Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon 450D, Nikon D60 czy Nikon D3000 który wybrać ???
Autor Wiadomość
janeczek 
Bywalec

Wysłany: Nie 15 Lis, 2009   

Hmm, posiadam Sony i zamierzam się rozwijać, nie wyrzucę aparatu do kosza, co więcej świadomie wybrałem ponad rok temu A200... Nie widzę przesłanek do tego by Sony hamowało rozwój amatora... No, ale to Wasza opinia i przez nie mam zamęt w głowie :roll: Bo już nie wiem czy póki czas zmieniać obóz czy jednak nie patrzeć na to i nadal cieszyć się rozwijaniem swojego hobby jak do tej pory :???: Jak widzicie, nie jestem fanatykiem systemowym ;]

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

janeczek, spokojnie... Jeśli teraz Ci korpus wystarcza to za rok też powinien ;)

Z dzisiejszymi korpusami jest tak jak z komputerami biurowymi: tak jak praktycznie KAŻDY kupny komp, nawet najwolniejszy, z powodzeniem nada się do pisania dokumentów w wordzie, tak samo KAŻDĄ dostępną lustrzanką da się zrobić zdjęcie do albumu w formacie 10x15.
Ale też nie każdy komp nada się do montażu video HD w czasie rzeczywistym tak samo nie każdym korpusem zrobisz zdjęcie murzynowi podczas nocy polarnej.

janeczek 
Bywalec

O, takie podejście mi się zdecydowanie bardziej podoba ;)

ps. jestem spokojny :grin:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Bo nie warto brać A500, skoro niewiele drożej można wziąść A550, która jest jednak sporo bardziej zaawansowana - to miałem na myśli. Jeśli już ktoś jest w Sony to trudno, zmieniać systemu raczej nie warto ze względów ekonomicznych :razz:

janeczek 
Bywalec

Może i tak ;) Po dłuższym zastanowieniu uważam, że system Sony do poziomu zaawansowanego amatora oferuje wiele :wink: Dodając do tego produkty takich firm jak Sigma czy Tamron jest bardzo dobrze (ale Ci akurat produkują dla wielu systemów) :wink: Ja w lipcu 2008 miałem do wyboru w swoich funduszach Nikona d60, Canona 350D (ostatnie egzemplarze jako nówki) i właśnie Sony A100/A200 :roll: W ostatnie wakacje zarobiłem min. na Sigmę 17-70 i mimo wielu wątpliwości w ostatecznym rozrachunku jestem zadowolony z tego właśnie zestawu :) Za chwilę będę miał fundusze na stałkę 50 mm o jasności 1,7 lub 1,8 i dalej będę cieszył się fotografią :smile: Przyznaję z ręką na sercu, że dla profesjonalistów to Canon lub Nikon jest chyba lepszym rozwiązaniem :) I teraz mając 2500 zł też wybrałbym system Nikona - konkretnie model d5000 :) Chociaż ta cała Alfa 500 wydaje się bardzo ciekawa i czekam z niecierpliwością na test :) Pozdrawiam :)

dżony 
Rozmowny

mnie w alfie 500 wkurza rozświetlenie całego wizjera czerwonymi diodami Af-u chyba że ktoś nie używa af.
takie to nie fajne jest.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

janeczek napisał/a:
Przyznaję z ręką na sercu, że dla profesjonalistów to Canon lub Nikon jest chyba lepszym rozwiązaniem

A ja przyznaje z reką na sercu, że dla każdego Canon czy Nikon jest lepszym rozwiązaniem, ale jak juz ktoś wpadł w system Sony to trudno :razz:

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wujek_Pstrykacz napisał/a:

A ja przyznaje z reką na sercu, że dla każdego Canon czy Nikon jest lepszym rozwiązaniem, ale jak juz ktoś wpadł w system Sony to trudno :razz:

A ja przyznaję z łapą w gaciach, ze chyba jednak uogólniasz nie mając niestety do tego podstaw. I czy trzymasz rączke na sercu, czy na spuście czy w kieszeni to nie ma żadnego znaczenia. Po prostu - nie nadużywaj kwantyfikatora ogólnego...

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Pon 16 Lis, 2009   

A emotkę na końcu mojego posta Ty widział, czy aż tak bardzo Cię to dotknęło co napisałem że nie doczytał Ty do końca.... :razz:

marko6 
Początkujący

a porównując Canon 450D i Nikon D5000, który lepszy? Pomijając funkcje filmowania, bo to chyba kamerze nie dorównuje?

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Canon 450d nie jest do końca udanym aparatem, D5000 w porównaniu z nim wypada lepiej

marko6 
Początkujący

Wujek_Pstrykacz, Co w nim jest nie tak?

komor 
Moderator

marko6 napisał/a:
Pomijając funkcje filmowania, bo to chyba kamerze nie dorównuje?

W niektórych aspektach filmująca lustrzanka nie dorównuje kamerze, w innych aspektach pozwala na efekty których nie osiągniesz w kamerze za 4-cyfrową cenę wyrażoną w dolarach. Szczegóły masz w wątku Filmowanie w lustrzankach - technical issues.

marko6 
Początkujący

Sejthan, a porównując Canona 450D z Nikonem D5000

[ Dodano: Pon 16 Lis, 2009 11:12 ]
mnich, a jak jest ze wspólpracą Nikona D5000z lampami. podobno nie ma cls

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Co jest nie tak w EOSie 450d - wystarczy poczytać test, dlatego sądzę, że warto dołożyć do 500d.

Odpowiedz do tematu