Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zeby byc artysta nie trzeba spelniac zadnych warunkow podanych przez Ciebie. Artysta sie zostaje jak zdobedzie sie uznanie w oczach innych. I raczej nie dwoch, trzech osob czy nawet uzytkownikow tego forum tylko troche wiekszej spolecznosci.
Oczywiscie w dzisiejszych czasach dzieki szrokiemu i szybkiemu dostepowi do mediow mozna dosc latwo wykreowac "artyste", tylko czy to rzeczywiscie bedzie artysta? Patrzac w przeszlosc artysta zostawalo sie przewaznie juz po smierci. Powolnosc rozchodzenia sie informacji powodowala ze slawa artysty docierala do szerszego gremium kiedy pozostawaly po nim juz tylko jego dziela. Poza tym artysta zawsze byl dobrym rzemieslnikiem znajacym "technicznie" swoja dziedzine. Niewystarczylo narysowac trojkata na drzwiach do kibla i okrzyknac sie artysta.
I na koniec, jezeli czujesz sie artysta to pewnie nim nie jestes I nie dziala to w obie strony. Ja sie nie czuje i na pewno nie jestem.
lupo57, tak się staram, próbuje, kombinuje, udaje frustracje... nikt nie chce mówić do mnie: O! Artysto!
Tak naprawdę chodzi mi o te głupie gierki. Mówienie o kreowaniu świata. Górnolotne tytuły. A techniki i obycia z warsztatem zero. Co ważniejsze brak samokrytyki!
To mnie boli... a nawet rozśmiesza. Bo to niby duże forum ale mimo to panuje taka sympatyczna atmosfera- żeby nie powiedzieć rodzinna ( ja tak to odbieram ).
Ten temat jest ku przestrodze.
Jak ktoś chce zgrywać artystę i sztukmistrza, to niech idzie na onephoto.net
Jestem tylko głosem, który odważył się powiedzieć, to co inni użytkownicy tego forum zapewne myślą.
mnich, przesadzasz. To częsta przypadłość fotografujących. Naogląda się człowiek "sztuki" w galeriach i zaczyna wymyślać skomplikowane historyjki do zdjęć, o których po niedługim czasie i tak zapomni. Każdemu się może zdarzyć. I tak lepiej, że ktoś szuka sposobu na fotografię i stara się każdym zdjęciem coś powiedzieć. Nie ważne czy nieudolnie. To jest nic w porównaniu do przypadłości Mistrza Piotra, w którego pracach nawet pomysłu nie było.
PS
Rozdajesz punkty za każdą wypowiedź w tym wątku, niezależnie od treści? Są inne sposoby na zainteresowanie ludzi uczestnictwem w dyskusji,na przykład postawienie sensownego tematu. Żarty żartami, ale to mi pachnie wyładowywaniem własnych frustracji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10