Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Pon 23 Lis, 2009
cyfrówki i PS są dla cieniasów...
Autor Wiadomość
xneon
[Usunięty]

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009   

tłumaczę jak ja czuję
nie po to korzystają ze zdjęcia żeby tworzyć nową wartość tylko żeby je przerysować właśnie

nie mieszaj porządnej sztuki do XXI wieku, nie uchodzi, panocku, nie uchodzi :)

Reklama

RB 
Temu Panu już podziękujemy

xneon napisał/a:
tłumaczę jak ja czuję
nie po to korzystają ze zdjęcia żeby tworzyć nową wartość tylko żeby je przerysować właśnie

A może przetworzyć? Fakt, że goście malowali ze slajdów rzucanych na płótno rzutnikiem i że te obrazy wisiały i wiszą w dobrych galeriach i że to jest Sztuka nie oznacza, że każdy taki cel sobie musi już stawiać...

xneon napisał/a:
nie mieszaj porządnej sztuki do XXI wieku, nie uchodzi, panocku, nie uchodzi :)

Zauważ, że całkiem sporo uznanych dziś dzieł w momencie powstawania było co najmniej w pogardzie...
Cały ten gotyk przez kilka stuleci był określany mianem wielkiego barbarzyństwa, którego nie uchodzi mieszać z porządną sztuką (tych tam Greków inszych Rzymian)

xneon
[Usunięty]

i sugerujesz, że mam się przychylniej odnosić, bo może za dwieście lat to będzie wartościowe?
nie sądzę
zauważ, że - umownie przyjmując - od śmierci Picassa rozleciały się kierunki, tzn. namnożyło się ich tyle że teraz nie ma przewodnika czy jakiegoś stylu w przewadze - wszystko się miesza, jedna wielka ciapa

chyba, że wartościowe stanie się dlatego, że za dwieście lat sztuka zapadnie się jeszcze niżej - ale to mnie z kolei nie obchodzi

RB 

xneon napisał/a:
i sugerujesz, że mam się przychylniej odnosić, bo może za dwieście lat to będzie wartościowe?

Sugeruje, że nie należy twierdzić a priori że gość nie potrafi, jeśli nie zrobił śfietnej kopii jakiegoś zdjęcia. Może po prostu widział je inaczej?

xneon
[Usunięty]

to nie kopiowałby tylko poszedłby w innym kierunku

RB 

xneon napisał/a:
to nie kopiowałby tylko poszedłby w innym kierunku

tiaa, naturalnie na wschód... tam musi być jakaś cywilizacja...

xneon
[Usunięty]

zauważ tytuł tematu, palindrom to dobrze uchwycił - choć dla mnie to ironia; nie chcę się powtarzać, z mojej strony koniec

RB 

xneon napisał/a:
zauważ tytuł tematu, palindrom to dobrze uchwycił - choć dla mnie to ironia; nie chcę się powtarzać, z mojej strony koniec

Wiesz... dziwię Ci się w sumie... jak bym powiedział, że Twoje foty oznaczają że nie potrafisz nawet poprawnie pojeździć suwaczkami w PS bo Twoje foty sa takie nienaturalne fotograficznie to chyba dobrze by ilustrowało Twoje podejście do tej nieszczęsnej grafiki...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

xneon, tak się zastanawiam o co Ci chodzi... palindrom pokazał coś co zrobiło na nim wrażenie. Na innych osobach (włączając mnie) zresztą też. A Tobie się nie podoba bo to nie jest zdjęcie... Wrzucasz gościa do jednego worka z innymi "niedouczniakami". Tylko skąd wiesz co on chciał pokazać? Co go pasjonuje? A może to facet co robi rysunki do książeczek dla dzieci i wcale nie zamierza konkurować z Rembrandtem?

Zresztą to forum technokratów ;) Więc przyjmuję że się nie znam ani na sztuce ani na kiczu :D
Ostatnio zmieniony przez hijax_pl Pon 23 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

xneon
[Usunięty]

nie dlatego mi się nie podoba, że to nie jest zdjęcie. ZASADA w wypadku TEGO TYPU prac brzmi - JAK NAJBLIŻEJ zdjęcia bez użycia aparatu (i photoshopa). facet jest w połowie drogi do celu, niech dokończy. wrzuciłem coś, co naprawdę dobrze wygląda po narysowaniu dla porównania - autor speedpaintingu z Megan Fox jest zresztą określany mianem mistrza tej dziedziny.

RB 

chyba się zupełnie nie rozumiemy...
mi to Subaru wygląda tak, ze zblizenie sie do tzw. fotorealizmu nawet nie było zamierzeniem tfurcy. A Ty wiesz, że chciał, bo wszyscy chca i o to wszystkim chodzi...
Może i masz racje.

A tak na boku:
Co do odtworzenia fotki tej pięknej Pani - wole Subarynke.

xneon
[Usunięty]

niepotrzebnie się zaangażowałem, chciałem coś naprostować a wyszła ciapa
mnie nie odpowiada w ogóle ten typ prac - teraz już koniec

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

speed painting to nie fotorealizm bez photoszopa ale raczej coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=aoKw_OMiMQc ;)

xneon
[Usunięty]

http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_painting

Cytat:
Its popularity on the internet was drastically increased with YouTube videos featuring fan-paintings by digital artists like Nico Di Mattia. Technically these videos were not speedpainting, though they helped publicize the practice.

technicznie nie, ale nazwisko się zgadza, tradycyjny wyklucza komputer

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

xneon napisał/a:
autor speedpaintingu z Megan Fox jest zresztą określany mianem mistrza tej dziedziny.

oraz

xneon napisał/a:
technicznie nie, ale nazwisko się zgadza, tradycyjny wyklucza komputer

Coś się kolega miota :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi