lepsze szkło.

lotofag 
Optyczny

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009   Re: Sony Alpha 500 czy Canon EOS 500D ?

bartosz341 napisał/a:
Tak jak w temacie, którą wybrać ?

Tą, która bardziej Ci pasuje. Z tak obszernego opisu nikt nie wywnioskuje lepiej od Ciebie jakie masz właściwie wymagania ;)
Cytat:
Mam ten sam problem. Tylko zastanawiam się jeszcze nad 450D bo jest tańszy a lepiej różnicę w cenie dołożyć na lepsze szkło.

To kup 450D i do tego lepsze szkło. Ewentualnie są jeszcze inni producenci poza Canonem i Sony.

Mogway 
Nowy

macki napisał/a:
Witam
Myślę,że różnica między 450D a 500D (chodzi o jakość zdjęć , nie mówię tu o nagrywaniu filmów czy wyświetlaczu)jest zbyt duża ,żeby stawiać 450D jako alternatywę.

macki 
Nowy

Oczywiście, że istnieją inni producenci. 24 lata używałem Nikona ale kret....ski serwis Nikona skutecznie zmusił mnie do zmiany systemu na inny. Wybrałem Olympusa (E-510) ale coś słabo spisuje się w trudnych warunkach (szumy). Leica 14-50 rekompensuje wiele ale mimo wszystko i tak chyba przesiądę się na Canona 500 D z powodu matrycy.
Może ktoś doradzi jakie szkło do tej puszki by się najlepiej nadało (coś w rodzaju Leica 14-50 albo Zuiko 14-54). A może całkiem inne rozwiązanie? Sprzęt musi się zawierać w kwocie do 3,5 tyś (body + obiektyw) i radzić sobie dobrze powyżej ISO 800 w np. śluby w małych nie za jasnych kościołach.

Mogway 
Nowy

macki, Jeżeli piszesz śluby w liczbie mnogiej to znaczy ,że masz zamówienia.Zamówienia=kasa.Czyli szybko odrobisz sprzęt.Polecam Tamrona 17-50/2,8 , bardzo fajne szkło i w przeciwieństwie np do sigmy ma użyteczną przysłonę F2,8.

bartosz341 
Nowy

A czy te aparaty są na takim samym poziomie? Szczerze mówiąc Alpha 500 leży mi lepiej w dłoni niż EOS 500D. Mam takie wrażenie jakby było na odwrót z dostępnością obiektywów (do Canon'a trudniej dostępne).

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

bartosz341 napisał/a:
Alpha 500 leży mi lepiej w dłoni niż EOS 500D.

To bardzo istotne-spróbuj zrobić trochę zdjęć jednym i drugim-nie kupuj tego, który wydaje Ci się nieporęczny.
bartosz341 napisał/a:
Mam takie wrażenie jakby było na odwrót z dostępnością obiektywów (do Canon'a trudniej dostępne).

To wrażenie zdecydowanie mylne-wybór obiektywów do canona jest zdecydowanie większy.

Mogway 
Nowy

bartosz341 napisał/a:
Szczerze mówiąc Alpha 500 leży mi lepiej w dłoni niż EOS 500D.
Ja biorąc w ręce po raz pierwszy 500D myślałem,że nigdy się nie przyzwyczaję,miałem uczucie ,że wypada mi z ręki.Ale teraz po paru miesiącach bardzo fajnie mi się go użytkuje.

bartosz341 
Nowy

Wysłany: Nie 08 Lis, 2009   

To w końcu co wybrać, proszę o konkrety ?

komor 
Moderator

bartosz341, nie ma konkretów – są porady i wskazania czym się powinieneś kierować, a Ty to musisz teraz wziąć przez pryzmat przyzwyczajeń, potrzeb i preferowanej ergonomii.

lotofag 
Optyczny

bartosz341 napisał/a:

Ty tak na poważnie pozwalasz innym ludziom podejmować za Ciebie decyzję dotyczącą wydania Twoich pieniędzy na sprzęt, który Tobie ma sprawiać radość? ;)
Chcesz konkretów a sam nie podałeś żadnych, co najwyżej na www.wróżka.pl można Cię pokierować...

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

bartosz341 napisał/a:

Zre względu na większy wybór obiektywów wybrałby canona, ale musisz najpierw sprawdzić czy wygodnie Ci będzie nim robic zdjęcia.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Polecam jednak Canona - powód - jakoś mi lepiej przypasowuje się do dłoni, do tego większy wybór optyki. Dzisiaj je sobie porównałem pomagając koledze kupić sprzęt. I wcale nie byłem przekonany do Canona, jednak Sony mnie zawiodło, rzeczywistość okazała się jednak bardziej blada niż fotki sprzętu w gazetach :sad:

Odpowiedz do tematu