Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Tani dobry kompakt, proszę o radę
Autor Wiadomość
mariush19
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Lis, 2009   Tani dobry kompakt, proszę o radę

Witam wszystkich użytkowników forum.
Bardzo bym prosił znawców tematu o pomoc w doborze cyfrowego kompaktu, zaznaczmy na początek że do 1000pln.
Niedawno stałem przed podobnym wyborem, czytając różne fora i komentarze doszedłem do wniosku że każdy kompakt do 1000pln robi podobne zdjęcia. Zakupiłem Sony DSC-S950.
Po kilku sesjach takich jak m.in wesele urodziny , dom itp, aparat okazał się totalną pomyłką. Do każdego zdjęcia trzeba coś ustawiać, przy użyciu zooma praktycznie każde zdjęcie jest rozmazane. Dla porównania w tych samych warunkach stary aparat samsung 4mln pixeli robil znakomite czyste zdjęcia.
W związku z tym poszukuję nowego aparatu. Chcę aby aparat był z tych "dużych" nie musi być lekki. Taki aby było co w ręku trzymać :mrgreen: . Priorytetem dla mnie jest tryb auto, nie jestem fanem skomplikowanych ustawień. Żeby w każdych warunkach zdjęcie było w miarę czyste i nie rozmazane jak w tym "dziadowskim" "zabawkowym" Sony. Przeglądając fora i czytając komentarze znalazłem w sumie dwa aparaty spełniające moje subiektywne oczekiwania i budżet do 800-1000pln.
1. FUJI FinePix S1500
2.NIKON coolpix L100

Jest też inna opcja- aparat używany
np. KODAK Z1015 IS, jest mozliwosc kupienia takiego z gwarancja na allegro za 590zl, bardzo jest to kuszące, ponieważ przed tym wspomnianym nieszczesnym SONY wlasnie sie napalilem na tego kodaka, nowy kosztuje ponad 1000.

Bardzo bylbym wdzieczny za poradę odnosnie tych dwoch aparatow, a moze ten kodak uzywany? A moze cos lepszego w tej cenie , niekoniecznie nowego bym mogl kupic.
Tryb auto i duze gabaryty to priorytet
pozdrawiam wszystkich

[ Dodano: Nie 15 Lis, 2009 10:31 ]
Doszedł czwarty konkurent , też używany PANASONIC FZ28

Reklama

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009   

Nie kupuj używanego! (To bardzo duże ryzyko!)
Może trochę dołożysz i:
FX550
TZ6, TZ7
FZ28

mariush19
[Usunięty]

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009   

Niestety decyzję juz podjąłem i od dwóch dni cieszę się Kodakiem z1015IS. Kupiłem używany, jest w stanie wizualnym perfekcynym, jesli chodzi o stan techniczny to wydaje mi się że wszystko jest OK. Wszystkie przyciski i opcje działają jak należy. No i najwazniejsze, mojego wczesniejszego wspomnianego wyzej SONY zmiata z powierzchni ziemi jesli chodzi o jakosc :lol: :lol: :lol: bym zamiescil przykladowe zdjecia obu aparatow w trudniejszych warunkach, ale to jak bym porównywal Adamka i Gołote :mrgreen: Jedyne do czego na razie moge sie przyczepic to glosna praca stabilizatora przy maksymalnym zoomie.. ale rzadko max sie wykorzystuje.

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

Wysłany: Czw 19 Lis, 2009   

Ale używany to kiepsko!
Niedługo zacznie zgrzytać i świszczeć i aparat będzie do do wymiany
Nie przepadam za używanym sprzętem

mariush19
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Lis, 2009   

ja jednak się będę upierał przy swoim, Skoro nie ma żadnych nawet najmniejszych otarć mechanicznych, do wrzesnia 2010 mam gwarancję, kupiłem od zaufanego człowieka z allegro... To w sumie moge powiedziec ze jak kupie nowy, to za dwa miesiące tez może zacząć zgrzytać swiszczeć i będzie do wyrzucenia.
Co innego refurbished.. tego bym się bał wziąć do ręki bo widzę w pracy na codzień co tam się wyprawia w tych działach to głowa rozumu nie daje :mrgreen:
Owszem jakieś ryzyko zawsze jest, ale cena 590zl nie jest aż tak gigantyczna a w razie czego będzie okazaja kupić A380 :)

Odpowiedz do tematu