Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Potrzebuje jakiegoś sensownego (tj. darmowego) miejsca do umieszczania swoich zdjęć w necie. Strona może być anglojęzyczna i wcale nie musi epatować wspaniałą grafiką. Wprost przeciwnie - zależy mi na tym, żeby jak najmniej korzystała z flasha a najlepiej wcale. Cenię prostotę i funkcjonalność, choć rozbudowany admin może być, jeśli gra jest warta świeczki.
Reklamy - o ile nie będą przesadnie natrętne (znikający lub uciekający krzyżyk) - też mogą być.
Zależało by mi na tym, żeby była możliwość organizowania zdjęcia w albumy i tworzenie albumów prywatnych, możliwych do oglądania tylko po podaniu hasła. Najlepiej żeby można było też zdjęcia z tych albumów prywatnych POJEDYNCZO udostępniać poprzez działający już bez haseł i zabezpieczeń normalny link.
Komentowanie i ocenianie zdjęć jest mi zupełnie obojętne.
To nie ma być stworzenie portfolio bo nie jestem ani profesjonalnym fotografem, ani artystą, ani też na zdjęciach nie zarabiam. I pewnie nie będę.
Napiszcie mi proszę z czego sami korzystacie, jakie te serwisy mają plusy i minusy i wszystko co Wam przyjdzie do głowy.
Photobucket.com - idealny do zadań forumowych , funkcja album organizer, proste funkcje edytora.
[ Dodano: Wto 24 Lis, 2009 15:45 ]
photoshop.com - oparty na flash'u, albumy prywatne, możliwości synchronizacji z photobucket, bdb edytor z 'pierdółkami'. Problemy z Operą!
zug [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Lis, 2009
korzystałem z różnych flickr, photoshop.com, ImageShack i jak dla mnie najlepszy okazał się Photobucket.
To może guglowa picasa? Prosty webowy interfejs, bez flasha, dostep do zdjęć publiczny, prywatny, dla określonych osób, możliwość zalinkowania pojedyczego zdjęcia lub całej galerii. Do przekazywania albumów rodzinie czy znajomym - jak dla mnie idealny. Do podlinkowania do forum jednak się nie nadaje...
photoshop.com to jeden gigantyczny "flash", imageshack za to jest prosty, ale czasam zawodny. na photobucket mam konto, ale korzystam rzadko (męczy mnie interfejs ).
hijax_pl, co masz na myśli że nie nadaje się do podlinkowania na forum?
A daje możliwość komentowania zdjęć?
Tak, mozna oceniac zdjęcia (podoba, niepodoba) oraz komentować.
Co do linkowania, jesli masz jakas galeryjke a w niej zdjecie link ktory mozesz komus przekazac wyglada np tak:
http://picasaweb.google.c...feat=directlink
w ie, klikajac na wlasciwosci zdjecia dowiesz sie ze adres jest taki:
Ten drugi link jest linkiem bezposrednim do zdjecia, z tym ze raz zdarzylo mi sie ze cos tam u siebie google zamieszal z bazami i niektóre linki przestaly dzialac
Możesz też wykorzystać kod do wstawienia na strone, np:
- z Picasy korzystam jak rodzina domaga się ode mnie zdjęć
- z ImageShaka tylko jak potrzebuję jakiegoś "śmiecia" na szybko wrzucić
- do innych zdjęć używam własnego serwera, odpuściłem inne (photobucket itp) z uwagi na różne ograniczenia wielkości, rekompresowanie, reskalowanie itd.
Jeszcze nie sprawdzałem jak i dlaczego, ale wydaje mi się, że Picassa rekompresuje JPG-i. Wrzucałem na konto żony dopieszczone i wyostrzone pliki o docelowych rozmiarach rzędu 900px a do obejrzenia dostałem jakieś nieostre gnioty z wyblakłymi kolorami. Skorzystałem z osobnego uploadera (w sensie z programu a nie interfejsu webowego). Coś źle robię czy ten typ tak ma?
Jeszcze nie sprawdzałem jak i dlaczego, ale wydaje mi się, że Picassa rekompresuje JPG-i. Wrzucałem na konto żony dopieszczone i wyostrzone pliki o docelowych rozmiarach rzędu 900px a do obejrzenia dostałem jakieś nieostre gnioty z wyblakłymi kolorami. Skorzystałem z osobnego uploadera (w sensie z programu a nie interfejsu webowego). Coś źle robię czy ten typ tak ma?
Ja korzystam z aplikacji picasa aby utworzyć webową galerę. Z tym że nie zmianiam wielkości plików (w sensie rozmiaru w pikselach i bajtach) i jakiejś wyraźnej degradacji nie obserwuję.
Inna sprawa że wrzucam tam jedynie na potrzeby rodzinne, a tu - stety czy niestety - nie za bardzo potrzeba super jakości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9