Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kozidron, D90 ma tę samą udaną matrycę co A500, A700, D300,
SlawGaw, ależ oczywiście, tylko inaczej oprogramowaną i tu pies leży.
Wielki sukces sony, ta sama matryca a na przykładzie A700 przed i po nowym firmware można było sobie porównać sample do D300.
Nie tylko o matrycę chodzi, ja doradzam spacer do sklepu i złapanie obu puszek w dłonie a kwestia od razu mocno się przejaśni, tu nie chodzi o to że D90 jest pod jakimś względem lepszy ta puszka jest po prostu wygodniejsza a to że kładzie a500 w paru tabelkach jest jakby mniej ważne, przykładając dłoń do gripa i oko do wizjera kiedy masz dwie role pod sobą odmienia punkt widzenia a cena przypominam bardzo zbliżona - pytanie po co brać A500, nawet jak ma tą samą matrycę(SlawGaw -tylko inaczej oprogramowaną!).
annag, ja jednak na początek też bym poczekał z kupowaniem szkieł, zacznij od kita a jak połkniesz haczyk to pytaj dalej i raczej początkującemu tamrona bym nie polecał jak doradza Sunders zbyt duży rozrzut jakościowy.
Dziekuje bardzo za wszystkie porady, wezme n poczatek sony a500 bo "macałam" go obficie hahaha i mi pasuje zreszta parametry tez ma dobre i na poczatek mi wystarczy za pol roku kupie lepsze obiektywy i bede sie cieszyc pieknymi fotkai jakie mam zamiar robic a zbaczajac z tematu moze polecicie mi dobra strone internetowa albo jakis dobry kurs fotograficzny, łatwiej byloby mi wtedy to wszystko ogarnać;) ps. jestem z wawy.
moze polecicie mi dobra strone internetowa albo jakis dobry kurs fotograficzny, łatwiej byloby mi wtedy to wszystko ogarnać;) ps. jestem z wawy.
jak jesteś z wawy zajrzyj tu http://forum.optyczne.pl/...p=166627#166627
jest kilka podobno miłych osób którzy co jakiś czas organizują jakiś plener.
daj znać o sobie w tym wątku, bo organizują nowy plenerek myślę że to dobry sposób na "łyknięcie" trochę wiedzy.
Tak.
Moje doświadczenia z A700 i D300, wykazują że różnice między nimi są widoczne głównie w jpg'ach z aparatu i tu oprogramowanie Nikona górą, jednak pierwsze sample pokazują że w Sony A500/550 coś się zmieniło na lepsze, a po wrzuceniu rawów z A700 i D300 do LR uzyskiwałem bardzo zbliżone wyniki.
WITAJCIE. Jestem foto amatorem,mam sony alfa 200 i chciałbym dokupic nowy obiektyw do aparatu.Często chodze w góry i równie często jeżdze na rajdy samochodowe ale mój obecny obiektyw to może już troszke za mało.Doradźcie prosze co wy brac do 2 tys pln
ati75, Twój obiektyw to troszkę za mało. Niewykluczone, a jaki to obiektyw? Bo jak mamy polecać lepsze to przydałoby się wiedzieć od czego mają być lepsze
Jak możesz to zmień też tytuł wątku bo nie wiadomo o co chodzi. Coś w stylu "Obiektyw do widoków i rajdów - Sony A200, do 2000zł"
Jak rozłożysz te informacje w tytule i podtytule to więcej osób zajrzy. Jak nie widać od razu o co chodzi to wielu użytkownikom nawet nie chce się kliknąć
ati75, scaliłem Twój wątek i innym, starszym, który dotyczy podobnego problemu. Przeczytaj sobie dwie poprzednie strony to może coś się rozjaśni. W tym dziale masz też parę wątków dotyczących teleobiektywu do Sony Alfa, w zakresie cenowym do 1000 i 2000 zł. Szukaj tytułów wątków zawierających słowa "Sony" lub "Alfa".
A rady Monastora co do tytułu wątku proszę sobie wziąć do serca…
Do 2 tys. PLN i na rajdy to trudno coś wybrać. Trzebaby dołożyć i brać Sigmę 50-150/2,8 albo jeszcze dołożyć i brać 70-300SSM. Ale do dwóch tysiaków tego nie dostaniemy, hmm...
Obawiam się, ze nawet uzywana jakby miała być w cenie do 2000pln, to jej stan musiałby być niespecjalny
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 22 Lis, 2009
kurde... aż przypomina mi się, jak nie miałem kasy w lutym tamtego roku, gdy najpierw Sigma 50-150 I poszła na allegro za 1200zł a potem tokina 50-135 za.. tyle samo
Obie nowiuśkie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10