Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
AF - WoW ... naprawdę tak pogrzebał 380? Ciekawe... AWB - porażka, zresztą nie ma chyba na tym polu idealnego aparatu
A z gripem to się zgadzam. Byłem w MM, trzymałem. Nie jest fajnie ale nie jest też tragicznie. Pod warunkiem że się ma mały, plastykowy kitowy obiektywizm dokręcony...
A i jeszcze jedno - czy bezpośredni rywal ze stajni N to D60? Nie powinien to być D3000?
Ten grip to jakaś porażka... Trzymałem go w Saturnie i podejrzewam że gdyby podpiąć cięższe szkło (0,5kg w górę) to by leciał z rąk.
Z czego wynika taka fatalna ostrość obrazu jpg w porównaniu z A200? A200 mocniej wyostrza?
Skoro ten testowany, siostrzany, drozszy A380 był w pełni sprawny zdaniem optycznych (bo i po co umieszczać test uszkodzonego aparatu). To sie rozumie samo przez sie , że testowany obecnie AF najtańszej Alfy A230 był po prostu uszkodzony
Rewelacyjny AF?
Myślę że to kwestia dobrej sztuki, ale pokazuje jaki potencjał jest w tym czujniku (stosowanym już w KM d7D) oraz w jego oprogramowaniu. Znając życie będzie zapewne jak w teście A380, a aparaty trzeba będzie wysyłać do kalibracji do serwisu, po czym dopiero będą się nadawały do użytku.
Gdzieś jest lepiej, gdzieś jest gorzej, ogólnie przeciętniak.
Zanim się komuś doradzi zakup a230 należy obowiązkowo wysłać tą osobę do sklepu, celem przymiarki.
Następne na tapecie a550, jak przypuszczam - może być ciekawie.
Ten grip to jakaś porażka... Trzymałem go w Saturnie i podejrzewam że gdyby podpiąć cięższe szkło (0,5kg w górę) to by leciał z rąk.
Z czego wynika taka fatalna ostrość obrazu jpg w porównaniu z A200? A200 mocniej wyostrza?
... myślę że warto pamiętać że lustrzankę trzyma się obydwoma rękoma.
... myślę że warto pamiętać że lustrzankę trzyma się obydwoma rękoma.
Szczególnie z cięższym szkłem
Nie godoj... Bo ja czasami odrywam się od wizjera i, dajmy na to, manewruję wolną ręką w plecaku trzymając w tym czasie aparat drugą ręką.
Zawsze można zawiesić aparat na pasku...
...i grzebać w plecaku obiema rękami.
Fotografowałem A330 przez dwa tyg. urlopu sporo z 70-300G który do lekkich nie należy.
Nie odczuwałem, że aparat ma mi wypadnie z dłoni.
Przy takim obiektywie trzyma się solidnie również za obiektyw.
Zawsze można zawiesić aparat na pasku...
...i grzebać w plecaku obiema rękami.
Fotografowałem A330 przez dwa tyg. urlopu sporo z 70-300G który do lekkich nie należy.
Nie odczuwałem, że aparat ma mi wypadnie z dłoni.
Przy takim obiektywie trzyma się solidnie również za obiektyw.
Z plecakiem to był tylko taki przykład... Mam wrażenie że Sony bardziej dba o "stajla" niż o ergonomię, bo według mnie taki profil gripa nie ma absolutnie żadnego uzasadnienia (oprócz rzecz jasna wyglądu).
Zresztą, hmm, właśnie obejrzałem film "jak trzymać aparat". Nie mam pytań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9