Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
posiadam canona 50d i zastanawiam sie czy warto zmienic go na 7d,
uzywam glownie do robienia zdjec na strony www /Tatry i Zakopane/, przedszkole i zawody moich dzieci, jak i oczywiste na wakacjach....
co o tej wymianie sadzicie?
Też mi się wydaje, że przy wymienionych zastosowaniach, nie warto.
norbiQue [Usunięty]
Wysłany: Sro 18 Lis, 2009
no jest to amatorska zabawa, czasem jakies np zdjecia panoramiczne, makro, czy inne potrzebne na portal...
nie wiem tez na ile to nagrywanie w 7d dziala, moze i jakies filmiki na www bylyby fajne
przy jakis okazjach myslalem o takim rozwiazaniu do lampy blyskowej, gdyz 7d obsluguje bezprzewodowo Speedlite 580 EX II /ktora posiadam/ na statywie, a na aparacie chcialem uzywac Metza 54 MZ-4 /ktorego tez mam/
Po ogłoszeniu 7d myślałem, że taki ruch będzie dobrym posunięciem. Teraz po recenzjach na portalach i feedback-u pierwszych użytkowników wydaje mi się, że nie warto (a może nawet strach z racji AF , bo co jak co, ale AF w 50D jest dla mnie bardzo ok) i ja na przykład zamiast zmieniać, wybiorę raczej zakup 70-200L za różnicę w cenie .
Moim zdaniem jeśli zmieniać, to już raczej na FF i tylko taki kierunek obecnie rozważam (i przy FF nie wiem czy nie byłby to D700...).
no jest to amatorska zabawa, czasem jakies np zdjecia panoramiczne, makro, czy inne potrzebne na portal...
nie wiem tez na ile to nagrywanie w 7d dziala, moze i jakies filmiki na www bylyby fajne
przy jakis okazjach myslalem o takim rozwiazaniu do lampy blyskowej, gdyz 7d obsluguje bezprzewodowo Speedlite 580 EX II /ktora posiadam/ na statywie, a na aparacie chcialem uzywac Metza 54 MZ-4 /ktorego tez mam/
Kręczenie filmów w trybie manualnym ma tylko sens. Kwestia wprawy. Wyzwalanie lampy działa bardzo fajnie i funkcja daje radę.
...a wprost odnoszę wrażenie, że nawet 50D będzie lepszy (choćby DR na ISO100, bo podejrzewam że 7D rewelacji tu nie pokaże). Za różnicę w cenach zmieniłbym obiektyw na jaśniejszy albo dokupił lampę. AF 50D za dziećmi nadąży, skoro 40D radzi sobie wyśmienicie.
Po ogłoszeniu 7d myślałem, że taki ruch będzie dobrym posunięciem. Teraz po recenzjach na portalach i feedback-u pierwszych użytkowników wydaje mi się, że nie warto (a może nawet strach z racji AF , bo co jak co, ale AF w 50D jest dla mnie bardzo ok) i ja na przykład zamiast zmieniać, wybiorę raczej zakup 70-200L za różnicę w cenie .
Moim zdaniem jeśli zmieniać, to już raczej na FF i tylko taki kierunek obecnie rozważam (i przy FF nie wiem czy nie byłby to D700...).
FF do sportu? reportażu? Chyba niektórym myli się przeznaczenie tego aparatu.
norbiQue [Usunięty]
Wysłany: Sro 18 Lis, 2009
jak dle mnie za duzy koszt aby teraz przejsc na nikona, obiektywy, lampa i inne dodatki...
a cos innego zamiast 7d, tylko co
myslalem o takim rozwiazaniu do lampy blyskowej, gdyz 7d obsluguje bezprzewodowo Speedlite 580 EX II /ktora posiadam/ na statywie, a na aparacie chcialem uzywac Metza 54 MZ-4 /ktorego tez mam/
Jak założysz na stopkę Metza to nie obsłużysz bezprzewodowo 580-ki bo wbudowana lampa się nie otworzy. A to wbudowana lampa ma w 7D umożliwiać wireless slave.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10