Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No dobra, od jakiegoś czasu używam chińskich wyzwalaczy radiowych. Mają swoje wady, nie działają niezawodnie, ale powiedzmy, że za tę cenę może być. Martwi mnie co innego. Sporo – jeśli nie większość – problemów jakie mam (nie wyzwala się!) wynika z tych durnych kabelków PC, które doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Wylata toto, nie chce się trzymać, no po prostu w porównaniu do tak zaawansowanej konstrukcji kosmicznej jak mini-jack – to jest prehistoria.
W warunkach statywu i parasolki to można przeżyć, bo się tym nie rusza za bardzo, ale jak próbuję strobistować coś „z ręki”, na spacerze, przy użyciu żony to nabieram ochoty skleić to wszystko na stałe „kropelką” albo walnąć tym o glebę i zająć się czymś innym niż fotografia.
Zastanawiam się czy po prostu nie mam jakichś lipnych kabli. Gniazdo PC w mojej lampie (580 EX II) jest dobrej jakości, gniazdo w tzw. chińskim wyzwalaczu (Made in Korea ) też wygląda rześko, może po prostu te kable są jakieś nie teges? Mam zarówno takie zupełnie tandetne, jakby ktoś je w domu montował w piwnicy, jak i takie co wyglądają porządnie, niby złocone. Działają tak samo, czyli słabo. Czasem pomaga odwrócenie kabla, tzn. podłączenie końców odwrotnie niż było przed chwilą (w sensie to co wsadzałem do lampy – wsadzam do wyzwalacza, i odwrotnie).
Macie jakieś pozytywne doświadczenia z kablami łączącymi wyzwalacz z lampą? Czy to moja fobia?
Ale dla zachowania równowagi, po przejściu MC do Canona, powinieneś przejść do N.
Wiem to i czuje że naprawdę jesteś blisko. Potrzebujesz tylko małego popchnięcia.
Mnie tam wsio ryba, bo na 24L/35L/135L na razie nie mam co liczyć. Tylko cholernie mnie martwi, że do trzymania Twojego D300 z gripem brakowało mi normalnie palców. Za krótkie mam
Muszę spróbować. Chodzi Ci o pogrożenie kablowi, że jak się nie będzie zachowywał to go przetnę?
A tak na poważnie to spróbuję docisnąć, planuję też wyposażyć się w Gaffers tape, tylko nie pamiętam w którym sklepie internetowym to widziałem. Na Allegro nie widzę jakoś
Jak prawie każdy w moim otoczeniu (programiści około-webowi, bo o grafikach czy DTP to nie mówię). Skaczą albo na Linuksa albo na OS X. Jeden nawet z Linuksa na OS X.
A powracając do meritum to nikt mi nic ciekawego nie napisze jeszcze o kabelkach?
Jaad, gdzie jesteś?
Niedawno właśnie zamówiłem takie kabelki bo wkurzała mnie "telepliwość" konstrukcji: lampa mocowana przez hotshoe do phottixa + phottix do statywu... ale póki co to szanowny sklep wysłał pod zły adres i jeszcze nie odebrałem... ale być może uda się do nich dobrać w weekend, to coś tam napiszę
[ Dodano: Nie 15 Lis, 2009 20:22 ]
Pstryknąłem dziś kilka zdjęć z wyzwalaczami podłączonymi za pomocą kabelków i kostek i nie widzę pogorszenia - tyle ile pstryknięć tyle błyśnięć. Kabelki są pozłacane i ciasno siedzą. Kupowalem w Funsports na allegro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10